hesabın var mı? giriş yap

  • milyoner yatırımcı chris gardner'ın gerçek hayat hikayesini anlatan film. aman depresyondayım aman aşk acısı çekiyorum bilmem ne diyenler (kendimde dahil) oturup izlesin, geçim derdi neymiş, hayatta kalmak nasıl zormuş görsünler. filme gelince hem will smith hem de oğlu süper oyunculuk çıkarmışlar, hatta ben olsam ufaklığa yardımcı erkek oyuncu oscarını verirdim valla. son zamanlarda izlediğim en başarılı filmlerden birisi olmuş diyebilirim. chris gardener'in hayatını merak edenler linke bakıversin;

    http://en.wikipedia.org/wiki/chris_gardner

  • --- spoiler ---

    ezel yine kendini ölmüş gösterip estetik ameliyatla eyşan olacak ve cengiz'le mutlu bir hayat yaşayacaklar. baba olmayı beklerken anne olacak ama olsun yine de evlattır yani. sevilir.

    --- spoiler ---

  • ekmek denilen şey ulaşılması en basit karbonhidrat kaynaklarından biri olduğu ve çocukluğumuzdan beri ekmek üstüne kurulu yemek kültürü ile yetiştiğimiz için bir çok kişiye onsuz bir sofra olmayacak gibi geliyor. mamafih içinde bulunan (türüne göre azalıp artıyor) basit şeker yiyene en hızlı şekilde tokluk hissini verir ve masadan memnun kaldırır ama sağlıklı mı kaldırır burada soru işareti var.

    yaklaşık 3 senedir neredeyse kahvaltıda ağzıma ekmek sürmüyorum ve bu durumdan çok memnunum. hatta ekmek yediğim zamanlardan daha tok kalktığıma adım gibi eminim. bazı yazarlar "nasıl karnınız tok kalkıyorsunuz?" demiş.

    gel bu alternatif karbonhidratlardan birini dene ekmek yemek yerine ve söz veriyorum eğer tok kalkmazsan sana elimle salçalı ekmek hazırlıcam.

    fiyat sıralaması pahalıdan ucuza doğrudur.

    a) yarım kase kinoa su ile pişirilir, sıcakken üstüne yarım muz rendelenir, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı nescafe ve üstüne bir tutam tarçın dökülür.
    b) yarım kase granola, 3 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt ve yanına yarım yeşil elma
    c) yarım kase yulaf ezmesi, 3 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt, yarım muz ve üstüne bir tutam tarçın (blenderdan geçirilir)
    d) 4 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt, yarım muz ve yarım yeşil elma, 1 çay kaşığı bal ve tarçın.

    not: bu seçenekler ekmeğin yerini alabilecek kompleks karbonhidrat önerileridir. protein ve yağ hesaplamasına girmedim.

    not 2: eğer yarım kase az gelirse bir kaseye çevrilebilir.

  • bir keresinde "osman abi sen burda inceksin yengeye selam" şeklinde bir anons duyduğum metrodur kendisi...

  • hdp seçmeni de bizim gibi bir kg ete 160, 1 kg domatese 30, 1 kg tavuğa 65, 1 kg muza 35, 1 kg hıyara 40, 1 tek maydanoza 10 tl veriyorsa daha doğrusu veremiyorsa mansur yavaş' a oy verir. çünkü artık iş siyaseti, ideolojiyi, kimlik bunalımını falan çoktan aştı. iş artık hayatta kalmak veya kalamamak seviyesinde.

  • arkadaşın ablası hamile ve bebeğin erkek olacağı belli olmuş, isim düşünülüyor. ailenin aklında modern isimler var ama abla olacak olan 3 buçuk yaşındaki kızlarına da fikrini soruyorlar:

    + berencim ne olsun kardeşinin adı?
    - bilo olsun
    + başka bir şey mi olsa acaba?
    - erkek bilo olsun o zaman

    günlerce gülünmüş eğlenilmiş ama... bebeğin doğmasına günler var şimdi. arkadaş ablasıyla telefonda konuşurken bilo nasıl diyor, annesi bebek eşyası alırken bilo'ya aldım diyor vs. sanırım çocuğun adını kaan falan koyup aile içinde bilo diye çağıracaklar. pardon erkek bilo.

  • calisilan sirkette verilen 2 gunluk egitimde, egitmenin katilimcilarla tanismasi sirasinda;

    egitmen : evet mahmut bey, sizden baslayalim, bu egitimden ne bekliyorsunuz?
    mahmut : bir an once bitmesini.

    (bkz: true story)

  • sana ekstra ilgi gostermek istemiyorum. ilgimin fazlasindan ben bile korkuyorum cunki. pesindeki onca milletin icerisinden birisi olmak yerine, zamana birakiyorum kendimi. belki duzelirim simdi bosu bosuna yavsak muamelesi gormeyeyim diye. hem belki ilgilenmiyorsun, ya da ilgileniyorsun da bunu gormek istiyorsun. ama o zaman da o hep bunaldigin topluluk icerisinde yer alacagim bunu unutuyorsun. bekleyelim gorelim, cok da matah degilsin, cok da matah degilim, izninle simdilik seni gormezden geliyorum cunki bu yukarida soylediklerimi kendime yedirmeye calisiyorum.