hesabın var mı? giriş yap

  • ilkokul 3. sınıftayız. bi özel okul sıra olduk. müdürün ismi ''maşallah sayın '' kendisiyle o yaşımda sayın maşallah sayın diye dalga geçerdim her neyse sabah sıra olmuşuz. dizilmişiz. o zamanlar kısa boyum en önde duruyorum. her neyse bu müdür çıktı konuşma yapıyor. ben de o esnada hayallerde yaşıyorum yok işte şuraya bi göktaşı düşse tam kürsüye nasıl kurtulurum ki lan geriye koşamam sola kaçayım falan diye hesap yapıyorum. o esnada assolist gibi mikrofonla sağa sola dönüp dolaşan müdür mikrofonun kablosunun yetmediği alana doğru ısrarla mikrofonu çekiyor falan. ben bir anlığına hayallerden çıkıp gerçek dünyaya dönüyorum müdür arkası dönük mikrofonun yetmediği yere ısrarla giderken bir anda

    -kopacaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak !!!

    diye bağırdım. 500-600 kişi susuyor. bütün gözler bende amk.

    sonra tabi herkes güldü. ben kıpkırmızı oldum.

    sonraki günlerde,haftalarda,aylarda üst sınıftaki kızlar yanıma gelip kopacaaaaaaaaaaaaaaaaaaak diye bağırıp durdu.

    skiyim ya :/

  • *
    küçük şeyleri özlersiniz aslında. zamanında önemsiz görünenleri. saçınızla oynamasını, tek kişilik yatakta yatmaya çalışmanızı, bakışlarını, aptal laflarını, dakikalarca zamanın nasıl geçtiğini bilmeden konuşmanızı, sarılmasını, telefon etmesini, ses tonunu, öpüşünü, göğsü üzerinde uyumaya çalışırken rahatsız eden kolunu, isminizi söylemesini, onunla beraber içmeyi, gülmesini, yemek yemesini, beraber film izlemeyi, mesajlarını, webcam açmasını, sarhoş olmasını ve bunun gibi birşeyler..

    çok sonra anlarsınız ki, siz aslında onu değil sevilecek birini özlemişsinizdir, sevilmeyi özlemişsinizdir. ...

  • (bkz: er ryan'ı kurtarmak) filminden hepimiz biliriz 2. dünya savaşında omaha sahilinde yaşanan olayları.
    işte ertuğrul koyu da gelibolu'nun omaha sahilidir.
    ingilizler gelibolu yarımadasını ele geçirmek için yarımadanın hem kuzeyinden hem de güneyinden çıkarma yapmaya başladılar.
    ingilizler tarafından ''v beach'' olarak adlandırılan ertuğrul koyu seddülbahir'de yani yarımadanın güneyindeki küçük bir koydur.
    25 nisan sabahı çıkarma başlayacaktı ama ingilizler burada değişik bir plan yapmışlar ve eski bir kömür gemisi olan river clyde ismindeki geminin içine asker konuşlandırmışlardı.
    ss river clyde çıkarma sonrası 1915
    bu geminin içinde asker olabileceği kimsenin aklına gelmez diye düşünülüyordu. bu şekilde türkleri kandıracaklarına inanmışlardı.
    koyun yanındaki tepede yahya çavuş ve yanındaki 63 cesur er ingilizleri bekliyorlardı.
    ss river clyde beraberindeki küçük teknelerle birlikte saat 06:30'da kıyıya yanaştı.
    river clyde kıyıya yanaşırken 25 nisan 1915
    hiçbir direniş yok gibiydi. aldatmaları işe yaramış gözüküyordu ta ki, ilk askerler inene kadar.
    gemiden askerler inmeye başladığı zaman biranda cehennemi bir ateş başladı. ingilizler kurşunların nereden geldiğini anlamadılar bile.
    ortalık askerlerin bağırmalarıyla yankılanıyordu, çıkan 5 askerden 3'ü vuruluyordu hatta bazen bir mermi 2 askeri yaralıyordu. zar zor çıkabilen ingiliz askerleri sahil şeridindeki bir metrelik kum setine saklanarak kurtulabilmişlerdi eğer o kum seti de olmasa hiçbir asker karaya çıkamayacaktı.
    v sahili çıkarması canlandırması
    yaşam ile ölümü ayıran o kum seti askerlerin tek kurtuluş şansıydı, oraya kadar gelebilenler şanslıydı.
    koyu, donanmanın 4650 top mermisi ile dövmesi ise iyice ortalığı cehenneme çevirdi.
    ertuğrul koyundaki çıkarma devam ederken ingiliz hava gözlem uçağından gelen rapora göre kıyıdan 50 metre açığına kadar suyun kandan kıpkırmızı kesildiği aktarılmıştı. ingilizlerin ertuğrul koyundaki kaybı 1000'in üzerindeydi.
    yahya çavuş ertesi güne kadar burayı yanındaki yiğitler ile birlikte savunmuş ,tekke koyundan ilerleyen ingilizlere esir düşmemek için geri çekilmişti. bu çekilmeden sonra ancak ingilizler koya çıkıp ilerleyebilmişlerdir.
    ertuğrul koyu 1915
    günümüzde ertuğrul koyu
    yahya çavuş anıtı

    buraya ne zaman gitsem gözümün önüne deniz üzerindeki o kan kırmızısı gelir.

  • lost'u altyazısız izleyen türk gençliğinin kendini kanıtlamak için uzun zamandır beklediği fırsattır.

  • ss'nin, 15 temmuz'dan itibaren el altından çok sayıda kayıtsız silah (kalaşnikof) dağıttığını iddia etmektedir.

    edit: normalde çoğunlukla okumayı tercih ediyorum ama bu konuya ilgisizlik gerçekten hayret verici. adam 1 saat önce yazdı bunları, kimsenin yazmadığını görünce başlık hareketlensin diye yazdım.

    sedat peker'in bulunduğu konum ve şu ana kadar olan iddiaları düşünülünce, böyle bir haberde yer yerinden oynaması lazım, adam elinde çekirdek, "keşke video çekse böyle tat vermiyor" diyor. muhalif diye geçinen twitter baykuşlarında tık yok...

    beter olalım.

    ilave:
    (bkz: 15 temmuz gecesi sivillere silah dagitilmasi)

  • bazı sahneleri hala aklımdan çıkmayan anime, özellikle de chihiro'nun trenle seyahat ettiği sahne. ne kadar enfes bir sahnedir o, tren, akşamüstü, ışıklar, sular, müzik..... daha güzel olamazdı kesinlikle...

  • galatasaray şimdi de kendisiyle ilgileniyormuş hürriyet'in haberine göre. geçen gün de ze roberto sesleri vardı. takım iyice dedelere bağladı amk.
    rijkaard'ın niye gönderildiğini şimdi anladım, adamı futbolcu diye almış bizimkiler, hiç bi maçta sahada göremeyince de kovmuşlar.

  • ne güzel maç oldu lan öyle;

    * açılış
    * türkiye laiktir laik kalacak tezahüratları
    * maçı kazan + kupa töreni
    * yönetim istifa tezahüratları
    * kapanış

    valla ben bu kadar güzel hayal etmemiştim.