hesabın var mı? giriş yap

  • yer inşaat sektörünün öncülerinden!

    -piigs nedir biliyor musunuz?
    +ekonomisi problemli 5 ülke: portekiz, italya, irlanda, yunanistan, ispanya. kısaltma olarak kullanılıyor.
    -peki bu ülkelere yenileri eklenir mi sizce?
    +bunu son bilene nobel verdiler. ben iş istiyorum.
    -peki.

  • bu adamın hikayesi suriyeli ailelerin çektikleri zorluklar hakkında yapılmış röportaj serisinin sadece biriydi. röportajlarda bütün suriyeliler çektikleri sıkıntılardan ve gördükleri muameleden de bahsediyorlardı. bu adamın hikayesi tutunca başkan obama bu adamı ve ailesini abd'ye aldığını sosyal medyadan duyurdu.

    türkiye gibi milyonlarca suriyeliyi ülkeye doldurur ve hepsini sefil koşullarda yaşamaya mahkum edersen işte hem ülkene aldığın suriyelilere yaranamazsın, hem kendi vatandaşının tepkisini alırsın, hem de ülke dışında eleştirilirsin. ama başkan obama aradan bir tane cımbızla çekince insanlık yapmış olur. ingiltere 50bin mülteciyi 5 senelik bir süreçte gıda/barınma sorununu çözecek şekilde alacağını duyurduğunda insanlık yapmış olur. sen 3 milyon suriyeli ülkene gelişigüzel doldurarak türkiye'nin demografik haritasını değiştirirsin ama ne suriyeli'lere ne kendi ülkenin vatandaşına ne de dünyaya yaranamazsın. stratejik derinliğiniz için tebrikler.

  • beni bilenler bilir, sıkı bir simpsons severim. o yüzden sıkı durun, kulağınıza gerçekleri detaylı olarak fısıladayacağım.

    bugün sosyal medyada trump ile ilgili servis edilen simpsons haberi ne yazık ki yalan. videolarda ve capslerde bahsi geçen bölümün ismi trumptastic voyage ve yayın tarihi 7 temmuz 2015. yalnız bu video normal sezonlarda bulunmuyor, sadece youtube için hazırlanan iki dakikalık kısa bir parça.

    trump'ın meşhur yürüyen merdiven görüntüleri de 16 haziran 2015 tarihinde yayınlanıyor. yani yapımcılar o görüntülerden esinlenerek yaklaşık bir ay sonra youtube için iki dakikalık kısa bir şey hazırlamışlar.

    mevzubahis bölüme youtube üzerinden şuradan ulaşabilirsiniz.

    efsaneye konu olan durum ise 2000'li yıllarda yayınlanan bir bölümde lisa'nın trump'ın başkanlığından bahsetmesi. bu bölüm de 19 mart 2000 tarihinde yayınlanmış, 11. sezonun 17. bölümü; bart to the future... bölümde adından anlaşılacağı üzere çocuklar "geleceğe dönüş" yapıyor, * bart bir baltaya sap olamazken, lisa abd başkanı oluyor ve geçmiş dönem başkanı trump'tan çok borç devraldık minvalinde bir şeyler söylüyor.

    yani şu dönemde atıyorum ali ağaoğlu gelecekte türkiye cumhuriyeti başkanı olacak dedim ve 16 yıl sonra tuttu gibi düşünün.

    kısacası sosyal medyaya servis edilen haberlerde bu iki mevzu harman edilmiş, ortaya böyle bir şey çıkmış. fena da olmamış aslında *

  • ''baskalarinin iliskileri benim sorumlulugum degil. tas gibi bir kocaniz varsa ve kendi istegi ile bana geliyorsa, uzgunum, affetmem. ''

    senin sorumluluğun başkalarına değil, kendine olmalı. kendisine saygısı olmayan bir sürtüğün girdiği entry.

  • "-stark diye bir ırk yoktur. starklar aslında lannisterdir ve kartal yuvasına kışın kar yağınca stark skurt sesleri çıktığı için oradaki insanlar kendisini stark zannederler... onlar aslında dağ lannisterlarıdır.." *

  • yarı doğulu mistisizmden bıkmayan, senariste her şekilde baskı kuran, sanki televole dünyasındaymışız gibi hala "halk bunu istiyor" diyerek iş yapan, kendine çöpte yer bulmak konusunda başarılı, vasatı öven, kendi ülkesinden başka diziyi acaba hangi az gelişmiş ülkeye satarım diye düşünen, toplantıda oyuncuların insta takipçisi kaç diye öğrenmek isteyen, ülke sınırını geçtim global anlamda da rezil olmayı madalya kabul etmiş, sadece "büyük" hikaye peşinde olup küçük dünyalar kuran ve tüm parayı onun bunun palazlandırmasıyla bir yerlere gelmiş vasat oyuncuların maldivler tatilini finanse etmek için ayıran yapımcıların bize dayattığı son eser.

  • otobüs dolusu insanları kongrelere taşıyıp salgını yayana sesi çıkmayan emniyet teşkilatımızın güzide polisleridir. bulmuşlar bir garibanı bir de biz ezelim demişler.

    "yakarsa dünyayı garipler yakar"