hesabın var mı? giriş yap

  • konusanlarina çok entel ve bilimsel bir hava verir. atina'da kafasi kasketli (bayagi bizim bildigimiz çiftci kasketi) seyyar bir muz saticisi bana "penta, heksa" vs. diye para üstü sayarken "kim bilir ne biçim geometri biliyordur bu adam" diye geçmisti aklimdan.

  • gencecik kıza tecavüz edip, plazanın en üst katından atan bir adam başlık sildirmek için mahkemeye müracat etmiş.

    hadi adamda ar yok namus yok olsa bunu yapar mıydı?
    ulan bu kararı onaylayan mahkemede de ar namus yok ki bunu kabul etmiş, onaylamış.

    sen sildirsen de zihinlerden silemezsiniz. çağatay aksu katildir, şule çet cinayeti türkiyenin kara lekesidir.

    hepinizin vakti gelicek, zamanı gelicek.

    büdüt: er yada geç, busted.
    zamanın geldi çağatay, yaşam sahnesinden silindin.

  • deniz taşımacılığında patlama olması ve ya yangın çıkması en yüksek ihtimalli gemilerdir. genel olarak, 120 mt civarı olan gemiler tehlikeli kimyasal taşırlar. petrol taşıyan gemiler ise genelde 180mt ve üzeri gemilerdir. kuru yük ve konteyner gemilerine göre daha sıkı ve katı kuralları vardır. örneğin; güvertede bulunan tüm elektrik komponentleri patlamaya karşı dayanıklı olmalıdır. konteyner ve kuru yük gemilerinde güvertede sigara içilmesine izin verilirken, tanker gemilerinde kesinlikle yasaktır. bir çok tanker gemisinde sadece dinlenme odalarında sigara kullanılmasına izin verilir. özellikle metanol vb uçucu madde taşıyan gemilerde sadece yaşam mahallerinde elektronik cihaz kullanımına izin vardır. tersanelerde bakımlardan çıkışlarda ve limanlarda yük alımkndan sonra çıkışlarda sıkı bir denetime girerler. güvertedeki valfler, kargo iletim boruları ve kargo tanklarındaki sızdırmazlık çok önemlidir. bu tür riskler ve yolculuğun diğer yük gemilerine göre daha zor olmasından dolayı, mürettebat maaşları daha yüksektir.

  • kıza zerre acımadım o erkek arkadaş denilen süprüntüden gelecek her şeye gözünü kapatmış zaten.

    babaya içim yandı, onun kalbi kim bilir nasıl yandı.

  • uzun yıllardır yurt dışında yaşadığımdan türk televizyonlarini takip etmiyorum. zaten televizyon da seyretmiyorum. türkiye’deki arkadaşlar çok övdüler, ben de internetten bir kaç kısa bölümünü seyrettim. oraya gelen konuklara ‘sen ne iş yapıyon lan’ şeklinde konuşan varosun teki. millet kendine hakaret ettirmeye ve kendini televizyona çıkarmaya gelmiş. hep beraber öyle varos varos takılıyorlar.

  • metronun ve istasyonun belirli yerlerinde büyük ekranlardan tüm gün boyunca şu video yayınlanarak.
    bu düzenin sağlanması içinde uygulamanın ilk ayları boyunca güvenlik görevlileri olmalı "gardaş videoyu görmeyon mu?!" diyip ceza kesen.bu süre sonrasında bu görevliler kaldırılabilir o süreye kadar toplum düzeni biraz oluşturulmuş olur. istenmeyen davranışı göstermeye devam eden hanzolar da o saatten sonra toplum baskısı altında yok olmaya mahkum edilir.

    edit:imla.

  • ulan çok değil, daha birkaç ay önce piçin biri, kızıma tecavüz etti diye suçsuz günahsız gencecik bir çocuğu öldürdü. sonra çocuğun tamamen suçsuz olduğu, kızının başkasından hamile kaldığı, çocuğa iftira attığı ortaya çıktı.

    o olayla alakalı başlığa da , helal olsun, şöyle delikanlı baba, böyle kahraman baba, ellerin dert görmesin, az bile yapmışsın vs. diye embesil embesil yazan gerizekalılar şimdi de bu başlığın altında bitmişler hemen.

    ulan herkesin kendi adaletini sağlayacağı bir sistemin sağlıklı olmadığını adamlar yaklaşık 4000 yıl önce anlamış da suçluyla suçsuzu ayırdedebilmek için bir hukuk sistemi ortaya koymaya çalışmışlar. sene olmuş 2018, siz süper zekalar hala bu barbarlığa alkış tutabiliyorsunuz. çöl maymunları sizi.

    yazık vallahi, çok acıyorum şu ülkenin aklı başında, vicdanlı insanlarına. sizle aynı topraklarda yaşamak zorunda olmak çok büyük dert.

    edit: link

  • aziz sancar gittigi icin aziz sancar oldu.

    gidenler garson degil aziz sancar, ugur sahin olmaya baksin. insanliga sunduklari katkilardan illa ki nasibimizi aliriz.