hesabın var mı? giriş yap

  • bir tane adam gibi entry okumadim, herkes komedyen mi olur memlekette arkadas. kisiliginizi koyacaginiz yeri sikim sizin.

  • bilirsiniz, kaliteli ses duymak takıntısı olan müzikseverler için kulaklık seçimi hassas bir konudur.

    bu gruba dahil, yaklaşık 10 sene gibi bir sürede 500 den fazla albumden olusan orjinal cd ve plak arşivinin sahibi olmuş ve zamanında da profesyonel olarak müzikle uğraşmış bir müzik tutkunu olarak kendi tarzıma hitap edecek ürünleri bulmak için yanlızca son 3-4 yılda kaç kulaklık denedim, inanin sayısını hatırlamıyorum. kendi deneyimimden yola çıkarak sadece high end olarak tanımlanan kalburüstü ürünlerin değil, nispeten uygun fiyatlı çok iyi kulaklıkların da olduğunu söyleyebilirim.

    bu paylaşımımda kulaklık alırken test amaçlı kullandığım ve sizin seçiminize de yardımcı olacağını düşündüğüm konuları aşağıda 6 maddede ele aldım ve 6 şarkılık bir playlist haline getirdim.

    linklerdeki versionlar youtube da sıkıştırılmış ve kalite kaybina uğramış olsalar da bir oranda işe yarayabilirler; bunun yanında eğer imkanınız varsa parçaları cd den ya da flac formatından dinlemenizi öneririm.
    ———————————————————-
    1) seste frekanslar arası balans, kulaklık üreticilerinin genelde zorlandığı ve ürünün fiyat aralığını belirleyen önemli faktörlerden birisidir. bir sesin tüm frekans aralıklarının, bir diğerine baskın gelmemesi için yakın değerlerlerde tutulması gerekir.

    balansı test etmeniz için size önerim | radka toneff | moon's a harsh mistress
    ———————————————————-
    2) midler tiz ve bas arası 250-4000 hertz frekans aralığındaki seslerdir ve genel olarak müzikte vokal ve fon burada gizlidir. kulaklıklarınızın yeteri kadar iyi bir mid range i yoksa, vokaller tad vermeyecek bir monotonlukta işitilir.

    mid aralığı test etmeniz için önerim | enya | orinoco flow
    ———————————————————-
    3. (bkz: bass) | namı değer bas sesleri 20 hertz ve 250 hertz aralığında düşük frekanslı ses aralığında tanımlanır. baslar bestelerde armoninin en düşük frekanslı oldugu bölümleridir.

    bas sesleri test etmeniz icin onerim | bicep | aura
    ———————————————————-
    4) (bkz: tiz sesler) 4000 hertz den başlayıp 20,000 hertz e kadar giden yüksek frekanslı sesler olarak tanımlanır. tiz sesleri doğru kullanamayan kulaklıklarda, özelikle yüksek seste müzik dinlerken, yoğun tiz sesinden dolayı kulaklarınız incinebilir ve kulaklıkları çıkarıp atmak isteyebilirsiniz, o denli rahatsız edicidir.

    tiz sesleri test etmeniz için önerim: osamu kitajima | wild monk
    ———————————————————-
    5) (bkz: ses detayı) | kulaklıkların şarkının kayıt kalitesine göre ses detaylarını kulağınıza iletme kapasitesi çok önemlidir. bu noktada ses detayı testinin mp3 gibi sıkıştırılmış müzik formatlarında yapılması bir anlam ifade etmez ve cd gibi kaliteli ses elde edebileceğiniz bir medya ile yapılmalıdır. burada anlatmaya çalıştığımı, aynı şarkıyı ard arda önce mp3 ardından orjinal cd ya da hi-res müzik dosyasından dinleyerek anlayabilirsiniz.

    size ses detayı konusundaki test onerim havergal brian | symphony no 1 d minor 'gothic'
    ———————————————————-
    6) seste (bkz: dynamic range) yani ses dinamik aralığı kulaklarınızın işitebileceği en yumuşak sese göre üretilen en yüksek bozulmamış sesin oranıdır. 1db, bir insan kulağının algılayabileceği en küçük hacimdir. standart bir cd , 100db'lik dinamik aralığını üretebilirken, plak kaydı yaklaşık 70db hızındadır.

    dinamik aralık testi için önerim: arvo pärt | tabula rasa
    ———————————————————-
    paylaşımımım işinize yarayacağını umarım ve bol muzikli günler dilerim,
    halis

    edit, aralik 2022 | ilginiz için teşekkür ederim. benim güncel olarak iphone umdan dan müzik dinlemek için kulandığım bluetooth kulaklığım (bkz: sony wf-1000xm4) #140069399 no lu entry imden ürünle alakalı kısa yorumumu okuyabilirsiniz. high res müzik dinlemek için astell&kern sr25 mk2 dap ile sony xba-n3 kablolu kulak içi kulaklıkları kombine ediyorum. evimdeki müzik sistemimde kullandığım kulaklım ise bir klasik olan sony mdr7506. bu ekipmanların devasa paralar ödemenize gerek kalmadan kaliteli müzik dinlemenizi sağlayabileceklerini rahatlıkla söyleyebilirim.

    edit, nisan 2023 | apple music playlist

  • organ bağışı ile alakalı bir programda "hepsini bağışladım ama kalbimi bağışlamadım, o allaha mahsus" demiş bir insan.
    o allah seni pinpon topu yapsın, masalarda sek muazzez.

  • geçenlerde benim de muhatap olmak zorunda kaldığım insan. biletim 5 numara cam kenarı, geçmiş oturmuş 20-25 yaşlarında bir kadın. geçebilir miyim dediğimde suratıma baktı ve hayatımda gördüğüm matematik zekası en gelişmemiş insanla aramda şöyle bir diyalog geçti:

    -pardon biletim cam kenarı, geçebilir miyim?
    +kaç numara?
    -5, cam kenarı.
    +benim 6, bütün çift sayılı biletler cam kenarı olur.
    -5 numara cam kenarı, bakın koltuğun yanında da yazıyor.
    +5-6 yazıyor orada, hangisi cam yazmıyor.
    -göstermişler burada işte, belki dikkatli baksanız anlardınız. (burada 1e 4 ekleyerek bulduğumuz sayıların cam kenarı olduğuna dair ilkokula giden çocuğun anlayacağı şeyleri anlatıyorum)
    +çift sayılı biletler cam kenarı.

    ya güzel kardeşim, hiç mi mantık çerçevesinde düşünemiyorsun? 1 numara nereye oturuyor o zaman şoförün kucağına falan mı? yine sinirlendim ya.

    edit: efendim muavine neden söylemediniz diye mesaj atan arkadaşlar oluyor, muavine söyledim. aranızda halledin dedi. metro'ya sevgiler.

  • anonymous'un neye karşı olduğunu yine bir türlü anlayamadığım sızdırılma.

    şimdi sen iddia ettiğin gibi hükumete karşıysan onların sitelerini hack'lersin, bir şekilde zarar verirsin. orasını anlayışla karşıladığım gibi destek de veririm, ama sen türk insanının, türkiye vatandaşlarının özel bilgilerini internete sızdırıp duruyorsun. hükumete falan karşı değilsin, direkt türk insanına karşısın.

    benim bu coğrafyada doğmak dışında senden ne farkım var? bana niye yapıyorsun bunu? zavallı vatandaşın ne suçu var?

    edit: mesaj atanlara teşekkürler. anonymous, bu hack'le ilgili hiç bir alakaları olmadığını duyurmuş. sahiplenen de çıkmadı. çok garip gerçekten...

    debe editi: (bkz: furkan bebeğe yardım ediyoruz kampanyası)

    debe editi 2: (bkz: rehber köpekler derneği) - (bkz: #60468430)

  • yıl 1978 niğde'nin bor ilçesinde lise öğrencisiyim o yıllar. yaz tatilinde kendi dükkanımıza gitmeden önce bir kırtasiyeci kasetçi abimiz vardı. onun gazeteleri motosikletiyle dağıtması için ben onun dükkanını 1-2 saat kadar beklerdim. bir gün benden yaşça büyük bir abimiz dükkana geldi tommiks, teksas, kaptan swing gibi resimli romanlardan üçer tane aldı. bende bu kitapların kim için aldığını sorduğumda " benim çocuklara " alıyorum dedi. bende "bu kitapların çocuklara bir yararı yok şiddete yönlendirir bence sen red kit almalısın hem red kit amerikan toplumuyla kapitalizmle dalga geçer eğlendiricidir " gibisinden bir sürü lüzumsuz laf ettim. adam sinirlendi " sana ne kardeşim, ne kadar bunların parası" dedi aldıklarnın parasını verdi gitti. ertesi gün gene kırtasiyeciye yardım için gittiğimde " aman gelme dün ülkü derneği başkanı dernekte milliyetçi mücadele öğrensinler diye kitap almak istemiş sen dalga geçmişsin red kit önermişsin sana çok kızmışlar aman evine git ortalarda gözükme seni dövecekler" dedi. yirmi gün kadar korku ile evde geçirdim. sonra okullar açılınca bu olayı unuttum bir gün okula giderken ensemden bir yumruk yedim. arkasından karnımdan yediğim yumrukla yere düştüm. bir anda etrafımda neredeyse 20 kişi vardı. tekme tokat öyle bir dayak yedimki gözümü bor devlet hastanesinde açtım. tedavi sırasında sigara içmeye koridoro çıktığımda doktor ve hemşireler başımdan geçeni öğrenmiş elimde sigara gördükleri için adımı red kit koymuşlardı. bu olayda fecaat olan ülkü derneklerinin milliyetçi mücadelenin nasıl olacağını öğretmek için resimli roman kullanmalarıydı.