hesabın var mı? giriş yap

  • dizinin bel kemiği şu diyalogtur:

    - neler oluyor?

    - şimdi anlatamam. bana inanmalısın. dediğimi yap zamanımız yok.

    karaterler arasında sıkça geçen bu konuşma aslında seyirci ve senaryo yazarları arasında da şu şekilde geçmektedir:

    - neler oluyor?

    -şimdi anlatamayız. bize inan çok güzel bağlayacağız. izlemeye devam et.

  • başlık: çirkinim ama kızlar vermek için çıldırıyo

    1. nedenini çözemedim panpalar

    (ciplak zenci ?, 28.03.2012 01:13)

    2. sana vermek için çıldırmaları lazım çünkü.

    (yarim altin ?, 28.03.2012 01:14)

    sonrası 13 sayfa @2 sikmiş.

  • fransız dallama polis: öeğen jöğğğö papepapeeğğğ
    pz: i can't speak french.
    fransız dallama polis: oğağağa ğğğğğ ğğğğ pığğğğ
    pz: (gülümseyerek) i'm sorry i can't understand you.
    fransız dallama polis: (pasaportu karşıtırıp damga vurarak) üğğü moağaa de la ağaağ ğğğğğ
    pz: yes yes.
    fransız dallama polis: (pasaportu uzatarak) have a nice day.
    pz: oğğğğuva.

    ingilizce bilip sizi anladığı halde fransızca konuşan bir fransız dallamasıyla karşılaşma olasılığınız yüzde 78,3'tür.

  • yıl 2007, istanbul üniversitesi avcılar kampüsü' nde açıköğretim vize sınavına yetişmem gerekiyor, lakin sınava çok az bir süre kalmış ve yan yolda trafik felç. öğrenciler sınav telaşıyla otobüslerden, otomobillerden inip koşmaya başlıyorlar. baktım olacak gibi değil, ben de indim ve koşmaya başladım. kızlı erkekli birçok kişi kampüse doğru koşarken önümde bir çocuk görüyorum. koşan insanlara bakıyor, yavaş yavaş hızlanıyor ve o da koşmaya başlıyor. koşarken bana yaklaşıp soruyor: "abi kavga nerde?"

  • arkadaşıma, hostes karısının abd’den iphone 7 alması için para verip beklemeye başladım. aradan geçti bir kaç hafta, beklenen haber geldi, karısı gitmiş gelmiş dolayısıyla benim telefon da gelmiş. arkadaşla buluştuk. karısı inisiyatif kullanarak 6s almış, 7 nin fiyatı değmezmiş, para üstümü de getirmiş. işte böyle saçma bi hikayeyle 6s sahibi olmuştum. bayağı içime oturmuştu. sanane kardeşim kaç paraysa kaç para ya, bak yine sinirlendim. her şeyde bir hayır vardır neyse. aradan yıllar geçti hala kullanmaktayım. ( arkadaş da ilerleyen zamanda karısından boşandı.)

  • modern araçlarda yapılması verimlilik (daha düşük yakıt tüketimi) sağlamayan, modern olmayan araçlarda da yakıt tüketimini azaltmak amacıyla da olsa yapılmaması gereken eylem.

    modern araçlarda; araç, yokuş aşağı gittiğinizi, yani gaza basmadığınız halde aracınızın hızlandığını anladığı anda motora yakıt vermeyi keser. eğer ki aracınızda yol bilgisayarı varsa oradan anlık tüketime bakın. düz yolda ya da yokuş aşağı (ve hatta yokuş yukarı) giderken, hızlandıktan sonra ayağınızı gazdan çekin ve anlık tüketim ekranına bakın: 0lt/100km ibaresini görün ve mutlu olun.

    bir de aynı koşullarda aracı boş vitese alıp (araba otomatikse aklınızdan bile geçirmeyin, araç hareket halindeyken vitesi boşa almayın) yakıt tüketimine bakın. aracına göre 0.8lt ila 1.5lt arası bir tüketim görmeniz olası. dolayısıyla, modern araçlarda vitesi boşa almak yakıt tasarrufu sağlamaz; ayrıca tekerleklerle motor arasındaki bağın kopmasına da sebep olarak aracın gereksiz yere fazla hızlanmasına neden olur ve güvenli bir uygulama olarak görülmez.

    aracınızda bu yakıt kesme sistemi yoksa viteste giderken yaktığınız yakıt hız/devir oranınıza göre değişir ve büyük ihtimalle boş vitese nazaran daha yüksek olur. ancak ben yine de vitesi boşa almanızı tavsiye etmem. seyir halindeyken her zaman tekerlekle motor arasında bağlantının olması taraftarıyım. ne zaman ne olacağı belli olmaz, araç vitesteyken verdiğiniz ani bir gaz ile bir kazadan kurtulabilirsiniz; o an aracı vitese takmaya vaktiniz bile olmayabilir.

    son olarak motor freni yapmayı öğrenirseniz biraz balata masrafından kurtarırsınız. balata ucuzdur, taksici değilseniz (ya da şehir içinde sürekli dur kalk yapmıyorsanız) bitirmek bayağı uzun sürüyor ama bazen frene hiç basmadan vites küçülte küçülte yavaşlıyorum çok da keyifli oluyor. tavsiye ederim.

    viteste kalın, varsın aracınız az daha fazla yaksın. siz güvenli kalın :)

  • "halkım açı bilmiyordur, hem ben de bu fırsatla yalan söylememiş olayım" demiş olabilir kendileri.

  • cuma akşamı şişlide taksi beklerken yanıma gelen taksinin nereye sorusuna "maçka" dememle cevap bile vermeden basıp gitmesi örneği aklıma geldiğuinde desteklediğim uygulama. sırf bunlar memnun olsun diye kısa mesafeyi 10 tlde sabitlediler,herifler hala yol/müşteri seçiyor sonra da ağlıyorlar. beter olsunlar