hesabın var mı? giriş yap

  • muhtemelen üniversite çağında birinin önermesi.

    ben de o yaşlarda "son zamanlarda kafka çok popüler" diyordum, bundan 10-15 sene önce filan.

  • askerde 2-4 kişilik odalar, sıcak su, odada tuvalet. sen gelmişsin kızlı erkekli. iki ülke arasında en az 50 yıl var. üstünü sen tamamla hem insani hem maddi olarak.

  • işyerinde ilk girdiğim toplantılardan birinde sonlara doğru ekip arkadaşımın ettiği şu cümlenin kurulduğu lisan;
    "bu istedikleriniz sizin için nice to have mi?yoksa must mı?"

  • bu iranlı messi değil kardeş. bildiğin arjantinli olan bunun çakması.

    vallahi ilk selfi çeken vatandaşın neyi messi'ye benziyor ki diye baktım. ben formalı olanı messi öbürünü benzeyen sandım.

    benim gibi olan var mı lan?

    edit: herkeste aynı etkiyi yaratmış valla. yeşillendirenleriniz bol olsun :)

  • 1970'lerde çekilen star trek 1080p izlenebilirken bir demet tiyatro'nun 360p izlenmesinin sebebi geleceğin hesaba katılıp katılmaması değil, star trek film (pelikül) olarak çekilirken bir demet tiyatro'nun betacam'a kaydedilmesidir. yani birisi film/pelikül, diğeri video.

    film olarak kaydedildikten sonra ilk film kaydı olan lumiere kardeşlerin 1800'lerdeki çekimleri bile 4k'ya çevrilebilir.
    https://youtu.be/1faj9fjqrza

    bu yüzden tosun paşa filmini 4k formatında izleme imkanı halen varken, ezel dizisinin 4k formatı asla olmayacak. videolar hangi çözünürlükte çekildiyse o çözünürlükte kalırlar, filmlerde böyle bir kısıtlama yoktur. çözünürlüğü tarama teknolojisi belirler, bu teknoloji geliştikçe filmlerin yüksek çözünürlükte versiyonları üretilebilir.

    ayrıca bir demet tiyatro'nun orijinali için 576p denebilirken 4:3 olan formatı 16:9'a çevrilirken alt ve üstlerden kırpılması sonucunda 360p olarak yayınlanıyor.

  • oflu bir baba ve bandirmali bir anneden 1907 yilinda gumulcine'de dogmu$, turk yazininin en onemli isimlerinden biri olmayi ba$armi$, 1948'de ise katledilmi$ olan aydin..

    hifzi topuz'un eski dostlar adli kitabinda anlattigi uzere, 1928-1930 yillari arasinda egitim icin almanya'da bulundugu donem sabahattin ali'nin ya$amina yon veren bir donem olmu$.. her $ey tren yolculugu sirasinda upton sinclair'in romani oil'i okumasiyla ba$lar.. yillar sonra rasih nuri ileri'ye anlattigina gore sabahattin ali, bu kitabi bitirince, "bu romanda olanlarin onda biri dogruysa namuslu bir insan mutlaka solcu olmalidir." der..

    yine ayni kitapta anlatilan bir aniya gore, sabahattin ali'nin aydin ortaokulu'nda almanca ogretmenligi yaptigi donemde, istanbul'dan donu$lerinden birinde trenden inmi$, bir de bakmi$, istasyondaki sivil polis kendisini izliyor. sabahattin ali'nin elinde iki valiz varmi$, hava da sicak mi sicak, polis de pe$inden geliyor.. ali biraz yurudukten sonra, durmu$, polis memuruna,

    "nasil olsa eve kadar pe$imden geleceksin," demi$,
    "hava da sicak, bari $u valizin birini de sen te$iyiver."

    adam da bir an $a$irip duraklami$, sonra da, "pekala, insanlik oldu mu?" demi$ ve bavulun birini yuklenmi$, iki eski dost gibi ahbaplik ede ede eve kadar gitmi$ler..

  • randy rhoads uyuşturucu kullanmazmış, vito corleone gibi anisette'yi severmiş ve alkolle ilişkisi de nadiren içtiği anisetteden ibaretmiş söylenene göre. ancak inanılmaz fazla sigara içermiş. akciğer kanseri olimpiyatları olsa kesinlikle randy kazanırdı diyor osbourne.

    konserden sonra, otobüste giderlerken osbourne yine tıksırana kadar içmiş, sulu kuru ne bulduysa atmış. temiz yürekli randy, onun karşısına geçmiş ve çok fazla içiyorsun, içme şu mereti, kendini öldüreceksin yakında demiş. bu ikilinin bilinen son konuşmasıydı. biraz sonra osbourne uyurken, otobüsün bozulan havalandırma sisteminin tamir edilmesi için mola verirler. o sırada yakınlarında ufak bir pist ve üç beş uçak bulunan bir bölgedeler. otobüsün şöforü, eskiden pilotluk yapmış olan andrew aycock yanına ekipten birilerini alarak, ben bunların ağababalarını sürüyordum amk deyip, hemen uçağın birisine atlamış. ilk seferde başarılı bir uçuş gerçekleştirmişler. ikinci turda aycock, rhoads'a gel lan tırsak bir tur da seni gezdireyim demiş ve bunun üzerine rhoads uçağa binmiş. sonrası malum, hikaye olacak ya, uçağın kontrolünü kaybeder aycock, kanatlarından birisi kırılır ve uçak düşer, rhoads ve diğerlerinin cesetleri parçalara ayrılır. öyle ki rhoads'ın cesedini ancak takılarından tanıyabilirler. yapılan testlerde rhoads'ın kanında alkol ve uyuşturucu bulunmamış, lüzumsuz şöfor aycock'un kanında ise kokaine rastlanmış. alkol ve uyuşturucu kullanmayan, daha bir saat önce bu konuda arkadaşını uyaran rhoads, kokain çekmiş bir lüzumsuz yüzünden dramatik bir şekilde ölmüştü.

    gitar tekniğinde, fiziksel gövdelerde vs. çığır açan birisiydi rhoads. ossy osbourne'in black sabbath sonrasında dip yapan kariyerinin ayağa kalkmasındaki en büyük etkendi belki de. mahçup, iyi bir insandı bunların yanında. osbourne'ın dediğine göre randy ile beraber ilk yaptıkları şarkı goodbye to romance'dı. şarkıyı dinler ve sözlerini incelerseniz, rhoads'ın veda mektubu gibidir, ilahi bir tesadüfle. ve evet uçağın kanadı kırılmıştı. şarkıda dediği gibi "i've been the king, i've been the clown, now broken wings can't hold me down, i'm free again"

  • "@gencserkan ulan zır cahil ulan allahin belasi bu dumanı savaş uçaklarının görüş açısını engellemek için yapiyolar."

    koordinat neydi? koordinat emekti.

    eşşek çünkü uçak pilotu, aşağı kadar inip bakıyo nerede ne var diye.