hesabın var mı? giriş yap

  • 40 yaş üstünden bildiriyorum, hayatımızın hiçbir döneminde artık yaşlandım şunu yapmaya başlayayım, şunu artık yapmayayım veya artık annem/babam gibi davranayım demiyoruz. size çok şaşırtıcı bir şey söyleyeyim, bizim anneanne saçı, anne terliği, babaanne ayakkabısı filan dediğimiz şeyler o insanların gençliğinde kullandığı şeyler. 1950lere ait bir film izlediğimde ilk düşündüğüm şey "neden bütün genç kadınlar nine saçı ile geziyor" olmuştu. sonra anladım ki nineler gençliğinde saçını nasıl yaptı ise yaşlıyken de öyle devam ediyor. yani ben hayatım boyunca kot giydim, 90 yaşında da giyeceğim. yaşlandım deyip tayyör giymeye başlayamam. güzel değil, rahat değil, ben değil. aynı şekilde konuşmayı sevmiyorum, hayatım boyunca hep mesajla iletişim kurdum. bundan sonra da öyle olacak.

  • ilk görüşte dahi insanı çarpan müthiş tablo. odama çerçeveletip asmak istediğim çok sayıda ayrıntı barındıran bir yapıt.

    https://pbs.twimg.com/…ia/diaky6wuwaqxatj.jpg:large

    son akşam yemeği tablosundaki o herkesin ayrı bir karede bir nevi kendi halindeliğine rağmen bütünlüğü oluşturması gibi... italya'da bir şapelin tavanına bakmak gibi bu övgüyü hak eden tarihe geçmiş an. rönesans döneminden günümüze bir esinti.

    suda yüzen vileda post modern bir ayrıntı olarak kareye girmişse de, insanlığın özüne dair çok şey barındırıyor bu kare. köpeklerin uyumu ise ayrı bir güzellik olmuş.

    insanı içine çeken bu fotoğrafı yakalayan kişi bir ödülü hak ediyor. daha fazla konuşmadan bu fotoğrafa dalıp gitmek istiyorum.

  • kalitesini belirlemek için kullanılan kıstaslar

    1 - kökeni : en kalitelileri aichi bölgesindeki ishio şehrinden ve kyoto bölgesindeki uji şehrinden gelir. dünya üretimin %80'i japonyada yapılır ve en kalitelileri buradadır.

    2 - fiyat : çok ucuz olması elbette kötü ama çok pahalı olması kaliteli olacağı anlamına gelmiyor. fiyat farkının sebebi kullanım türüne göre ayrıldığı katagoriden dolayı olabilir, en son buna değineceğim.

    3 - renk : ne kadar açık yeşilse o kadar iyidir çünkü kaliteli matcha (kama matcha, seramoni matchası) bitkinin en üst kısmından toplanır ve daha çok güneş aldığı için daha yeşil olur ancak düşük kaliteli matcha daha altlardaki yapraklardan yapılır bu da ona haki yeşiline yakın bi renk verir

    4 - tat : kaliteli matchanın tadı daha tatlı ve bitkiseldir ( bence yeni kesilmiş çimen kokusu gibi bir tadı oluyor), kalitesizininse tadı acıdır ve nori'ye yakın bi kokusu olur.

    matcha türleri : dört adet vardır ve kalitelisinin kalitesizden farkı yaprağın bitki üzerindeki yüksekliğidir. en tepedekinden en alttakine (yani kaliteliden kalitesize) kullanım alanlarıyla birlikte sırası şöyledir:

    1) kama matcha : çay seramonisi için kullanılır.

    2) erken/morning matcha : klasik çay matchasıdır, erken hasat edilir ve hasat edilmeyen yapraklar kama matcha olur.

    3) gotcha matcha : kafelerde ve benzeri yerlerde smoothie, latte ve benzeri içecekler için bu tür kullanılır.

    4) dakota matcha : düşük kaliteli ve ekonomik seçenek. tatlı ve benzeri ürünlerde kullanılır

  • kreş çocuğunuz varsa, veli grubu buna en tepe örnektir.
    zaten siksok bi dönemden geçiyorum, trollemeye başladım artık.

    kadın a- ben patates salatası getiririm.
    kadın b- börek de benden
    kadın c- o zaman keki ben yapayım.
    delfina - ya ben bişey mi kaçırdım?
    müdür- delfi hanımcım, haftaiçi çocuklarla anneler günü partisi yapmıştık ya hani. haftasonu da sadece annelerin katılacağı bi parti yapıcaz okulda.
    delfina -pek güzel. itfaiyeci kostümlü erkek striptizci de benden o halde. anneler gününü bi kez kutladık. bu da "anneysek ölmedik ya" günü olsun o zaman

    -grupta sessiz, serin rüzgarlar-
    *

  • - gerektigi zaman aksamlari da kalabilir misiniz?
    - tabi, download'larim bitmeden cikmam..