hesabın var mı? giriş yap

  • çok saçma bulduğum bir yarışmaydı.. ta ki annemi kanser yüzünden kaybedene kadar.

    sağlığında annem sürekli izlerdi. ben de çok sıkıcı ve saçma olduğunu söyleyerek sürekli eleştirirdim. annem ise "ben eğlenmek için izliyorum, seviyorum" cevabını verirdi her seferinde.

    anneme ağustos ayı başında lösemi teşhisi konuldu ve o zamandan sonra kalan ömrünü hastanelerde geçirdi. hasta olduktan sonra hiçbir şekilde televizyona dönüp bakmadı. yaşamak için bir nedeni olsun, o hastane odasında yaşama bağlansın diye elimizden geleni yaptık. kitap, müzik, elişi, boya... ama televizyondaki hiçbir programa dahi dönüp bakmadı.

    sonra ölmeden bir kaç ay önce kafasını dağıtması için televizyon izlemesinin yararlı olacağını söylerken "survivor başlasa izlerdim. o beni eğlendiriyor" dedi. o günden sonra survivor başlasa diye dört gözle bekledim. neredeyse acun ılıcalı'ya bir şekilde ulaşıp ne olur başlatın, annemi eğlendirecek bu programa çok ihtiyacım var diye yalvaracaktım. gazetedeki "survivor şubatta başlayacak" haberini anneme müjde diye verdim.

    ama olmadı. annem survivor başlamadan bir kaç hafta önce öldü. şimdi ne zaman televizyonda görsem başımı çevirip bakamıyorum. acaba annem bu programı izleyebilseydi ölmeden önce, biraz olsun o hastane odasında eğlenebilir miydi merak ediyorum sadece.

  • tabldotu bile farklı diğerlerinden. ulan hayatınızda bir kere dürüst olun yahu. komik bile değilsiniz.

    edit: sevgili siyasal islamcılar, baktığınızı görmekten acizseniz bana mesaj yollamayın. hepinize tek tek cevap verecek değilim.

    ilk ve son kez yazıyorum, kuvvetle muhtemel elindeki tabldot porselen. ilk bakışta plastik ya da köpük sandım ama parlıyordu. diğer fotoğrafta görüldüğü üzere öteki tabldotlar askeriye usulü, tenekeden. hiç yoksa yine ayrıcalık geçilmiş. gereksiz bir pr çalışmasından ibaret!

  • 1. aşık olunan kızın hırkasının üstüne hırka asılır.
    2. kızın kokusu, kızın hırkasına siner.
    3. erkeğin kokusu, erkeğin hırkasına siner.
    4. kızın hırkasının kokusu, üzerinde uzun süre asılı duran erkeğin hırkasına siner.
    5. erkeğin hırkasının kokusu, uzun süre altında asılı duran kızın hırkasına siner.
    6. erkek hırkasını giyince kızın kokusunu alır, başı döner.
    7. kız hırkasını giyince koku falan almaz, yoluna devam eder.

  • epeydir var olan bir sorunsal. bir cozumu de yok. bildigim cozum girisimlerini listeleyeyim:

    - dikey mezar: israil yapiyor bunu. 250 bin kisilik bir mezarlik yapiyorlar tel aviv'de, hatiri sayilir miktarda azaliyor kaplanan alan.

    - mukerrer defin: kurtulus savasi zamani uyuglanmis. tekrar uygulanmasi zaman zaman gundeme geliyor. islam'da yeri var. bir parsele gomulen naas, tamamiyla curuduyse, ayni parsele tekar bir naas daha gomulebiliyor.

    - kremasyon: naasi yakarak 1 litrelik bir kavanoza indirgemek mumkun. ancak ornegin hong kong'da bu kavanozlarin bile sayisi o kadar fazla ki, yine bir alan sikintisiyla karsi karsiyalar. olen insanlarin biyokutlesi buyuk etkiler yaratmaya yeterli mi bilmiyorum ama topraga karismak yerine karbonmonoksit olup atmosfere karismak bana ekolojik anlamda dogru gelmiyor.

    - capsula mundi: "yer kapsulu" anlamina gelen bir isim. son yillarda iyice artan "ekolojik gomulme" girisimlerini temsilen listeye koydum. kolay ayrisan malzemelerden yapilan bir tabut icinde gubre ve tohumla beraber gomulen naas ayristikca tohumlara gubre teskil ediyor. bu ve benzeri yaklasimlar arasinda dusuk fiyatlara mal edilen surdurulebilir, makul bir iyilestirme sayilabilecek ornekler bulmak mumkun. ancak tam bir cozum olmaktan ziyade sorunu biraz erteleyen konsept calismalar. olunun defin islemine hazirlanmasi kulturunde buyuk degisimler gerektiriyor, ustelik gercekten faydali olmasi icin defin islemlerinin mezarliklar degil de bos kayalik araziler gibi yerlere yapilmasi lazim.