hesabın var mı? giriş yap

  • alternatif olarak turkiye de yaya geçidinde beklerseniz önünüzde dolmuş durur, karşıya geçemezsiniz.

  • yorgun argın eve gelmiş yatağa uzanmış pinekliyorum.. atakan (7) odaya geliyor..
    atakan: babaaa hadi penaltı çekişelim..
    ben: çok yorgunum sonra yapalım..
    atakan: hadi haadi lüütfeeennn..
    ben: tamam ama beşer tane çekişçez sonra ben yine yatçam..
    atakan: tammaaaamm..
    antrede penaltılar çekişiliyor.. ben yatıyorum tekrar.. birazdan atakan yatak odasına damlıyor yine..
    atakan: baba.. bu dolap var ya.. zaman makinesi..
    ben: hııı.. öyle mi.. olabilir..
    atakan gardrobun içine girip kapağını kapatıyor.. annesi geliyor..
    annesi: atakan nerde?
    ben: zaman makinesinde..
    annesi: allah akıl fikir versin size..
    annesi gidiyor.. atakan çıkıyor dolaptan..
    atakan: baba??
    ben: hımmff.. efendim atakan?
    atakan: ben zamanı geriye aldım..
    ben: öyle mi? hayırlısı neyse o olsun..
    atakan: yarım saat geriye aldım zamanı..
    ben: alla alla?? insan dinazorlar zamanına gider.. niye öyle yarım saatçik?
    atakan: yeniden penaltı çekişelim diye..
    ben: hahahahh.. tilki..
    yeniden penaltı çekişmek allahın emri oluyor..

  • ücretsiz kargo ile elinize ulaşacak olan bisiklettir. çok rahatladım şu an, elimde tam da 5798tl vardı, bisiklet alacaktım, bütçem kısıtlıydı. kargo ücretleri düşündürüyordu beni ama rahatça bisikletime kavuşabilirim. selesini falan yalarım artık napiyim.

  • sadece bir kez duyması her türlü müzik parçasını aynen (yorumcunun tarzını da kusursuzca kopyalayarak) çalmasına yetiyormuş. ama bunun ne demek olduğu, lemke'nin bütün hikayesini bilmeden anlaşılmıyor. kısaca özetliyorum:

    leslie lemke hem fiziksel hem de zihinsel engellerle doğmuş, ayrıca doğuştan hemen sonra iki gözünün de alınması gerekmiş (bkz: enükleasyon). annesi kendisini istemeyince bir hemşire tarafından evlat edinilmiş. yutkunmayı öğrenmesi yıllar sürmüş, ancak force feedingle beslenebiliyormuş. ayakta durabilmeye 12 yaşında, yürümeye 15 yaşında başlamış. ve 16 yaşında bir geceyarısı kalkıp piyanoda çaykovski piyano konçertosu no. 1'i çalmış.

    not: 40 yıldan uzun süre savantlar üzerine çalışan ve lemke'yle de ilgilenen psikiyatrist darold treffert şöyle bir şey diyor: "(lemke) hiç öğrenmediği şeyleri, müzisyenlerin öğrenmeye çalışmak için ömürlerini harcadıkları şeyleri biliyor ve sanki dünyaya bu bilgiyle gelmiş gibi. prodigious savantlar müzik, sanat, matematik bilgileri önceden yüklenmiş gibi doğuyorlar."

    not: kulağa sihir gibi geliyor ama dünyada sayıları çok az da olsa böyle insanlar (bkz: prodigious savant) var. kimisi hiçbir matematik eğitimi almadığı halde sınırsız bir tarih aralığındaki günleri anında buluyor (sorulduğunda "hesap yapmıyorum, kafamda takvimi kaydırıyorum" şeklinde açıklıyor), kimisi okumayı kendi kendine öğrenip hem saatte 500 sayfa okuyor hem de bunun her kelimesini ömrü boyunca hatırlıyor, dahası okuduğu binlerce kitabın her birini ezberinde tutuyor.

    edit: http://www.youtube.com/watch?v=zwtza-zmoam
    (linkteki video 80'lerden kalma ve durumdan "bunun açıklaması yok" şeklinde bahsediliyor. ama artık fmri gibi yeni görüntüleme teknikleri sayesinde birçok şey anlaşılmaya başlanmış, bir ara eklemeye çalışırım.)

  • koç ailesinden bahsediyoruz ethem sancak aydın doğan vs. değil bunlar napacaktı ebele gübele sayın cumhurbaşkanım diyip duracak mıydı? iktidardakiler yarın değişir ama bunlar her daim ülke ekonomisinin en büyük çarkı olarak var olacaktır.

    fb nin şampiyonluğu garanti gibi sığ yorumlarsa tam komedi.