hesabın var mı? giriş yap

  • abi onüç yaş büyüktür. kızkardeş dört yaşlarındadır.
    baba ölür. ağabey küçük kızın gözünde dev gibi kocaman görünmektedir.
    küçük kız
    -abiiii
    -he güzelim
    -abiiiiiiiiiiiiiii
    -he bir tanem
    -babam öldü ya , ben artık sana baba desem olur dimiii ?
    -olmaz ben senin abinim bana baba diyemezsin..

    küçük kız gider arka odada saatlerce ağlar. babasız kaldığını o anda anlamıştır çünkü.
    yıllar sonra öğrenir ki ağabey de tuvalete gidip gizli gizli ağlamıştır.
    birbirlerine o günü anlattıkları zaman herşey yeniden yaşanır. o zaman yapmaları gereken şeyi bu kez yaparlar. birbirlerine sarılıp ağlarlar...

  • bugun pediküru yaşlı bir teyzeye yaptırırken çok utandım. hemen bitsin istedim, kendime lanet ettim.
    onu o yaşta çalışmak zorunda bırakan sistemi falan suclayamiyorum ben. oldu bittiye getirip eve kaçtım beli o gün biraz daha az ağrısin diye.
    sırada bekleyen ergen gelip ablaya 'canim kaç kişi var' dedi mesela canım dedi. ben diyemem, bunlara takılırım.
    peki bu özelliğim başıma nasıl mı bela, kurumsal iş hayatında yönetici olamıyorum. hayatımi cehenneme çeviriyorum, insan ilişkilerim tek taraflı berbat. samimiyetle bütün kalbimi acabiliyorum onlarda benim ağzıma siciyorlar.
    keşke hepimiz yok olsak.

  • onun bacanağını, bunun görümcesini temsil yeteneği olmadan büyükelçi diye atarsanız haklılığımızı filistine bile anlatamayız. asker sahada can veriyor ama diplomatik misyon bu haklılığı yeterince anlatamıyor. tüm dünyadan dışlandık tam bir fiyasko. bu yeteneksizlere zırhlı mercedes çekip tonla maaş ödüyor türk vergi mükellefi yazık.

    zorunlu edit: ifşa etmek farz oldu. dün ilgili yazımı araklayan medya emekçileri
    1- fatih portakal - fox ana haber bülteninde benim yukarıda yazan cümlemi kullanmış uyaran yazar @acilin ben bilirkisiyim 'e teşekkür ederim.
    2- murat muratoğlu - sözcü - linkteki 7. ve 8. paragrafa dikkat birebir benim yazımı kullanmış.
    https://www.sozcu.com.tr/…ybedersin-masada-5391234/

    yahu yapmayın emeğe saygı :) telif hakkı kutsaldır ağalar. yapıcı bir eleştiri yaptık medya'ya malzeme olduk :(

  • hiç görmedim ama bilinçaltımı birazcık tanıyorsam ibneliğini yapıp kesin bu gece gösterecektir. o nasıl tip la evlerden ırak.

  • asıl adı margaretha geertruida zella olan mata hari yaygın inanışın aksine hindistan'da değil 7 ağustos 1876'da hollanda'da doğmuştur. mata hari malayca'da şafağın gözü, hintçe de ise şafağın gözbebeği anlamına gelir. babası tüccar annesi de soylu bir kadındır. 18 yaşına geldiği zaman öğretmen okuluna başlar ve okul müdürü kendisine aşık olur. anncak mata hari bir subayla evlenmek istemektedir. o sıralarda gazetede ilginç bir ilan görür. ilanda evlenmek isteyen bir yüzbaşı vardır. yüzbaşıyla buluşurlar ve birbirlerinden hoşlanıp evlenirler. bir kızları ve oğulları olur. görev icabı cava'ya giderler.

    cava'ya gittikten sonra mata hari'nin hayatı cehenneme dönmeye başlar. oğlu zehirlenerek ölür. yaşadığı hayat onu memnun etmez. hollanda'ya dönünce eşinden boşanır. yeni bir hayata başlamak isteyen hırslı kadın 1903 yılının sonlarında paris'e gelir. 1905 yılında guimet müzesi'nde düzenlenen bir dans yarışmasında jüri başta olmak üzere orada bulunan herkesi etkiler. casus hayatı da bundan sonra başlar.

    lüks yaşam tutkusu ve hırsı bu güzel dansçıyı casus yapan en temel etkenlerdir. 1912'ye kadar yaşamı oldukça iyi geçen mata hari'nin hakkında casusluk şüphesi nedeniyle dosya açılır. ancak şöyle bir sorun vardır. fransa hiçbir şekilde delil bulamaz. yıllarca fransa, ispanya ve ingiltere'ye giden, üst düzey alman subaylara bilgi sızdıran mata hari'yi ele veren şey ise madrid alman ataşemiliter'i von kalle'nin hollanda'da bulunan casusluk bürosu şefine gönderdiği bir mesaj olur. mesajda h21 kod adlı bir ajana yüklü bir ödeme yapılması emri vardır. fransızlar tarafından ele geçirilen mesajda ödemeyi alacak kişinin mata hari olması istenilen delili de yaratır.

    13 şubat 1917' de yakalanan mata hari 15 ekim 1917'de kurşuna dizilerek infaz edilir. söylentilere göre ölmeden önce ölüm mangasına öpücükler yollar ve 12 kişilik birlikten 8'i mata hari'yi ıskalar. ondan geriye ise senaryo tadında bir hayat hikayesi kalır.

  • içme şu zıkkımı diyor her daim validem

    bir gün fakirim yine, dedim anne babamdan bi dal sigara çalsana bana
    dur burada var dedi bir tane al bun, otur dedi bi de çay vereyim sana
    tabi ben şaşırdım validem bana sigara veriyor ve üstüne çay getiriyor
    yine arada evlenmiyormusun diye laf sokmayı da ihmal etmedi

    sigaranın içine patlayan kibritlerden koymuş , ilk dumanı aldım ikinciyi çekerkene sigaranın ucu papatya gibi açıldı,
    ben renk atmış vaziyette beklerken , valide kahkahayı patlattı, aldı sigarı elimden çayı da çekti önümden şimdi sittir git dedi sigara migara yok sana, güzel şakaydı halen validemden sigara isterken özenle takip ediyorum durumu

  • dudak ucuklatir. ebru gundes'in hakki 500t'ye binmektir aslinda ama hayatin adaletsizligi o ki, 500bin liralik alisveris yapiyor.