hesabın var mı? giriş yap

  • hukuki açıdan; cezalandırılması gereken bir suç eylemi.

    dini açıdan; güzel ahlak üzerine bina edilen bir dinin hakim olduğu iddia edilen topraklarda insanların kendilerinin inançlarını yiyecek kadar "aç" hissettiklerini gösteren olay.

    siyasi açıdan; insanların hakkını alamadığını düşündüğünü ve hakkını almak için fırsat kolladığını gösteren sosyal turnusol.

    sosyal açıdan; karşılıksız sosyal yardımlar ile çalışmadan kazanmaya alıştırılmış insanların, bir gün sosyal yardımlar ile yetinmeyebileceklerini hatırlatan rezalet.

    etik açıdan; kamyon şoförü ile ilgilenmeden ekmeklerin yağmalanması ile, insanlıktan ne kadar uzaklaştığımızı gösteren hayat dersi.

    al capone açısından; "çocukken her akşam yatmadan önce ve aklıma geldiği her an tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. bir gün tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim."

    edit: dostlar, devrim bebek için son 5 bin tl kalmış, haydi asılalım küreklere(bkz: #60102536).

  • burberry, sadece geçtiğimiz sene satamadığı 37.8 milyon dolarlık ürününü ele ayağa düşmesin, yanlış kişilerin eline geçmesin, outletlerde satılmasın diye yakarak imha ettiğini bildirmiş. trençkotlar, çantalar ve parfümler yakılan ürünler arasındaymış. burberry son 5 senede toplam 116 milyon dolarlık ürününü yakmış.

    11.6 milyar dolar değeri olan firmanın hisse değerleri olayın duyulması ile düşüşte. chanel ve louis vuitton gibi başka markaların da ürünlerini outlet raflarında yer almaktan kurtarmak için yaktıkları biliniyor. h&m, geçen seneye ait tonlarca satılmayan ürününü, isveç'in vasteras kentindeki bir enerji santralinde yakmış. richemont'a ait cartier ve montblanc ise sadece son 2 sene içerisinde 500 milyon dolarlık satılamayan saati piyasadan geri toplatıp imha etmiş.

    haber

    edit: h&m ve cartier için kaynak

  • tübitak’a 1 milyar 890 milyon 467 bin lira , diyanet'e 5 milyar 442 milyon lira.

    neredeyse 3 katı.

    sonra da derler ki "türkiye ara eleman ülkesidir, mucit çıkaramaz".

    alalala, neden acaba?

  • "bugün orada toplanan kalabalık, binali yıldırım’a oy vermiş yüzde 48’e ne hissettirecek?"

    %48 olunca nasıl hissediliyormuş biraz da siz hissedin dedirten makale.

  • haklı olarak yapilan bir eyleme konu olan klip.

    lan berber benim saçımı oyle traş etse bombalardim dükkanı. ne yapsa az. apaci kardesimiz hakli yani.