hesabın var mı? giriş yap

  • daha 17 yaşındaydım, lise bitince dershaneye yazıldım ve çalışıyorum. çıkışta çalıştığım pvc dükkanına gidiyorum. pc başına attılar beni, msn kurmayı falan bildiğimden...

    çalışanlardan biri pazar günleri kızlara laf atan, batak dörtlüsünden, özünde çok saf bi tip. sürekli hayatın kıymetini bilmediğimizden, antalyaya tatile gidilmesi gerektiğinden bahsediyordu. fight clubın başlarında "acı mı görmek istiyorsun, salı akşamları methodist kilisesine git" diyen doktoru hatırlayın. fight club izlediğim günün sabahı yine "hayatın kıymeti"nden bahsederken, pcden başımı kaldırıp sertçe "hayatın kıymetini mi bilmek istiyorsun, pazar günleri mezarlığa git" dedim. patronun da mal olmasından dolayı söylediğim ciddiye alındı ve eleman pazarları mezarlıkları gezmeye başladı. cevşen, kumaş pantolonla birlikte de namaza başladı. değişimin sebebi olarak gösterilmemle mahallenin ruhani lideri oluverdim. esnafın sürekli dini muhabbetlere yeltenmesi ve benim ağır başlı davranmak zorunda kalmam...

  • üst kattaki kızla muhabbete girmek için pastaneden bi tane aşure alıp; ben yaptım, dağıtıyorum aşure gününüzü kutlarım ayağına yatayım dedim.

    sevgilisi varmış kızın.
    "varsa bitane daha alabilir miyiz" dedi.
    bende "getireyim" dedim.
    pastaneye gidiyorum şimdi kızın sevgilisine aşure almaya.

    hastane editi: komşuluk ölmüş canlar, çocuk önce aşureyi yedi üzerine bende güzel bi dayak yedim, bi daha iyilik yapanı siksinler :p

  • istiyorsunuzki reddetiginiz erkek hayatinizdan hic cikmasin, onu her gordugunuzde ozguveniniz artsin. daha ne yapsin adam ? karariniza saygi duyup hayatindan cikarmis sizi iste, siz de adamin bu kararina saygi gosterin ve daha cok kuculmeden susun lutfen !

    düzenleme sebebim : sayın hemcinslerim bu ve bunun gibi kadınlara lütfen prim vermeyin. bu kişilere takılıp kalmayın. dışarıda sizin sevginizi ve saygınızı hak eden çok sayıda güzel kalpli hanımlar var. lütfen tüm sevginizi bu güzel kalpli kişilere gösterin.

  • 2. dunya sava$inda alman silahli kuvvetlerinin butun birimlerince 1943 - 1945 arasinda kullanilmi$ tank tahrip silahi. tek kullani$lik bir silah oldugu dogrudur fakat asla etkisiz degildir. 10 ya$indaki cocuklar bile bu silahla yuzlerce rus zirhli aracini tahrip etmi$lerdir. 30, 60, 90 ve 100 metrelik menzile sahip 4 versiyonu kullanilmi$tir.
    wehrmacht ve waffen ssdeki kullanimi standart piyade $ekli kullanimdir. luftwaffede ise yer birlikleri ve fallschirmjager birimleri tarafindan piyade silahi olarak kullanilmi$, sava$in son safhalarinda pike yapabilme kabiliyeti olan ucaklarin kanatlarina monte edilerek ucaklar tarafindan da tank tahrip silahi olarak faydalanilmi$tir. kriegsmarinee bagli deniz piyade tumenlerine de dagitilmi$ bu bilrlikler tarafindan ozellikle berlin savunmasinda kullanilmi$tir.

  • çıkışına haftalar kala bethesda, oyunun başlangıç tarihi olan ms 2330'a kadar neler yaşandığını anlatan bir zaman çizelgesi paylaştı.

    2050 - insanlar mars'a ilk defa indi. 2100 yılına gelindiğindeyse uzayda yaşayan insanlar vardı.

    2156 - insanlar, dünya'dan 4.37 ışık yılı mesafede bulunan alpha centauri'ye ulaştı.

    2159 - united colonies kuruldu.

    2160 - new atlantis 2161 yılında kurularak united colonies'in resmi başkenti oldu.

    2167 - solomon coe, cheyenne'e yerleşti ve ilk yerleşim yeri akila city'yi kurdu.

    2188 - coe, volii'yi freestar collective adında yeni bir ittifak kurmak için cheyenne ile birlik olmaya davet etti. freestar collective'in resmi kuruluşu 2189'da gerçekleşti.

    2194 - united colonies, clinic yıldız istasyonunu narion sisteminde bulunan deepala'nın yörüngesine konuşlandırdı. narion sisteminin tarafsız halkı bu durumu uc'nin sınırlarını genişletmek için bir girişimi olarak değerlendirerek uc'nin clinic'i uzaklaştırmasını talep etti. uc'nin bu talebi reddetmesinin ardından narion halkı yaptıkları bir oylama sonucu freestar collective'e katıldı ve ittifak, sistemi korumak üzere 2195'te harekete geçti.

    2196 - freestar'ın harekete geçmesine karşılık olarak uc, narion sistemine bir filo gönderdi ve freestar bu hamleye aynı şekilde karşılık verdi. narion savaşı böylece başladı.

    2216 - narion savaşı sürdükçe halk savaştan yıldı. sonunda uc ve freestar collective arasında 2216 yılında narion antlaşması imzalandı. ''settled systems'' tabiri bu antlaşmada resmiyet kazandı.

    2221 - freestar collective'in tüm vatandaşlarına hizmet eden elit bir güvenlik ve soruşturma gücü olarak freestar rangers kuruldu.

    2275 - sebastian banks tarafından constellation kuruldu. orijinal üyeleri arasında, tanınmış fizikçi chloe bao, sebastian'ın öğrencisi ve en genç üye aja mamasa, botanist ve uzay bitkileri uzmanı darius andris, zengin varis ve maceraperest bernadette laurent, eski kaçakçı everado gil ve son olarak biyolog ve doktor kadri toma yer alıyordu. constellation'ın üyelerinin ihtiyaçlarına nesiller boyunca hizmet edecek lodge, new atlantis'te inşa edildi.

    2305 - barrett, constellation'a katıldı.

    2307 - freestar collective, lunara sisteminde yer alan vesta gezegeninde tarıma başladı. 2308 yılında united colonies, dördüncü bir yıldız sisteminde koloni kurarak freestar collective'in narion antlaşması'nı ihlal ettiği iddasında bulundu. diplomatik görüşmeler sonuçsuz kaldı ve uc, vesta'yı kuşatarak koloniyi korumak üzere gezegende kalan veya bu amaçla sonradan gelen herkesi öldürdü. koloni savaşı böylece resmi olarak başladı.

    2310 - constellation, ilk eser'ini buldu ve arşivlerinde gizledi.

    2311 - yıllar süren çatışmaların sonucunda sivil ve askeri gemilerden oluşan bir freestar collective filotillasının cheyenne muharabesi'nde uc donanması'nın büyük gemilerini vurkaç taktikleriyle imha etmesiyle koloni savaşı fiilen sona erdi.

    2315 - freestar collective'in koloni savaşları sırasında sivil gemiler kullanmasına uc'nin yanıtının bir parçası olarak uc vanguard kuruldu. vanguard, united colonies'ı ve çıkarlarını korumaya ant içmiş sivillerin kendi gemileriyle oluşturdukları uc sivil donanmasıydı. bu hizmetin nihai ödülü ise united colonies vatandaşlığıydı.

    2319 - sarah morgan, uc navigator corps'un en genç yöneticisi oldu ancak bu birimin 2320 yılında kapatılmasıyla bu pozisyonda uzun süre bulunamadı. amaçsız kaldığı hissine kapılan ancak eğitiminden yararlanmaya hala niyetli olan morgan, constellation'a katıldı.

    2321 - settled systems'ın önde gelen yıldız gemi üreticilerinden stroud-eklund'un sahiplerinden biri walter stroud, constellation'a katıldı ve constellation'ın ana finansörü oldu.

    2322 - eski crimson fleet korsanı vladimir sall, constellation'a katıldı.

    2325 - sarah morgan constellation'ın başkan vekili oldu.

    2325 - teolog matteo khatri, constellation'a katıldı.

    2326 - barrett, constellation arşivlerinde orijinal eser'i buldu ve özel bir nesne olduğunun farkına vardı.

    2326 - sarah morgan'la aylar süren yazışmaların ardından yetenekli bilim insanı noel, constellation'a davet edildi.

    2327 - freestar ranger sam coe ve kızı cora, constellation'a katıldı.

    2328 - andreja, constellation'a katıldı.

    2328 - barrett, constellation'ı starstation l-868'i satın almaya ve derin uzay tarayıcısı olarak modifiye etmeye ikna etti. istasyona ''göz'' adı verildi.

    2330 - starfield başlar.

  • üzerinde pek düşünülmez ama bu gerçektir. çünkü bir yavşağı astronot yapmazlar. astronot olduktan sonra yavşaklaşanlara da anında yol verirler. böyledir bu. şansı yaver giden bir yavşak her şey olabilir. polis olur, hakim olur, hatta bakan, başbakan bile olur. ama bir yavşak asla astronot olamaz. pilot da olur mesela. ama yörüngeye çıkacak adam yavşak olamaz.

    2003 yılında, astronot olmaya çok yaklaşmıştım. ama olmadı. seçmeleri geçemeyince, astronotluğun kitabını yazmış olan babam hemen sordu; bi yavşaklığını mı gördüler? hayır, dedim babama, 29 cm ile boydan kaybettim. "neyse, yavşaklık nedeniyle elenmekten iyidir." diyerek teselli etti beni...

  • sanirim bazi otobüslerde hangi düğmeden basıldıysa, sadece ona en yakın iniş kapısı açılıyor. böyle bir durumda bana yakın iniş kapısı açılsın diye, duracak ışığı yandığı halde dügmeye basıyorum.

  • bunu ciddi ciddi yapmış olan bir tek aile tanıyorum. oğlan altı yaşına girdi geçenlerde "keşke ismail yk benim babam olsaydı" demiş. o kadar ismail yk hayranı, en sevdiği şarkı bas gaza.

    kontrollü "double blind" testi yapılsa faso fiso bir kendini iyi hissetme yöntemi olduğu görülecek de insanlar eğleniyor işte.

  • ramazan başladı, mesai başladı... biz de başlayalım..

    --- spoiler ---

    asıl büyük kurt olan nizamettin güvenç ilk andan hatta en başından beri polat'ın ali olduğunu biliyor. bunu çözen, çözmeye yaklaşan, çözmeye uğraşan herkesi de ortadan kaldırtıyor. hatta buna istemeden dahil olanları bile ortadan kaldırtıyor. ilk günden son güne kadar polat'ın önü hep açılıyor.

    zaten dizi açık açık o meşhurt helikopter sahasında hesaplaşma sahnesinde, görevin başarısız olduğunu bildiriyor. yani kurtlar vadisi operasyonu normalde başarısızlıkla sonuçlandı. polat normalde kendine bir ülke seçip tatile çıkmalıydı.

    yani aslan akbey ve ali candan bu işi pek kıvıramıyolar. özellikle şans gibi gözüken aslan'ın ölümünden sonra polat'ı kovalayan polise çarpan araba ve kılıç kovalarken fotosunu çekene çarpan otobüsün bir anlamı var. tapınakçılar her anı adım adım izliyorlar.

    senaryo seyirci ile top gibi oynadığı için herkes polat'ın bazen şansının yaver gittiğini ya da her adımını çok iyi atığını gösterse de aslında birileri sürekli ortamı, hataları düzeltiyor. hatta nizamettin'in baron seçimini geciktirmek için saçma salak oy vermemesi de sırf bu yüzden. bir şekilde polat'ı o koltuğa oturtmak.

    burda asıl amaç; devletin içinden gelen, devletle bağı olan birinin koltukta oturması. zira o zaman devlet konseyin çok üzerine gelmiyor zira kontrol altında tuttuklarını düşünüyorlar. polat'ın da karahanlı gibi zamanında devlete hizmet etmiş olması, onu oldukça cezbedici kılıyor.

    zaten polat dizide hiç bir zaman inanılmaz başarılı biri olarak lanse edilmiyor. millet biraz "vaay polat" kafasında olduğu için abartıyor. oysa ki ne dostu çakır'ı koruyabiliyor, ne laz ziya'nın ihanetini engelleyebiliyor, ne aslan akbey'in olası ölümünden sonrasını iyi planlıyor. hatta ikizi tilki andrei ortaya çıkınca başarısızlığı iyice ayyuka çıkıyor. kendisi kadar olanı bile yenemiyor. çeçenleri savunamıyor.

    polat'ın yegane avantajı bulunduğu ortama çok iyi ayak uyduruyor. mekana hemen ısınıyor. bunun dışında çok da aman aman bir özelliği ya da uzun vadeli plan yapabilme durumu yok. hatta karahanlıplanlarını iptal ederken onu korumaya çalışmasına rağmen adam çat diye ölüyor.

    --- spoiler ---

    sadece türkiye'de değil dünya çapında meşhur olması gereken bir dizi aslında. bu kadar grift bir senaryo yazmak da her babayiğidin harcı değil tabii. bunun yüzde 20'si kadar abd'de senaryo yazıp dizi çekince "kült" oluyor. yazık şu dizinin uyarlama senaryosunu hiç bir ülkeye satamadılar.