hesabın var mı? giriş yap

  • ilkokula giden ve tüm sitede aşırı yaramaz, terbiyesiz olarak bilinen çocuk, sabah yedi civarı okul çantasını yerde sürükleye sürükleye yürümektedir. çocuğu tanıyan meraklı teyze balkondan seslenir ve cevabını alır.

    - çocuğum naapıyosun?
    + ananın amını yapıyorum.

    (ardından çocuğun annesine şikayet edilir... ama çocuk bugün liseye gidiyor olsa da değişmemiştir.)

  • beni ağlatan adamın sözleridir. keşke senin suratın kadar çizmelerin kadar temiz olsa herkesin yüreği..

  • bugün, çoğu steam kullanıcısının varlığından bile haberdar olmadığı dijital hediye kartları hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

    steam dijital hediye kartı mı, o da ne?

    arkadaş listenizdeki birisine 10, 20, 50, 100 veya 200 tl'lik kartlardan birisini seçip göndererek, doğrudan onun steam cüzdanına katkı sağlama olayı. böylelikle gönlünüzden arkadaşınıza bir hediye vermek istediğinizde, hangi oyunu beğenir diye düşünmenize gerek kalmaz. bakiyeyi yollayın, cüzdanına eklesin, istediği zaman istediği oyunu alsın. al sana en kullanışlı steam hediyesi.

    iyi güzel de, bu hediye kart sayfasını nasıl bulacağım?

    hediye kart sayfasına ulaşmak için yapmanız gereken adımlar sırasıyla şunlar: steam arayüzünde sağ üst köşede resminizin ve kullanıcı adınızın olduğu alana tıklayın, cüzdanımı görüntüle deyin, sağ tarafta bakiyenizin olduğu yerin altındaki seçeneklerden "bir steam cüzdan kodu ya da hediye kartı kullan"a basın ve en alttan bir üstteki seçenek olan "dijital hediye kartı satın alın"ı tıklayın.

    şimdi de bu kullanıcı dostu sistemin kafalarda soru işareti bırakan birkaç noktasına geçelim.

    1) hediyeyi yollarken kendi steam cüzdanınızdaki bakiyeyi kullanamıyorsunuz. banka kartınız veya diğer ödeme yollarıyla dışarıdan ödeme yapmanız gerekiyor. bu biraz sinir bozucu
    2) hediye yollayacağınız kişi en az 3 gündür steam arkadaş listenizde ekli olmalı. öyle pat diye ekledim, hemen kartı yolladım yok.
    3) başka ülkede yaşayan bir arkadaşınıza hediye kart yollarsanız, kart otomatik olarak onun kullandığı para birimine dönüşüyor.

    dikkat edilmesi gereken hususlar da bunlar. artık steam arkadaşınıza nasıl hediye kart yollayacağınızı biliyorsunuz. zaten şu dönemde hediye kartın da dijital olanı makbuldür değil mi? :)

  • "<3" şeklinin ne olduğunu çok uzun bir süre anlayamadım ben, "taşak mı acaba" diye düşündüğüm bile oldu.

  • yok maske kimsin sen, yok adalet bakanı değişmiş, tüik başkanı görevden alınmış derken merkez bankası'nın denetlenmesine dair yönetmelik değiştirilmiş, kimsenin umurunda değil.

    29 ocak 2022 resmi gazetede yayınlanan yeni yönetmelikle birlikte, 29.08.2009 tarihli merkez bankası denetim yönetmeliği yürürlükten kalkmış.

    bazı maddeler de kaldırılmış gözüküyor, merkez bankası denetleme genel müdürünün atanması, denetim elemanlarının atanması ve yükselmesi ile ilgili maddeler (madde 8 /3, madde 11 ve madde 15), yine atama için yazılı ve sözlü sınavlara ilişkin maddeler (madde 18 den madde 29 a kadar).

    yeni yönetmelikte, denetim genel müdürü ve denetim elemanlarının atanabilmesi için banka içinde 7 yıl görev yapmış olmaları şartı yok.

    kaldırılan maddelerden bazıları;

    "teşkilat / madde 8

    (3) bankada denetim elemanı olarak en az yedi yıl görev yapmış olanlardan en fazla üç denetim elemanı, genel müdürün teklifi ve başkanın onayı ile üç yılı aşmamak üzere genel müdüre görevlerinde yardımcı olur.

    madde 11 – (1) denetim genel müdürü, bankada denetim elemanı olarak en az yedi yıl görev yapmış olmaya ilaveten genel müdürlük dışında en az üç yıl yöneticilik yapmış bulunanlar arasından, bankanın ilgili düzenlemelerine göre atanır. "

    " denetim elemanlarının atanmaları ve yükselmeleri

    madde 15 – (1) denetim elemanlarının atanmaları, bankanın ilgili düzenlemeleri dahilinde gerçekleştirilir.

    (2) denetim elemanı olabilmek için mesleğin gerektirdiği niteliğe sahip bulunmak ve banka tarafından bu maksatla açılacak sınavlarda başarı sağlamış olmak şarttır. genel müdürlüğe, banka içinden ve dışından naklen denetim elemanı atanamaz.

    ....

    yeni yönetmelikte genel müdürün danışma kuruluna da ekstra bir yetki tanınmış.

    (3) danışma kurulu, incelediği raporlar arasında mahiyeti itibarıyla uygun görmediği raporları gerekçesini belirtmek suretiyle yeniden düzenlenmek üzere bir defaya mahsus olarak ilgili denetim elemanına iade edebilir. denetim elemanı, danışma kurulunun görüşü doğrultusunda raporu yeniden düzenleyebileceği gibi, gerekçesini belirtmek suretiyle raporunda değişiklik yapmaksızın danışma kuruluna tekrar sunabilir.

    yine diğer bazı maddelerde de değişikliğe gidilmiş olsa da en çok göze çarpan, denetleme genel müdürünün atanması ve denetçilerin atanması, sınav sistemi ile ilgili maddelerin kaldırılmış olması.

    eski yönetmelik

    yeni yönetmelik

    edit: eski yönetmelik tarihi düzeltildi.

    edit: resmi gazete yayınladığı gece incelediğim ve başlık açtığım tespitler birkaç gazete tarafından yayınlanmış.

    cumhuriyet - merkez bankası yönetmeliği değişti

    merkez bankası yönetmeliği değişti, liyakat kaldırıldı ( birebir ekşi sözlük başlık metnini haber yapmış

    anadolu ajansı (yorumsuz sadece haber)

  • maçı izlediğim link çok geriden geliyor. lan drogba hala chelsea'da oynuyor.