hesabın var mı? giriş yap

  • koyu mavi-puslu siyah renkte, yuvarlak şekilli, küçük taneli, kalın kabuklu ve dolgun salkımlı üzüm çeşididir. kökeni fransa'nın bordeaux bölgesi haliyle. nereye dikilirse dikilsin, değişik iklim ve yer şartlarına uyum gösterir. hatta çok fakir topraklara bile uyum sağlayabilir. kokusu dikildiği yere göre farklılık göstermez. monosepaj olarak pek kullanılmaz bu doğrudur. diğer üzüm çeşitleriyle karışım oranları; yetiştirilen yerin üzüm çeşidine uygunluğu, belirli bir üzüme olan talep ya da risk almamak adına bilinçli olarak bir üzümü yetiştirme gibi bir çok faktöre bağlıdır. yoğun soslu kırmızı etlere çok yakışır.

    hatta biz vedat milor tavsiyesi üzerine pide ile denedik cabernet sauvignon'u. hoşumuza da gitti. milor pide, turşu ve ayran üçlüsünün tuzlu olmalarından kaynaklı bileşim olmadığını, taneli ve asiditesi güçlü bir kırmızı şarabın pidenin tuzunu ve yağını kesmek için biçilmiş kaftan olduğunu söylüyor. buyrun kaynak.

  • #53434529

    öncelikle yazarımıza acil şifalar dileyip başlayalım.
    malum dünyada tıbbın en ileri olduğu ülke abd. alm est nickli yazar arkadaşımız paratiroid ca denen bir kanser türüyle mücadele etmekte. maalesef bu hastalıkla ilgili tedavi ve cerrahi imkanları ülkemizde sınırlı.

    bu hastalığın tedavisi mutlaka abd'de bir merkezde en iyi şekilde yapılıyordur.

    öncelikle bu merkez varsa nerede olduğu öğrenilip gereken masraflar sözlükçe toplanabilir ve bu kardeşimize destek olunabilir.

    sözlük bunu isterse yapabilir.

    edit: öncelikle desteklerini bildiren herkese teşekkürler.
    türkiye'de bu konu ile ilgili en iyi kimse ve nereye referr edecekse ona ulaşmamız gerekiyor anlaşılan. bir arkadaşımız bu konuda bir entry girmiş. yarın ben de detaylı bir araştırma yapacağım.

  • türkiye-yunanistan a döndürdüğü için ülkemizde tutmaz, herkesin birbirini yemesi gerekiyor tutması için. insanlar bir taraf seçmek istiyor ama tr-yunan olunca herkes türkiye yi seçiyor normal olarak. diğer taraftaki karakterler ilgilerini çekmiyor, rekabet sayısı azalıyor.
    en başında beliydi tutmayacağı.

  • adil öksüz'ü tanımıyorum, adil kullanım kotası olur mu? o da orspu çocuğu sonuçta.

  • chp, mhp ve hdp yetkililerine çağrımızdır.

    öyle görülüyor ki; kimse koalisyon kurulması için bir irade gösteremeyecek.

    özellikle devlet bahçeli’nin hdp ile olan koalisyonlarda yer almayacağını açıkça beyan etmesinden sonra süreç tıkanmış gibi gözüküyor. ancak halk’ın beklentisi haramzadelerden hesap sorulmasıdır. olası bir erken seçimde süreci tıkayanlar cezalandırılabilir. bu fırsat bir daha ele geçmeyebilir.

    hükümeti kurun, önce seçmene karşı yükümlülüğünüzü yerine getirin… yolsuzlukların, hırsızlıkların hesabını sorun.

    önce hesap sor !

    #oncehesapsor

    edit: twitter'da etkili olan arkadaşlar, #oncehesapsor hashtagi ile sesimizin daha çok duyurulmasını sağlayabilirler.

    edit 2: facebook vb. sosyal ağlarda oluştutulacak hesaplarla ilgili bana mesaj ile bilgi verirseniz, bu entry'de yer vereceğim.

    edit 3: hükümet kurulmadan da bunlar yapılabilirmiş.
    http://www.radikal.com.tr/…ini_kullanabilir-1374931

    edit 4: #alayınıyargılayacaksınız

    edit 5: ayrıca bu da var (bkz: temizlik hükümeti için imza kampanyası)