hesabın var mı? giriş yap

  • başka bir hesap daha yapalım.

    superman'in kaldırma kuvveti = 15 x 10^10 kn hesaplanmış bu bilgiyi yukarıdan alıyorum.

    superman bu kuvveti iki eli ve ensesiyle bir alan üzerine uyguluyor. yani kendi elimle kıyaslarsam 1 elim 20cmx10cm gibi bu da 0.02m2 yapar.

    2 el + 1 ense en fazla 0.1m2 alan yapar.

    yani 0.1m2'lik alana 15 x 10^10 kn'luk bir kuvvet uygulanıyor. bu da 15 x 10^11 kn/m2'lik basınç yapar. bu da 15000000 bar yapar.

    yani açık hava basıncının 15 milyon katı. pxv=nrt formülünü hatırlayalım.

    bir yüzeyin basıncını 15 milyon kat arttırdığınızda hacim sabitken (ki sabit kalamaz ittiği yerlerin sürekli kırılıp parçalanıp itememesi lazım) sıcaklıkta 15 milyon katına çıkar. ortam sıcaklığı -40 santigrad desek yaklaşık 230 kelvin yapar. bunun 15 milyon katıda 3 milyar 500 milyon santigrad derece felan yapar (burada değerler o kadar büyük ki yuvarlamaları mazur gördüm). yani güneşin çekirdeğini 15 milyon santigrad farzedersek güneşten 233 kat daha sıcak bir yüzey oluşur.

    ya da oluşamaz ve adayı yukarı iterken temas ettiği yüzeyler parçalanır durur ve ada aşağı düşerken kendisi adayı delerek yukarı çıkar.

    *

    not : durumun özeti bir havuzdaki tüm suyu ya da sahildeki tüm kumu avucunuzla kaldırmaya çalışmanız gibi. uyguladığınız güç yeterli olsa bile gücü uyguladığınız malzemenin dayanımının çok çok üstünde. bir kısmı elinizde kalır kalanlar yanlardan dökülür değil mi?

    not 2 : (bkz: kontrolsüz güç güç değildir)

    not 3 : hesaplardaki yuvarlamaları hep olayın olabilitesini arttıracak yönde yaptım...

  • yıl sonu kurları üzerinden pınar süt 2017'de yaklaşık 12.5 m dolar kar ederken 2018'de 9.3 m dolar kar etmiştir.

    başka tespitim yok hakim bey.

  • yagmurummm - 1102598 - 22.02.2012 21:09:40
    ulan yatan kuponlari sobaya atmaktan evin içi hamam gibi oldu amk

  • hahahahahasektir! yukarıdaki aktroll döktürmüş de döktürmüş, evet akp öncesi ilk çağlarda yontma taş yaparak geçiniyorduk. elektrikler de yoktu karanlıkta tv izliyorduk amk. muhtemelen bir işe yaramayacak ama sen de beni dinle "@themanfromjupiter" adlı trol veya akp aşkından kör olmuş suser

    1- siyasetten ve ekonomiden anlamıyorsan neden akp'ye oy istiyorsun, bu iki alandan anlamadığını belirttiğine göre mevcut problemleri de görmekte haiz değilsin. dolayısıyla baştan yaptığın tespitler ve argümanlarının tamamı çöp.

    2- ülkenin gelişmesini emperyalist ülkeler değil yaptığı hatalı yatırımlar ve beslediği rant çevresiyle reisin ve partisi engelliyor.

    3- 2002 ekonomik krizinden reisin değil kemal derviş sayesinde kurtulduk. 2008'e kadar izlenen politika bir önceki hükümetin ülkeye getirdiği ekonomist ve imf yardımları ve takip eden sıkı bir ekonomi politikasıyla gerçekleşti. eğer 2002 krizinden sonraki süreç akp'nin başarısıysa şuan içinde olduğumuz süreç de akpnin başarısızlığı ve beceriksizliğidir. yok öyle hemen dış mihraklara, emperyalist devletlere sıgınmak, boş mazeretler üretmek. nerde bir başarı görseniz akbaba gibi hemen üzerine konuyorsunuz. bunu yaparken bir de başarısızlıklarda sorumluluk alsanız dişimi kırarım.

    4- yapılan onca soygunu, hırsızlığı, yolsuzluğu, 2'li üçlü dört maaşlı yandaşları, kokainmanlarınızı, ihale manyağı yaptığınızı 5'li çeteyi, sömürdüğünüz ülkeyi, yanmasına göz yumduğunuz ormanı, kurdu, kuşu, ülkedeki yönetilemezliği, ekonomik krizi, marmaray, yol ve köprü yaptı diye sineye mi çekelim. yaptıysa benim paramla yaptı, üstelik halen geçmediğim köprünün parasını ödüyorum. neden? yandaşlarınız akp döneminde ve sonrasında da kazansın diye mi

    5- kiralarla imamoğlu'nun bir alakası yok, hayat pahalılığı, doların yükselişi gibi konular için seni beştepeye alalım.

    6- şimdiye kadar ki iyi hizmetler için teşekkürler ama iyi hizmetler yapılanların, yaratılan sorunların yanında güdük kalıyor. yol, köprü ve beton bu ülkenin problemlerini çözmekte yetersiz. ve ülkenin problemlerinin kaynağı olan bir parti ve lider bu sorunlara çözüm bulamaz. ek olarak artık akp bitmiş bir partidir, ne davası ne de anlatacağı hikayesi ve geleceğe dair söyleyeceği bir şey kalmıştır. bunu zamanı geldiğinde sen de anlayacaksın sayın troll veya aşırı derecede akp aşığı kişi...

    edit: sözlüğe gün içinde girmedim entry patlamış, bazı eklemeler yapmama dair mesajlar aldım.

    7- istanbul'daki kiraların pahalanması özellikle mülteci sorunu, istanbuldaki 3.5 milyon mültecinin eve ihtiyacı olması ve arap zenginlerinin istanbul'dan ev almasıyla da ilgili (@bir kiz on the clouds)

    8- dördüncü maddeye ek olarak (bkz: 128 milyar dolar nerede?) (@cranberry)

  • 100 mafya ailesinden müteşekkil, yaklaşık 7 bin üyeli bir örgüttür. yıllık döndürdükleri para miktarı 35-50 milyar euro'dur. bu miktar onları avrupa'nın en güçlü mafyası yapmaya yeter artar bile. uyuştucu madde olarak kokain ticareti yaparlar. radyoaktif ve zehirli atık kaçakçılığında avrupalı nükleer, ilaç, kozmetik, patlayıcı mühimmat sanayinin pis işlerini yapmada en iyisidirler. doğu bloğu ülkelerinde silah kaçakçılığı da yapmaktadırlar. bir italyan mafyasında olması gereken tüm özellikleri fazlasıyla taşırlar. kendileriyle çalışmayan, ihanet edenlere karşı çok acımasız ve sert bir tutumları vardır. ünlü sicilya mafyası cosa nostra örgütü ile samimiyetleri sonucunda boynuz kulağı geçmiştir. kimi kaynaklara göre cosa nostra arka planda kalarak farklı bir strateji izlemekte, fakat ndrangheta'nın tüm iplerini ellerinde tutmaktadır. gladio ve ünlü mason locası p2 ile olan ilişkileri sürekli gizlenmekte ve ısrarla istihbarat raporlarına girmemektedirler.

  • bölüğe yeni biri gelmişti. psikopatım ayağına hiçbir yerde 3 aydan fazla kalamamış, gittiği her yerden gönderilmeye çalışılan bir tip. gele gele bizim bölüğe geldiydi. nöbetçi çavuş olduğum bir sabah, onun yattığı ranzaların olduğu yerden sesler geliyor. "ne oldu, ne bu şamata" derken bu yiğit çişi gelince koğuşun duvarına işemiş. wc'ye gitmesem de olur demiş. sidik var duvarda ve yerde. nöbetçi çavuş benim, demez mi iki gün sonra asker ağzımıza da s.çar bu diye. sordum neden böyle birşey yaptın, cevap vermiyor kafa önde. tüm o kafa önde sessizlik piçliğini de iyi bilirim ben.

    şimdi ben belgesel izleyen, o belgeselde bölgesini belli etmek için çişini yapan leopara, aslana, çakala vs saygı duyan, hümanist bir beyaz türk olarak bu ortadoğu faresini bir güzel dövdüm. yani dayağın sonu boktan yerlere çıktı, kafasını falan işediği duvara falan sürttüm, öyle güzel dövdüm. yiğidim karşılık vermek istedi bir an, hiyerarşiden de haberi yok, dayak faslını uzattım iki kişilik dövdüm. ben temizlerim dedi, madem temizleyeceksin niye işedin dedim bir daha dövdüm.

    askerlik son okul demişti komutanlar, buradan adam olmayıp giden sittin sene adam olamaz demişti. muhtemelen evinin içine işemiyorsun, dayağa yemesen de işemezdin ama senin adamlığında bir gr faydam varsa hakkımı helal etmiyorum. insan koğuşa işer mi amk? serengeti milli parkı mı lan burası, çişinle bize mesaj vermeye çalışıyorsun, yer miyiz biz psikopatım ayağını.

  • ben bunu bir keresinde psikoloğa demiştim de “neyin farklı anlatır mısın?” deyince hönk diye kalmıştım.