hesabın var mı? giriş yap

  • eskiden bir yerde okuduğuma göre, özellikle 70'lerde japonlar yabancı (pop-rock) müziğe çok meraklıymış ve bunun için deli gibi de para harcarlarmış. özellikle yurtdışından gelen şarkıcı ve grupları büyük bir coşkuyla karşılarlarmış. avrupa'da, amerika'da istediği başarıyı elde edememiş müzisyenler japonya'ya turneye gidip hem çok seyirci ile özgüven tazeler hem de konser gelirleri ile ceplerini para ile doldurup geri dönerlermiş. bu tür müzik çevrelerinde ilgi görememiş ama japonya'da ilgi görmüş kişi ve gruplara da dalga geçmek maksatlı, mealen "burada bir halt değilsin ama japonya'da kralsın be abi" demek olan "big in japan" derlermiş. (bkz: #3218429)

    alphaville'in big in japan diye queen'e sataştığı da rivayet ediliyordu aynı yerde. gerçekten de queen'in 70'lerde avrupa'da henüz o kadar ünlenmemişken japonya'da fırtınalar estirdiği bir kaç sene üst üste seri turneleri olmuştu. hoş, ben alphaville ile ilgili bu rivayetlerin doğruluğuna pek inanmıyorum, internette de buna yönelik bişey bulamadım açıkçası. ancak durum gerçekten buysa da alphaville'in halt etmesidir ancak.

  • rusya'nın iki devleti uzlaştırmak için 10 kasım'ı seçmesi, azerbaycan ve türkiye'nin toplumsal belleğinde derin bir uyuşmazlık yaratma planıydı belki de. türkiye'nin en büyük yas gününün, azerbaycan'ın en büyük bayramı olmasını sağladılar. böylece iki toplumun ortak belleğinde bir gedik açtılar.

  • herkesin ağzında bir winter is comingdir gidiyor ama, a song of ice and fire serisindeki tartışmasız en vurucu laftır.

    "the north remembers lord davos. the north remembers, and this mummer's farce is almost done."

    güneyli birilerinden, mesela bir mersinli'den intikam almak istiyorum şu anda, konusu mühim değil.

  • emanet oy vardır.

    hdp seçmeni 30 küsür başlıkta tüm samimiyetleriyle chp seçmenlerine ve kemal kılıçdaroğlu'na teşekkürlerini iletmiştir. ankara milletvekili sırrı süreyya önder ve eşbaşkan selahattin demirtaş konu ile defalarca açıklama yapmıştır.

    bu ülkede barışı tesis edecek insanlar sosyal demokrat chpliler ve sosyalist hdplilerdir.

    biz zamanında uyanamadık, sizin faşistliğinizle bu halkları bölmenizi engelleyemedik,
    bu bize ders olsun,
    ama biz de barışa olan umudumuzu kaybetmedik, el ele verip bu halkları tekrar birleştireceğiz,
    ve de size bundan sonra hiçbir zaman hiçbir halkı ezdirmeyeceğiz.

    bu da size dert olsun!

    not : takvim gazetesinden kovulan aktrollere inanmayınız.