hesabın var mı? giriş yap

  • huzuru betimlemektedir.

    gelecekten gelen edit: amazon memnuniyetim tam gaz devam ediyor. (bkz: amazon.com.tr iade politikası)

    prime edit: işbu entry para karşılığı girilmemiştir. amazon üzerinden yaptığım alışveriş sonucu oluşan memnuniyetim sonrasında tuvalette girdiğim 2 kelimelik bu entrynin başlığı gündeme taşıması inanın beni de dumur etmiştir. o yüzden lütfen bunun bir dijital pazarlama operasyonu olduğunu düşünüp para teklif etmeyiniz zira o işlerden anlamamaktayım.

    stokta var edit: reklam olduğunu düşünüp aile fertlerime dil uzatan vatandaşlarımızı ise şu entry'e davet ediyorum. #142458236

  • "fransa'da paranız olsa bile bu durumu saklamanız gerekir."

    işte kızın bu bakış açısı iki yüz küsur yıl önce gerçekleştirilen fransız devriminin sonuçlarının toplum tarafından çok iyi özümsenmiş olduğunun göstergesidir. zenginler toplumsal antipatiye karşı derslerini iyi almış görünüyor.

  • kendileri, küre şeklinde değil de, çember şeklinde bir dünyaya inanıyorlar. ve bu dünyanın çevresinde buzdan bir duvar olduğunu söylüyorlar (şu an bilinen adıyla güney kutbu). merkezinde ise yine buzullar var (şu an bilinen adıyla kuzey kutbu) şekli de aşağıdaki gibi:

    http://upload.wikimedia.org/…en/7/79/flat_earth.jpg

    yani tabak gibi bişi

    hükümetlerin dünyanın küre şeklinde olmadığı gerçeğini tüm insanlardan sakladıklarını düşünüyorlar. savlarını da çok komik ve eğlendirici bir şekilde destekliyorlar. birkaç örnek vermek gerekirse:

    +bir pilot yazmış:

    ben amerikan hava kuvvetlerinde çalıştım, işte amerikadan kalktım ırak'a, ordan bilmemnereye ve tekrar amerikaya geldim. dünya küre değilse bunu nasıl açıklarsınız?

    -kendisine gelen cevap:

    sanıyorum bir pilot olarak, kesinlikle kendi rotanı kendin belirlememişsindir. sana hangi yol üzerinden gitmen gerektiği telsizle söyleniyor, sen de bu yola uyup o şekilde gidiyorsun.

    şimdi bir saati göz önünde bulundurursak, bir kolu önce 12 de iken, zaman geçiyor 3'e geliyor yine dönüyor 6'ya, sonra 9, sonra yine 12'ye geliyor. sence saat küre mi?

    yine aynı varsayımdan gidersek sana verilen rota da seni aynı şekilde döndürüp amerikaya geri getirmiş olabilir.

    +atmosfer nasıl dünyanın çevresinde duruyor?

    -çevresinde değil üstünde. dünya evrende sürekli yukarı doğru hareket ediyor. bu da atmosferin sürekli aşağı doğru bastırılmasını sağlıyor (eylemsizlik). buzdan duvarlarımız sayesinde de kenarlardan kaçamıyor.

    daha önekler sıralanıp gidebilir. hele bir mevsim hipotezleri var ki, çizimlerle falan anlatmışlar, bayıldım.

  • yakında geliyormuş. şu saatten sonra vestel alırsam, yakınımdakilere aldırırsam ne olayım.
    karalamanın tillahını yapacağım vestel için. batarlar inşallah.

  • (bkz: kenar)

    arkadaşım anlatmıştı, ortaokulda sınıf arkadaşının soyismi kenarmış. hoca ne zaman tahtaya birşeyler yazsa birkaç kişi çıkıp "hocam göremiyoruz, kenara kayar mısınız? hocam biraz kenara kaysanız?" diye başlarlarmış. yazık.

  • yes'in dinledikçe yerine oturan ve "ya galiba bu tales from topographic oceans'dan da iyiymiş" diye düşündüren muhteşem albümü. şöyle bir baktığımızda insanlık tarihinin gelmiş geçmiş en iyi müzik albümlerinin çıktığı 1970-77 döneminin ortasına denk gelen, bu dönemin tüm özelliklerini fazlasıyla içeren, özellikle açılıştaki gates of delirium ile dinleyeni alıp uçuran bir albümdür. kapak her zamanki gibi roger dean'e aittir. son olarak kapanıştaki to be over başta olmak üzere albüm boyunca steve howe'un yaptıklarını olasılıkla bugüne dek yapabilen bir gitarist olmamıştır ve de olamayacaktır.

  • “çok işkence gördüm, çok çektirdiler hiçbirine yanmam da atatürk rozeti vardı yakamda onu aldılar ona yanarım” diyen ebulfez elçibey nerede 10 kasım tarihini zafer günü ilan eden aliyev nerede.