hesabın var mı? giriş yap

  • - petro,olum buz gibi lan yemin ediyorum taşşaklarım boğazıma kadar çekildi bak, bademcik taşşak oldum
    - alyoşka ne dedin sen?
    - dondum diyorum mna koyim, soğuğun göbeğinde tutturdun denize girelim diye
    - yok yok en son ne dedin?
    - boğazıma çekildi?
    - boğazlar alyoşka...tabi yaa...kurtulucaz olum bu çileden yürü sıcak denizlere iniyoruz
    - öyle ha diyince inemeyiz usta bi plan lazım bize
    - hmm truva matruşkası yapsak? kocaman bi bebek içine askerler doluşmuş hı?
    - abi çok rica edicem denizden çıkıp konuşsak, bak buzul yüzüyo yanında penguen dalıp çıkıyo,sen farkında değilsin durumun ciddiyetinin
    - içiçe geçen bebeklerin içinde koca bir ordu, kocaaa!
    - abi çıkıyorum ben
    - müthiş petro olarak anacak tarih beni! muhteşem petro! dahi petroooo!
    - hah tam orda ince bi çizgi var abi,dahi'nin hemen orda
    - amaaan petro,canııım petro artık sana sana muhtacım petroo diye şarkılar yapacaklar!
    - hah,sanırım geçtin abi o çizgiyi. gel hadi gel havlunu tutuyorum bak.

  • kazının yeni yeni başladığı, kazı alanına arkeologların serbestçe girebildiği günlerdi.. ismini hatırlamadığım genç bir arkeolog, kazının aşama aşama fotosunu paylaşıyor, kazının ilerleyişi hakkında bilgiler veriyordu. arkeolog'un son tweeti, kelimeleri tam olarak hatırlamamakla beraber " sasani hükümdarı shapur'un kişisel serveti olduğu tahmin edilen, içlerinde envai çeşit değerli mücevher, dönemin ünlü pers büyücülerine ait değerli büyü kitapları ve el yapımı özel işlemeli savaş aletleri ve zırhlar bulunan çeşitli büyüklüklerde sandıklar bulundu" şeklindeydi. tweet aynı gün, atıldıktan birkaç saat sonra silinmişti. yanlış hatırlamıyorsam arkeolog da birkaç gün sonrasında hesabını kapatmıştı. hesabı kapattıktan bir süre sonra da bölge tamamen koruma altına alınmıştı.

  • · korkmayın. eğer hala heyecanlıysanız kesinlikle trafiğe çıkmayın. trafik heyecan atma yeri değil, heyecan da hiçbir kazaya bahane değil. heyecan, henüz araba kullanmayı öğrenmemiş olduğunuz anlamına gelir.

    · sarı ışıkta durulmaz hocam.

    · yavaş kullanabilmek ustalık ister, sabır ister. sür'ate özenmeyin; marifet değildir. yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışmayın.

    · gereğinden fazla yavaş kullanmak da marifet değildir. trafiğin akışına ayak uydurun. trafik sizin akışınıza uyarsa kulaklarınız çınlar.

    · vites, vitese bakarak değiştirilmez. nasıl öğreniyorsanız öğrenin yerlerini.

    · vites, kadrandaki değere göre de değiştirilmez. arabanın anlık devri ve önünüzdeki yolun eğimine bağlı olarak değiştirmeli.

    · direksiyon kız gibidir. nazik kullanmanız lazım. incitirseniz sarsılırsınız.

    · dönüşünüz bittikten sonra direksiyonun düz konumuna gelmesi için elle çevirmeyin. kendi kendine düzelir o. hızınızı ona göre ayarlamayı öğreneceksiniz.

    · dikiz aynası kullanmıyorum veya kullanamıyorum diye bir durum sözkonusu değildir. kullanacaksın arkadaşım.

    · sinyalin gereksiz olduğu gibi düşüncelere girmeyin. sinyal diğerlerine saygı kadar tedbirdir de.

    · parmakla yol istemeyin, trafikte en çok buna sinir oluyorum.

    · direksiyon hakimiyetini kavrayabilip kavrayamadığınızı en iyi kendiniz bilirsiniz. eğer kavrayamamışsanız teyple, telefonla uğraşmayın.
    canınız yanar. başkasınınki de yanar.

    · bir cadde veya sokakta dur/kalk şeklinde ilerlerken bir aracın sağından hızla geçmeyin. karşıdan karşıya geçen yayalar olabilir, dikkat edin. yayalara zaten dikkat edin. çocuklara fazla fazla dikkat edin. motorsiklet, bisiklet ve diğer tekerlekli araçlara dikkat edin.

    · trafikte kul hakkı mefhumu yoktur. yol hakkı vardır. kaza olmadığı sürece yol hakkı mefhumu da yoktur.

    · zırt pırt kornaya basmayın. minibüsçü gibi ne o öyle?

    · diğer sürücülere ve yayalara karşı toleranslı olun. her zaman...

    · otobüslere mümkün olduğunca yol verin. dolmuş ve taksicilerinse yolundan çekilin. onlar alırlar o yolu. çok dikkat edin. *

    · biri size makas atıyorsa veya hızla geliyorsa rotanızı ve hızınızı sakın bozmayın. o sizi görüp o esnada ne yapmayacağınızı kestirebilir. kendinizi kurtarmak çabasıyla farklı hareketler yapmaya çalışıp faciaya yol açmayın. bırakın geçsin gitsin.

    · trafik sıkışırsa sinirlenmeyin. kurtuluşunuz yok.

    · otobanda trafik sıkışmışsa, şerit değiştirerek ilerlemek sadece zaman kaybettirir.

    · son olarak... antifiriz benzin deposuna konulmaz. etmeyin, eylemeyin...

  • çileğin suçu neydi dedirtmiştir. bütün çaba sonunda yine bir çilek elde etmek içindi. hayır bir de videoyu izlerken aklım hep ilk pişirdiği çileklerin nerede olduğundaydı. neyse ki sonunda döktü. kaçırdım diye çok endişelenmiştim. işte bütün işsizliğimle oturup 8 dakika 38 saniyemi ona verdim.

  • tartışmanın en güzel anında gözlerimi hafifçe kaçırarak "üz anneni üz" repliğiyle ortamda vicdan bombası patlatmayı hedefliyorum. sırf bunun için bile onlarca kilo alıp doğurabilirim.

  • anayasa mahkemesi’nin ulaştırma bakanı ve tib başkanı’na sakıncalı içeriği 4 saat içinde engelleme yetkisi tanıyan düzenlemeyi iptal etmesinin ardından başbakanlığa ve ilgili bakanlığa yetki verilmesi düşünülen yeni düzenleme.

    yeni düzenlemede, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunmasının gerektiği hallerde erişimin başbakan veya ulaştırma bakanı’nın talimatıyla engellenebileceğinin yer alması bekleniyor.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27839328.asp

    cumhurbaşkanına da kırmızı bir buton versinler, hani şu filmlerde olanlardan. canı sıkıldıkça bassın interneti kapatsın.

  • muhendisim. silikon vadisinde calisiyorum. gunde 7-8 saat temiz uyuyorum. butun is cevrem de benden farkli degil. gunde 9 saatten fazla calisan insan sayisi sirketin yuzde onunun altindadir. herkes mutlu ve bu duzen yillardir boyle isliyor.

    bu zavalli hayatinda bir sik yapamayip sadece seminer veren ve boktan hayat anlayisini gencecik cocuklara enjekte etmeye calisan am beyinli insanlara inanmayin. calismak demek gunde 20 saat aptal aptal is yerinde pineklemek demek degildir. saglikli ve dengeli yasamayan muhendis kaliteli urun uretemez. davar ile muhendis arasinda cok kalin bir cizgi vardir ve davarlar az uyurlar.

  • babam yüksek belli, bacakları bol, paçası ise dar açık mavi renkli bir kot pantolon almıştı. üzerine rengarenk kazağımı da belinden içeri geçirip giymiştim. en alta da spor ayakkabı olarak, o zamanların çok modası konçlu ve beyaz temalı ama rengarenk desenli bir basketbol ayakkabısı (tabii ki ipleri bağlı değil ). saçlar italyan (ense kısmı nispeten uzun) idi. hatta bi bayram zamanı abartıp kollarını dirseğime kadar katladığım bir spor ceketle bayramda kız tavlamaya çıkmıştım...

    ..ve evet, o kadar karizmatiktim ki(!), bu halimle fotoğraf bile çektirmiştim.
    (sonradan akla gelen ekleme: gözlerimde kolormatik gözlük de vardı amk ya)