hesabın var mı? giriş yap

  • minibüse binmeden önce teyzelerin cikarttigi ses, artik ka$ar derecesinde minibüs deneyimi olanlar "pis" le isi bitirirler

  • ilk kimin aklına geldi bu yalan acaba ? adamı tebrik etmek lazım. bu kadar insana kendini inandırdı ve ülkede kötü olan her şeyi bu yalana bağlattı.

  • bunlar telefonla arayip abone olmam icin yalvardiklarinda fax numarama sozlesmeyi gonderin biz size 7 is gunu icinde donus yapacagiz diyorum.

    edit: soran arkadaslara toplu cevap vermek istedim, tekrar aramiyorlar ancak ararlarsa kurumunuzdan fax ulasmamis diyecegim.

    edit2: fax ulasmadi bilgisini vermeden once 15 dk hatta beklet onerileri geliyor.

    edit3: vay arkadas debe'ye girmisiz. sevgili eksisozluk calisanlarina entry'mi debe'ye sectikleri icin tesekkur ederim. zira artik herkes biliyor ki debe'deki entry'ler keyfe keder seciliyor. cikar beni debe'den sayın dürüm.

  • açılın eczacınız geldi ajshfh kimse yazmamış, geçen dönem aldığım bitkisel çaylar dersinden aklımda kalanı yazayım:

    ıhlamur - bildiğimiz ıhlamur çayı lan. hem ekspektoran etkisi vardır, hem de kuru öksürüğü azaltır. denenmiş, onaylanmıştır. çok fazla içmeyin ama diüretik etkisi vardır.

    * yine öğrendiklerimizden bal, özellikle kestane balı, kestane balı ve zencefil karışımı.karışım boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi gelir. bir kaşık kestane balını her gün kaşıkla yutun, kaplayıcı etkisiyle boğazınıza iyi gelir, ayrıca saf kestane balı mide rahatsızlığı çekenlere de önerilir. yutamam diyorsanız ılık suya ekleyin, karıştırın, için, kuru öksürüğünüzü de alır.

    bu arada eğitimini almadığı halde, şunu için bunu için diyenlere kanıp davranmayın. ilacı zehirden ayıran dozudur. biri maydanoz yazmış mesela, herkes maydanoz suyu içiyor bu ara, detoks yaptırıyor diye ama kim biliyor acaba maydanoz suyunun emenagog yani adet söktürücü etkisi olduğunu ve hamilelerde düşüğe yol açabildiğini?

    size tavsiyem, adını duyduğunuz her şeyi kaynatıp içmeyin, bir gün karaciğerinizi böbreğinizi elinize alabilirsiniz. size faydası olan etkisini biliyorsunuz, belki endikasyonları arasında sizin şikayet ettiğiniz durum var ama kontrendikasyonları arasında da herhangi bir rahatsızlığınız olabilir. o yüzden de aktarlara güvenmeyin, zaten o sattıkları bitkilerin içinde ne olduğu da belli olmuyor bazen.

  • geleneksel bir adamım sanıyorum. çocukken evde pide veya lahmacun içi hazırlanırdı. babamla pideciye giderdik. babam sosyal becerisi yüksek biriydi ve pideci ustaların onu hemen tanımaları, sohbet etmeleri ve bana ilgi göstermeleri hoşuma giderdi. pidelerimizi alır, eve dönerdik ve evde ayranı, turşusu, salatası ile muhteşem bir sofra bizi beklerdi. dumanı tüten pideleri yerdik. o günler zihnimde baya yer etmiş. seneler sonra ben de bu geleneği devam ettiriyorum baba olarak. hemen hemen her pazar içimizi hazırlar, oğlumla pide yaptırmaya gideriz. ustalarla sohbet eder, hamurun açılışından pişmesine kadar tüm aşamaları oğluma yakından gösteririm. ikimiz için de anlamlı bir rutine dönüştü artık. evde de o yıllardaki gibi ayran, turşu ve salata bizi bekler. dediğim gibi geleneksel bir babayım ve çocukken iyi hissettiğim anlara dair aklımda ne kalmışsa oğluma da yaşatmaya çalışıyorum. çünkü bir çocuğa gelecekte iyi hatırlayacağı hoş anılar bırakmanın kıymetini en çok kendimden biliyorum.

  • berbat bir durumdur.. hep "acaba iki istasyon arasındaki karanlık duvarlar bir şekilde aydınlatılsa ve üzerlerinde çizgi film karaleri olsa, biz de metroyla geçerken o kısa çizgi filmleri izlesek, nasıl olur?" filan gibi düşüncelere daldıran şaşkınlık hali..