hesabın var mı? giriş yap

  • arkadaş (sataus) : benim hayatim su sorularla geçti hep niye? nicin? nasil? neden?....

    bi arkadaşından gelen yorum : niye niçin ve neden aynı sorular nerdeyse :d hayatının 4te3ü boşa gitmiş yawrum..

    ( arkadaş oturtmuş lafı yahu )

  • muhteşem yüzyıl gibi büyük prodüksiyonlarda oynayıp, paranın verdiği şımarıklıkla ortada oyuncuyum diye gezenlerin joaquin phoenix'i defalarca izlemesi gereken filmdir.

    birbirinden bağımsız karmaşık duyguyu ifadesine yansıtmayı ve her birini ayrı tondan seyirciye aktarmayı acaba hanginiz layığıyla becerebilir?

    tabi şunu da sormak lazım, acaba filmde yaratılan sarhoş,kimsesiz ve kendinden nefret eden karakterin karşısındaki narsist karakterle uyumunu hangi yönetmen ekrana yansıtabilir?

    yönetmen diyince aklına mahsun kırmızıgül'ü, sinan çetin'i getiren yalnız ve güzel ülkemden bu filme bir haftadan fazla dayanabilmesini ve tabiki de dev salonlarını tahsis etmesini beklemiyorduk.

    edit: imla

  • şu anda gerçekten isteyeceğim şey. annem babam sağ, henüz hiç kimse ölmemiş, henüz kötülük bu ülkenin başına bu kadar sirayet etmemiş...

  • maya takvimi farklı uzunlukta dönemlerden oluşur. bunlara güneş denir. içinde bulunduğumuz dönem olan beşinci güneş i.ö. 13 ağustos 3113'te başlamıştır ve 23 aralık 2012'de sona erecektir ( 5125 yıllık bir dönemdir). dördüncü güneşin sonunda felaketler su elementine bağlı olarak oluşmuştur,(bkz: büyük tufan) beşinci güneş ise büyük depremlerle son bulacaktır ve son çağdır. (zamanın bitişidir)
    mayaların bu ince hesapları nasıl yaptıkları halen çözülememiş bir sırdır.
    hesaplanan beş güneş çağının toplamı 25.627 yıldır ki bu dünya ekseninin yalpalaması anlamına gelen ve 26.000 yılda bir olan presesyonun döngüsüyle hemen hemen eşit bir zaman dilimidir. bu durumda 2012'de yalpalayarak yamulma ihtimalimiz olduğu gözler önündedir.

  • kafası çalışan insandır.
    amk memleketinde hala ama ihtiyaçdan dileniyorlar yok sistem yok çaresizlik diye inanıp bunlara para veren salaklar var. sanıyor ki adamın/ kadının çok acil paraya ihtiyacı var çok kötü durumda o yüzden dileniyor. lan gerizekalı adam dileniyor çünkü bu işi meslek edinmiş. adam bu işi meslek edinmiş çünkü çalışmak adama zor geliyor. haftada 50 saat eşek gibi çalışıp 1000 tl kazanmaktansa salakların kendi ayaklarıyla yanına gelip para vermelerini bekleyerek daha fazla kazanıyolar