hesabın var mı? giriş yap

  • kabus gibi bir hastalık. hasta, beynin kanlanmasıyla ilgili bir soruna bağlı olarak görme yetisini kaybediyor. ancak göremediğini inkar ediyor. görsellikle ilgili sorduğunuz sorulara kendine göre yanıtlar veriyor. yanıtlar doğru değiller ama hasta kendinden çok emin konuşuyor.

    bu hastalar aslında kör değilmiş gibi davranmıyorlar, kör olmadıklarına yürekten inanıyorlar ve yine çok içten bir şekilde bunu inkar ediyorlar. yalan söylemiyorlar, sadece ifadeleri kusurlu. çünkü görme olduğunu sandıkları bir deneyim yaşıyorlar ancak görüntü tümüyle içeride üretiliyor.
    kanamadan dolayı dış veriler doğru yerlere ulaşamıyor hasta ise bir gerçeklik duygusu yaşamaya devam ediyor ancak bu beynin ürettikleriyle sınırlı bir durum. yani artık yaşadıkları bu gerçekliğin, gerçek dünyayla bir bağlantısı kalmıyor.
    maalesef hastanın deneyimlerinin rüya görmekten, uyuşturucu kafasıyla uçmaktan ya da sanrılardan pek farkı yok.

  • millet felsefe yapıyor, matematiğin temellerini atıyor. sen orada karpuz satıyorsun. bravo.

    yani antik yunan deyince aklımıza öyle bir şey geliyor ki herkes birer bilim adamı herkes birer feylesof. ama değil işte. orada da kasaplar, manavlar, tüpçüler vardı nihayetinde. bu konuya değinmek istedim.

  • şu da vardır :
    hakan şükür gol kralı olmuştur. kafasında sembolik bir taç vardır. yanındaki numune toplardan birini alıp tacın üstüne koyar ve kendisiyle roportaja gelen muhabire sorar.

    - (eliyle kafasındaki topu işaret ederek) şimdi n'oldu?
    * bilmem n'oldu ?
    - top taca çıktı...

  • fen lisesi yatakhanesinde yan odada kalan, sayıklamaları meşhur bir arkadaşın uyurken yatağından doğrulup haykırdığı bir repliğidir:

    - x tabanında tüm er ve erbaşları sabit!

    bir sonraki gün trigonometri ve milli güvenlik yazılısı vardı.

  • tıpta adı geçen ve genelde kansızlığın sebep olduğu tuhaf durumdur. çocukken kokusuna dayanamayıp yediğim toprak, yıllarca kış ortasında kalıp kalıp tükettiğim buz ve yaş kemale erdiğinde içimden gelen çimento ve kirecin bana en mükemmel parfüm kokusundan bile dayanılmaz çekici gelen kokusundan sonraki kireç çimentoya bulanma isteği. yani bilsem ki etrafta kimse yok kimse beni görmeyecek, bilmeyecek saatlerce o ortamda kalasım var öyle lanet bi şey bu... şu an bu satırları yazarken bile ağzım sulanıyor. zararını bildiğimden dolayı hiç yediğim yok ama en sonunda gidip bi inşaatta çalışıcam herhalde kan ilaçları da bi yere kadar canım.

  • başlık;dilencilerde ki mantık hatası değildir de nedir ?

    entry 1: allah uzun ömür versin allah sevdiğine kavuştursun falan
    ee amk kendine dua etsene o zaman

    entry 2: adam atanmayı bekleyen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni beyler

  • maç sonu ligtv'ye röportaj için kaç tane türk oyuncu geldi ama 24 kasım öğretmenler gününü kutlayan bir tek kuyt oldu. bizimkiler öküz, öküz.