hesabın var mı? giriş yap

  • "siz antik tiyatroyu görme heyecanı içinde yürürken, sizin paranızı almak üzere ellerinde hiçbir anlamı olmayan eşyalarla yalvararak sizi taciz eden bu kalabalıkla karşılaşmak tüm neşenizi kaçırıyor."

    müthiş bir gözlem. türkiye'nin herhangi bir yerindeki turistik bölgenin yöre halkını eksiksiz tanımlamış teyzem.

  • doğru bir cümle.
    daha ne yapabilir ki size akp hükümeti? öz vatandaşına yapmadığı her tür kıyağı size yaptı, çok doğru söylüyorsun; size daha ne yapabilir ki?

  • 1680 yılında etiler yoktu, diyerek başlanması gereken soru. etiler, adını etibank'ın yaptırdığı konut kooperatifinden alır. etibank da cumhuriyet sonrası açılan ve selçuklu öncesi anadolu medeniyetlerini (sümer, hitit*, akad*) isim olarak benimseyen bir bankadır. etiler'in olduğu bölge 18. yüzyıla kadar ormanlık araziydi. kışın kurt inerdi. bölgeden bir arazi 18 yüzyıl sonlarında kaptanı deryaya tahsis edilince levend* adını aldı. bugünkü levent mahallesinin kurulması ise 1950lere kadar bekleyecekti*.

    eyüp ise bizans döneminden beri bir yerleşmeydi, sahabelerden eyüp el ensari ve ordusunun 7. yüzyıl sonunda kapılarına dayanıp bozguna uğradığı konstantiniyye surlarında yer alan bir bizans toprağıydı. 15. yüzyılda konstantiniyye osmanlılar tarafından alındıktan sonra fatih sultan mehmed, ilk kuşatmayı yapan eyüp el ensari'nin mezarını aratmaya başladı. kuşatmayı yapan müslümanlar, surların dışındaki bir manastır mezarlığının dışına gömülmüşlerdi. akşemseddin rüyaya yatıp mezarın yerini tesbit edince burası türbe yapıldı, ve üzerine görkemli bir cami yaptırıldı. cami son haline gelene kadar epey elden geçmiştir. eyüp uzunca bir süre şehir dışında bir köy, mezarlık ve ruhani mekan olarak kaldı.(tarîh-i sultan süleyman, nakkaş osman, 1580*)

    1680 yılında muhtemelen eyüp'ten, konstantiniyye'den gelirken bindiğiniz atla haliç kıyısına kadar gidip, kayıkla karşıya geçip, galata'dan yukarı ormanın içine doğru da eşrafın "delü mü sikdü acep?" bakışları arasında at üstünde gidebilirdiniz.

  • asıl bu yalanı ortaya atmak şeytanlıktır.
    o zaman fenerli çocuklar neden o kadar pres yaptılar, para atışını kaybedip santrayı galatasaray yapınca fenerbahçe'nin gol yemeden bitirme planı suya düştü, daha topa dokunamadan gol yiyip rezil oldunuz, çocukları kalkan olarak kullandınız, hala konuşuyorsunuz.

  • hayatım 2007 yılından beri sürekli inişte...

    2007 yılında 24 yaşındaydım, o yaşta sahip olunabilecek en prestijli işlerden birinde çalışıyordum,sevdiğim adamla evliydim ve ondan hamile idim...önce düşük yaptım bebeğimi kaybettim,sonra eşim için işimden istifa etmek zorunda kaldım,en sonunda da eşimin boşanma talebi ile karşılaştım...27 yaşına geldiğimde ne bebeğim ne işim ne eşim kalmıştı özetle...yılmadım,küllerimden doğmak için abd'de yeni bir hayata başlama kararı aldım,yok denecek kadar ingilizce bilgimle 9 ay dil okuluna gittim,döndüğümde halen toefl'dan gerekli puanı alacak ingilizcem yoktu,yılmadım türkiye'de çalışmaya devam ettim,gerekli skoru ve dolayısıyla gerekli kabulü aldım istediğim üniversite'den ama 27 nisan günü abd vize talebim,bu anlattıklarımın "mantıklı olmadığı" gerekçesi ile reddedildi.(vize yetkilisi kadının ince ince sorduğu sorulara verdiğim cevaplar neticesinde son 5 yılı özetlemek zorunda kalmıştım.)
    yine de iflah olmaz bir iyimser olarak, bardağın dolu tarafını görmek istiyorum: belki de gerçek anlamda "yeni ve güzel bir hayat" için,bir topun sert bir zemine ne kadar hızla çarparsa o kadar yükseğe çıkacağı mantığından hareketle, her şeyi kaybetmeye ihtiyacım vardır kim bilir...

  • - pazar gunu seni kilisede goremedim john?
    + olum wilyımlarla göl tarafına balığa gittik, aha böyle böyle lüfer vardı.
    - deme be..

  • bence en buyuk basari kadrosunu en iyi sayabildiginiz takimin elde ettigi basaridir. liseli olup da yasi yetmeyenler disinda herkes su takimi hatirlar heralde;
    petar naumoski
    tamer oyguç
    ufuk sarıca
    volkan aydın
    conrad mcrae
    ve baslarinda aydın örs

    fenerbahce'nin kadinlarinin final oynamasi da buyuk basari tabi ki ancak fenerbahceliler de dahil sokaktaki vatandasin 99%'si bir tane oyuncu bile sayamaz su anda final oynayan takimdan. ya da baska bir ornek vereyim; ornegin gecen sene avrupa kadinlar basket sampiyonu kim oldu, en iyi oyuncusu kimdi 99.99%'si bilmez ne turkiye'de ne de avrupa'nin baska bir yerindeki insanlarin. birak gecen seneki sampiyonu, dunya tarihinden meshur olmus bir kadin basketci, ornegin kadinlarin michael jordan'ini, soyle desen de sonuc degismez.

    *****
    edit: bu dedigimin baska bir kaniti su an itibari ile yarin oynanacak final macina sadece 8 entry girilmis olmasi
    (bkz: 24 mart 2013 ekaterinburg fenerbahçe maçı)
    *****

    her insanin vakti kisitli ve tercihini daha cok yapmak istedigi seylerden yana kullaniyor, bu durumda da bazi spor dallari cok daha dominant oluyor ister istemez. ben fanatik galatasarayliyim ama ışıl alben disinda bir basketcimizi yolda gorsem tanimam ne yazik ki. ha ışıl evlilik teklifimi kabul etse yarin evlenirim orasi ayri! kesinlikle bu sporcularin yaptiklarini kucumsemiyorum ve kendi dallarinda en iyi sporcu olduklarina da suphe yok ancak izleyici ve sporcu kitlesi bu kadar dar olan bir yerde elde edilen basariya turk basket tarihinin en buyuk basarisi demek gercekten de ezikliktir, fanatik antu kafasidir.

    ayrica eger basari kriterimiz kendi dalinda en buyuk takim olmaksa, degil turk basket tarihinin tum turk spor tarihinin acik ara en iyi takimi son 5 yilda 3 kere avrupa'nin en buyuk kupasini kazanan (2'si nagmalup), 3 kere de kitalararasi sampiyonlugu kazanan galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımı'dir.
    galatasaray tekerlekli sandalye takimi

  • çanakkaleden istanbul'a gelen arkadaşımı, mecidiyeköy metrobüse almaya gitmiştim. aramızda geçen muhabbet;

    -nasıl kolay oldu mu yolculuk?
    +güzeldi. birde istanbul'da kimseye güvenme derler.metrobüse binmek için istanbul kart alacakken bir adam “gel boşuna kart ücreti ödeme, benim karttan basarız sen bana ödersin” dedi. öyle yaptık. insanlık ölmemiş.

    o gün istanbul'un kurtuluş yıldönümü nedeniyle metrobüsün bedava olması dışında her şey normal.