hesabın var mı? giriş yap

  • bence burda önemli olan yarım saatte eve varıyor olması değil, saat 17:00'de işten çıkabiliyor olmasıdır.

    ağzına sıçayım onun, öyle işi nerden bulduysa beni de aldırtsın. ne iş olsa yaparım.

  • günün anlam ve önemine binali'yen:

    "yaa biz adamlara pedofiliyi anlatamıyoruz, atam gidip bunlara erzurum'da sivas'ta cumhuriyeti anlatmış nasıl ikna etti acaba aq ya"

  • ilginç bir gerçek. amerikalılar arasında goygoy konusudur. nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

    - mcdonald's dondurma makinelerinin sağlık ve güvenlik standartlarını karşıladığından emin olmak için düzenli temizlik ve bakım gerekir. bu işlem birkaç saat sürebilir ve genellikle yoğun olmayan saatlerde gerçekleşir; bu da makinelerin sıklıkla "bozuk" olduğu algısına yol açar.

    - mcdonald's dondurma makineleri, dondurma külahları, milkshake'ler ve mcflurries gibi birden fazla türde dondurulmuş tatlı üretme kapasitesine sahip, karmaşık ekipmanlardır. karmaşıklıkları, onları sorunlara daha yatkın hale getirir ve daha düzenli bakım gerektirirler.

    - bazı mcdonald's dükkanlarında aşınma ve yıpranma nedeniyle arızalanmaya daha yatkın olan eski dondurma makineleri vardır. bu makinelerin değiştirilmesi maliyetlidir ve tüm franchise sahipleri bu tür yatırımlara öncelik vermezler.

    - sıcak yaz ayları veya yoğun saatler gibi talebin yüksek olduğu dönemler, dondurma makinelerinde ekstra yorgunluk yaratarak sorunların daha sık yaşanmasına neden olur.

    - algılanan "bozuk" durumların bir kısmı, makinelerin hata mesajları görüntülemesine veya kilitlenmesine neden olabilecek yazılım sorunlarından da kaynaklanıyor olabilir.

    bu endişeleri gidermek amacıyla mcdonald's, dondurma makinelerinin güvenilirliğini artıracak adımlar attı. 2020 yılında mcdonald's, makinelerin performansını uzaktan izlemek ve yönetmek için bir cihaz ve yazılım çözümü geliştiren kytch adlı bir şirketle ortaklık yaptığını duyurdu. bu teknoloji, sorunların ciddi sorunlara dönüşmeden önce belirlenmesine ve kesinti süresinin azaltılmasına yardımcı oldu.

    allrecipes.com

  • tahmin edilen odur ki üç küsür milyar yıl kadar sonra samanyolu ile andromeda gökadaları çarpışacaklar. galaksiler birbirlerine yaklaşırlarken kütleçekim kuvvetleri iki gökadayı da dağıtacak önce; sarmal kolları dışarı doğru açılacak, merkezden uzak yıldız kümeleri uzaya saçılacak, uydu gökadalar parçalanacaklar. bir milyar yıl kadar sürecek olan bu çarpışmadan sonra bu iki iri gökada birleşip bir süpergökada oluşturacaklar.

    halen daha aralarındaki 2.2 milyon ışık yıllık mesafeyi kapatmakta olan bu iki gökada birbirlerine yaklaşınca neler olacak, çarpışma nasıl sonuçlanacak oldukça merak uyandıran bir konudur. bir çok üniversitede süperbilgisayarlar bahsi geçen çarpışmanın modellenmesi işi ile uğraşmaktalar. ilk başlarda 200,000 kadar parçacık için yapılan bu modellemeler şimdilerde bilgisayar teknolojisinin gelişmesiyle 100 milyondan fazla parçacığın hızları ve birbirleri üzerindeki kütleçekim etkilerini hesaplama aşamasına kadar vardı. uktedan arkadaşın isteği üzerine bu simulasyonlardan benim bildiğim en ayrıntılarının erişim adreslerini de vermek isterim:

    http://www.npaci.edu/online/v4.9/galaxies2.html
    http://www.cita.utoronto.ca/~dubinski/nbody/

  • zor şartlarda görev yapan, ülkenin ücra köşelerinde eğitim hakkı olan çocuklara ulaşma ve eğitme gönüllülüğü gibi kutsal bir misyonu kabul eden, kazandığı paradan daha fazlasını sonuna kadar hakeden değerli insanlardır.

  • 70 lerde ne karnesi lan.

    o karne mevzusu 1940 ların ikinci dünya savaşı atmosferinde ülkeye ithalat engellenir de burada ne yer ne içeriz ne zaman biteceği de belli değil diye yapılan bir şeydi.

    bir de aklı sira gezi mezi esprisi yapmış.

    neyse gülün geçin.