hesabın var mı? giriş yap

  • adil öksüz'ü tanımıyorum, adil kullanım kotası olur mu? o da orspu çocuğu sonuçta.

  • cekinme abim.. cekinme "özür dilerim" de.. biz eglenceli bir sey hazirladigimizi sanmistik ama oyle olmadi de.. farkinda olmadik ama sizi bir "hic" yerine koymusuz de.. sözlügü ciddiye almanizi size pahaliya ödettik; üzgünüm de.. kücültmez bu seni.. en azindan yazdigin son yazi kadar olmaz.. daha kötüsü de nazarimda olamaz. yok gitmez, etmez degil, gider abi. ben bu kadar gerizekali yerine konmadim, sen koydun beni. helal olsun.. simdi sen yine toplanip gerrain filan deli gibi gülüyorsundur biz boyle delirince ama durum bu.

    bir de belirteyim; saka baskadir, insanlari ciddiye almamak, gerizekali yerine koymak cok baskadir.

    sozlukteki duraganlik baska bir konudur, varolan gücünüzün arkasina aldiginiz yetki ile insanlarla eglenmek, cok baskadir.

    bunlar birbirlerinden farkli konular..

    "özür dilerim" de.. kurtarmaz ama keser atar pek cok seyi. en azindan bu kadar bir "sey" iz biz abi. on bin kisi degil, okuyan, eden, üzülen, sevinen.. binlerce insan.. duygular bunlar.. ayip abi, inan bana ayip.

    ama sunu da bilyiorum. boyle, yüzde yüz, binde bin "sacmalik" oldugu kesin olan bir konu dahi, bir süre sonra tersine dönecek "abi bir de olayin su yüzü var ama"cilar cikip sizin bu sakaniza destek olacaklardir, sözlük bu. hicbir düsünce, yüzde yüz salakca dahi olsa ancak bir süre bir tarafta kalabilir. onlara filan da aldanmayin diye bunlari yaziyorum; yaptiginiz ayip, hcibirinize yakistiramadim, bir tek kerizlenmeyi kendime yakistirdim. hakettim bunu ben, burasini gereginden fazla önemseyerek.. eni sonu senin bir "del" tusuna basar benim onlarca saat üzerinde durup yazdigim yazilar, entryler, onlar bunlar..

    bir yerde haklisin kesinlikle de.. aci geliyor o gercek bize.

  • ağustos 2020'de evlenecek biri olarak uykularımı kaçıran maliyettir. öncelikle bu işler tamemen ne istediğinizle alakalı değişebiliyor. hadi gelin başlayalım neler gerekiyor.

    gelinlik+damatlık 5000 tl ( burada çok fazla seçenek mevcut, biz mütevazi olsun istedik)
    kına gecesi+düğün 20000 tl ( 5000 kına düğün(300 kişilk) + 15000 yemekli alkollü düğün (130 kişilik))
    beyaz eşya + tv (12000 +3000 tl) toplamda 15000 tl
    ev kiralama+kapora vs (5000 tl)
    mutfak ve çeyiz masrafları ( kayınvalidem önceden bir takım hazırlıklar yapmış allahtan ortalama 10000 tl)
    mobilya ( salon+yemek odası+ yatak odası+ mutfak masası vs 35000 tl) mobilya konusunda çeşit, kalite vs çok farklı yerlere çıkabiliyor. gezip tozduktan sonra bütçemizi en zorladığımızda ortaya çıkan mebla bu civarda ama beğendiklerimizi toplamda 70.000 tl civarıydı)
    perde ve halılar (7000 tl)
    geline takılacak takılar ( açıkçası kız tarafını büyük beklenti içerisine sokmadım, malum masraflar çıldırmış durumda 5000 tl civarı bir takı takılacak 2 tam 1 yarım olarak planlıyorum.)

    toplamda yuvarlak hesap yaptığımızda 102000 tl civarı bir masraf oluşuyor. buna ekstra olarak 5000 tl kadar balayı, üstüne fotoğraf 1500, artı 1500 ekstra masrafları koyduk mu 110.000 tl gibi mebla çıkıyor. inanın hayat içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. neye elinizi atsanız ateş pahası. diyorum ya mobilyaları istediğimiz gibi alsak bir 20-30k daha harcamamız gerekecek.

    elimizde olanlara gelirsek 10k nakitim var. beyaz eşyaları almıştık allahtan (15k ona saysak), 10k kadar masrafı kayınvalidem yapmıştı mutfak ve çeyizlik işler için, hadi bir 10k kadarda yatak odası vs için verecekmiş adetler öyleymiş toplamda 45k param var diyebiliriz. gelelim şimdi işin çıkamadığımız tarafına daha min 50k paraya ihtiyacım var bakalım bu parayı borç yapmadan nasıl bulacağım bu sürede. tanrı önce sağlık sonrada iş versin. umarım çözülür tüm problemler. evleneceklere tavsiyem bir daha düşünsünler.

  • ürkünçlü olaydır. işin ilginç kısmı; haberdeki ailenin soyadının "toprak" ve bununla aynı olayları tecrübe eden diğer ailenin soyadının "taş" olması. "su" ve "hava" aileleri dikkatli olsun. "tahta" aileleri de espri yapmasın.

  • özlemini duydukları kara çarşaflılara ve türbanlılara pek yer vermemişler. yine bütün kadınların saçı başı açık. şu ikiyüzlülüğü yapmayın artık.

    debe edit:
    oy çalmadan iktidar olamayacaklarını biliyorlar ve bu yüzden yine oy çalacaklar. bizim geleceğimizi geçtim sırf çocuklarımızın geleceğini garantiye alabilmek adına sandıklara sahip çıkalım.

    ayrıca bayan değil kadın.