hesabın var mı? giriş yap

  • valla kimse kusura bakmasın; muhatabının hak ettiği hitap şeklidir.
    sırf biraz eli para gördü, biraz da popüler diye bir yerlere gelebilmek adına ne idüğü belirsiz bir tipin her dediğine ehere öhere diye süs köpeği gibi gülersen mevzu bahis elemana seni urfalı ameleye peşkeş çekme ehliyeti verirsin.
    alan razı- veren razı, bokunuzda boğulun ajans değişikleri.
    (bkz: leş)

  • ders: ilköğretim fen bilgisi

    soru: kurbağaların dolaşım sistemi nasıldır?
    cevap: zıplaya zıplaya dolaşırlar.

    (bu cevap birebir gerçektir ve fen bilgisi öğretmeni olan babamın yaptığı bir yazılıda verilmiştir. babam gösterdiydi de altıma sıçtıydım gülmekten.)

  • bir insan ülkesinden bahsederken, ne kadar duru ve samimi olabilir onun cevabıdır. nuri bilge ceylan'ın cannes film festivalinde ödülü alırken yapmış olduğu konuşmada şöyle geçiyor bu ülke:

    "'bu ödülü, tutkuyla sevdiğim, yalnız ve güzel ülkeme armağan ediyorum''

    yüzlerce sayfa yazsan, sağından girip solundan çıksan, tepeden tırnağa resmetsen; bir ülkenin içinde bulunduğu durumu bundan daha güzel anlatamazsın. bir cümle, sekiz kelime ve olay bitmiştir. bir güzelliğin bu derece güzel tasvirini en son sadri alışık 40 yıl önce menekşe gözler'de yapmıştı. fatma girik'in çakmak çakmak gözlerinin yanına tutmuştu bir tutam menekşeyi. fatma girik'in gözleri miydi asıl güzel olan, yoksa menekşeyi tutanın bakışlarındaki ateş mi güzelleştirmişti o gözleri?

  • bu abinin türkiye'nin en çok satan gazetesinin spor müdürü olması benden cacık olması gibi bir şey.

    not: hıyar değilim.

  • üç sebeptendir.

    1- zekice kurgulanmış bir sci-fi yazacak kadar bilime yakın bi' halk olmamamız.
    2- adam akıllı bi' sci-fi yapımı için oldukça yüksek miktarda yatırım gerekmesi.
    3- izleyici kitlesi bulunmaması ve yapımın kendini amorti edemeyeceği gerçeği.

  • türkiye'nin kazandığı taktirde büyük ihtimalle 3.lüğü garantileyeceği ve play-off'lara kalacağı maç olacaktır. 3 puan demek, hollanda her iki maçını kazansa dahi türkiye izlanda maçında 1 puanın bize yetmesi anlamına geliyor. türkiye, izlanda ve hollanda'ya 9. maçlarda 3 puan eklediğimiz taktirde son maçlara şöyle bir puan durumu ile giriliyor:

    izlanda 22
    çek cum. 19
    türkiye 15
    hollanda 13
    litvanya 4
    kazakistan 2

    bu durumda izlanda grup liderliğini %99 garantiliyor zira çeklerin lider çıkabilmesi için hollanda'yı deplasmanda yenmesi, izlanda'nın da bize kaybetmesi gerekecek. bu da yetmeyecek, bu galibiyet ve yenilginin toplamda 6 averajdan fazla olması gerekecek(çek farkı + izlanda'nın yediği fark >6).

    böyle bir durumda izlanda bizim maça aşırı rahat çıkacak. teorik olarak 1 puan almamız daha da kolaylaşacak. ama bizim kolayı sevmememiz göz önünde bulundurulduğunda bu bizim için avantaj mı yoksa dezavantaj mı bilemedim. yani uzun lafın kısası ne yapıp edip bu maçı kazanmamız gerekiyor işi zora sokmamak için. berabere kalsak bile izlanda galibiyeti durumunda biz yine 3. oluyoruz diğer maçlara bakmadan. her şey bizim elimizde. tek bir ihtimalin olmaması gerekiyor, o da yenilgi. öyle bir durumda hollanda 13 biz olurken biz 12 puanda kalıyoruz. son maçta hollanda çekleri konuk ederken biz de izlandayı konuk ediyoruz. biz böyle bir olasılıkta hollanda'dan daha fazla puan kazanmamız gerekiyor. hollanda kaybederse bize beraberlik de yetiyor, hollanda berabere kalırsa galibiyet mecburi oluyor. hollanda kazanırsa yapacak bir şey kalmıyor.

    not: türkiye'nin hollanda'ya ikili averajda üstünlüğü var. eşit puan durumunda ikili averaja bakılıyor. izlanda ve çekler arasında bir üstünlük yok zira ikisi de birer maçı 2-1 kazandı kendi aralarında ama izlanda'nın +6 averaj üstünlüğü bulunmakta ve bu da 2 maçta kapanmayacak kadar çok.

    edit: volkan b., şener - aziz - balta - caner, topal - selçuk - ozan, arda - hakan - burak 11'i bekliyorum.

  • 18 temmuz 2017 kemal kılıçdaroğlu'nun hükümete meydan okurken sarf ettiği taşşaklı söz.akp'li yöneticilerin abdestlerinden şüpheleri yoksa buyursunlar tartışsınlar ve görelim gerçekleri. bir vatandaş olarak doğruları öğrenmek benim de hakkım değil mi?..

    o değil de, bağzı andavallar halen ''darbe gecesi gördük yeaa'' diyerek kendilerini kandırıyor. iyi, ne güzel işte reisiniz korkmuyorsa çıksın karşısında bunu da sorsun öğrenelim..

  • j.k.rowling açısından değerlendirdiğimde doğruluğuna inandığım açıklamadır.

    zira harry ile hermione , ron ile de ginny evlenseydi unutulmaz bir son olurdu.

    hatta daha sansasyonel bir son için harry ile ron'u, hermione ile de ginny'i evlendirecekti ki o zaman rowling ölümsüz olacaktı.

  • -dişi üreme sistemini yazınız.
    +dişi üreme sistemini.

    edit: doğrudur, yaptım. sonra hocaya gidip 10 puanımı da istedim. çünkü cevap oldukça doğruydu. "siiieeoarghh" gibi bişe dedi ama sanırım kabul etmedi.

  • oruç dediğiniz olay zaten nefis terbiyesi değil mi? kimse sokakta, ofiste, orada burada yemek yemezse oruç tutanlar hangi nefsi terbiye edecek bre am trafoları?

  • ödeyenler keriz mi diyerek karşı çıkacağım kampanya. !!!

    şaka lan şaka, biz skildik bari siz ödemeyin aq. sonuna kadar destekliyorum :)