hesabın var mı? giriş yap

  • parayı betona ve şatafata değil bilime ve üretime yatıran, gelecek nesilleri ve ülkenin geleceğini düşünen devletin işidir.

  • geçen yıl 70 liramı yedikten sonra, bakın ben öğrenciyim almayın benden para diyerek başvurduğum banka. kendileri tamam öğrenci hesabınız tanımlanmıştır artık kart parası almayacağız sizden diyerek sevindirmişlerdir. ama 10 temmuz günü bankamda kalan 15 liranın 10 lirasını çerekek sefalet içerisinde bırakmıştır beni.

    allah belanı versin garanti bankası, yaz okulunda aç bıraktın beni. 10 lira deyip geçme hacı.

    (bkz: fakir sözlük yazarları)

  • televole'nin televole olduğu zamanlar. yani futbolcular ön planda.

    mustafa adlı takımını,soyadını, hiçbir şeyini bilmediğim bi futbolcunun yanına gidiyorlar. amaç bir tane genel kültür sorusu sormak. şu diyalog geçiyor...

    -merhaba mustafa sana bir genel kültür sorusu sormak istiyoruz.
    -sorun abi.
    -bize, senin isminin harflerinden oluşan bir ülke söyleyebilir misin?
    -(biraz düşünür) valla bulamadım...kaç harfli?
    -3 harfli
    -hımmm... (biraz daha düşünür) baş harfi ne?
    -baş harfi "f".
    -hımmm... yok vallahi aklıma gelmiyor...
    -neyse ben sana kıyak yapıp 2. harfi de söyleyim "a"
    -hımm... faa... hımmm... yok vallahi bulamıyorum..
    -neyse mustafa. sorun değil. ülkenin adını söyleyim mi?
    -söyle abi.
    -fas.
    -hadi lan ordan fas diye ülke mi olur?

  • ne summon etmeye çalıştığını anlayamadığım bir wizard.

    otogarlar, ramazanda en rahat sigara içilen yerlerden biriydi. demek ki otogarları da kaybetmişiz artık. paladinler, witch hunterlar, anti-mageler göreve! *

  • indus vadisi kıyılarında kurulmuş 1921 yılında pencap'daki harappa şehrinin izleri sürülerek, pakistan'ın sindhi eyaletinde 1922'de keşfedilmiş olan doğu asya'nın en eski uygarlıklarından birisidir.

    mohenjo daro ismi, 1950'li yıllarda bölgede araştırma yapan rus araştırmacı ve arkeologları tarafından kentte yaşanan toplu ölümleri tanımlamak için verilmiştir. anlamı, ölüler tepesidir.

    mohenjo daroyu bu kadar özel kılan en büyük ayrıntı ise, teknolojik açıdan ilklerin yaşandığı bir yerleşim yeri olmasıdır. şehirde ki evlerin iki katlı olduğu, tamamına yakınında tuvalet ve banyo gibi dönemine göre fazlasıyla lüks sayılan ayrıntılarla donatıldığı anlaşılmıştır. tarım ve sulama konularında da uzmanlaşmış olan indus uygarlığı, isa'dan 2000 yıl önce sebebi bilinmeyen bir yok oluşa kurban gitmiştir..

    ana akım arkeolojinin cevabını vermekte zorlandığı konu başlığı, kazılarda ortaya çıkarılan kalıntılarda ki camlaşma ve yoğun radyoaktivite kalıntısıdır.. bu durum tahmin edilebileceği üzere, 4 bin yıllık bir yerleşim yerinde modern bir teknoloji ürünü bulmakla eşdeğerdir..

    gerçek şu ki; insanoğlunun arketip bilmecesinin, geçmişten günümüze süregelen yolculuğundaki bilinmezlik ve teknolojik anlamda yaşadığı dalgalanma, günümüzden 4 bin yıl sonrasında dair öngörülerimizin de ötesindedir.. galaksinin tamamına yayılan mutlak bir güçte olabiliriz, avcı toplayıcı atalarımızın ilkelliğine dönüşte yapabiliriz! (bu noktada ikinci öneri daha akla yatkındır..) zira geçmişe dair bir çok yıkım ve yok oluş kaydı insanoğlunun hafızasında ve benliğinde ilk günkü gibi muhafaza edilmektedir..

  • haberi okurken insanın yüzüne küçük bir tebessüm yerleştiren bu ülke için hala umut var duygusu taşıyan 17 yaşındaki lise öğrencisi hüseyin ege kök'tür. hüseyin, rahmetli annesinin bıraktığı ahırı köydeki çocuklar kitap okuyabilsinler diye kütüphaneye çevirmiş. başlarda annesinden kalan 150 kitap varmış sadece fakat iyi insanların yardımıyla bu sayı binleri bulmuş ve ortaya harika bir sonuç çıkmış. hüseyin kardeşimiz kurduğu kütüphane için de şöyle bir açıklama yapmış: "okuma alışkanlığının artması amacıyla bu yola çıktım. öncelikle bir traktörün römorkunda yakın köyler dahil gezerek kitap dağıtmaya başladık. ilk olarak annemden kalan 150 kitapla başladık ve geldiğimiz süreçte ise yaklaşık 3 bin 500 kitabımız oldu. kütüphanemizin ilk kitaplarını annemden aldığım için biz de onun adını kütüphanemize verdik. bundan sonra gelecek olan kitapları da ihtiyaç sahibi okullara vermeyi düşünüyoruz. amacımız türkiye'yi aydınlığa kavuşturmak."

    umarım türkiye senin de dilediğin gibi aydınlığa kavuşur canım kardeşim. seni böyle güzel yetiştiren annen ışıklar içinde uyusun.

  • khk ile ihraç edilip ardından temize çıkan ama nedense işe iadeleri gerçekleşmeyen on binlerin olduğunu bilmeyenler bu ne iş diyor.

    doktor'un ataması akrabası khk'lı diye yapılmıyor ama şaban dişli elçi, adil öksüz'ün yeğeni belediye başkanı, kavakçı ailesi maaile devlet görevlisi, bekir pakdemirli bakan olabiliyor.

    edit: doktor değil öğretmenmiş.