• #53434529

    öncelikle yazarımıza acil şifalar dileyip başlayalım.
    malum dünyada tıbbın en ileri olduğu ülke abd. alm est nickli yazar arkadaşımız paratiroid ca denen bir kanser türüyle mücadele etmekte. maalesef bu hastalıkla ilgili tedavi ve cerrahi imkanları ülkemizde sınırlı.

    bu hastalığın tedavisi mutlaka abd'de bir merkezde en iyi şekilde yapılıyordur.

    öncelikle bu merkez varsa nerede olduğu öğrenilip gereken masraflar sözlükçe toplanabilir ve bu kardeşimize destek olunabilir.

    sözlük bunu isterse yapabilir.

    edit: öncelikle desteklerini bildiren herkese teşekkürler.
    türkiye'de bu konu ile ilgili en iyi kimse ve nereye referr edecekse ona ulaşmamız gerekiyor anlaşılan. bir arkadaşımız bu konuda bir entry girmiş. yarın ben de detaylı bir araştırma yapacağım.
  • genç bir yazar kardeşimizin sağlığına kavuşması için duyarlılıkla oluşturulmuş bir sesleniş. ınanıyorum ki tablo netleştikten sonra alınacak yolda buraları gelincik tarlası gibi entry'lerle dolar. teşekkürler (bkz: abbas isyanda).

    mutlu edit: (bkz: #53437477)
  • öğrenilmesi gereken ilk olarak neye ihtiyaç olduğu, arkadaş bu işin tedavisi uzay'da desin ama desin,sözlük o arkadaşı uzaya çıkaracak parayı bulur yeterki tek dert o olsun.
  • öncelikle sakin olunması gereken kampanya.

    konu ile ilgili bir şeyler yazdım, türkiye'de bu konu çözülebilir diye tahmin ediyorum.

    (bkz: #53438809)

    ha burdan bir şey çıkmazsa, türkiye'de çözüm bulunmazsa gene para toplar amerika'ya göndeririz, ama baştan söyleyeyim amerika dönüşü iphone getirilecekler listesinde birinciyim...
  • destek oluyoruz, olmalıyız. up up up
  • bu sıkıntılı günlerde insanın yaşama nedenlerini sorgulatan kampanya. inşallah işin uzmanı bir arkadaşımız tedavi konusunda yardımcı olabilir. biz sözlük yazarları da gerek maddi yardımla gerek dua ve iyi temennilerle bu kampanyayı büyüteceğiz.
  • cleveland clinic'te endokrin cerrahisi bölüm başkanı eren berber isimli bir türk doktor. bu konularda iyiler mi bilmiyorum. faydası olacaksa ulaşılmasına yardımcı olmaya çalışırım. muhtemelen maddi bir yükü de olacaktır. onu da bir kampanyayla hep beraber omuzlarız.
  • ümitli olduğumuz ve sevindirici gelişmelerin (bkz: #53437477) (bkz: #53440878) devamını beklediğimiz kampanya. içerikleri konusunda hiçbir bilgim ve fikrim yok ama, kimi öneriler de getirilmiş (bkz: #53438809) (bkz: #53440616) (bkz: #53440893), alan içi arkadaşların bu tür önerilere dair görüşlerini ya da kendi önerilerini, görüşlerini belirtmeleri iyi olacaktır.

    ayrıntılar (önemli: #53439410) duyurulsun ve hepimiz ellerimizden geleni yapalım; gencecik bir insanın sağlığı söz konusu neticede.

    ayrıca evet, neden bu tür kampanyaların başlıkları yukarıya sabitlenmiyor** (üstelik de kampanya sözlük yazarı bir arkadaşımız için düzenlenmişken)? bu tür uygulamalar keşfedileli yıllar oldu; sorumlu arkadaşlar uyuyorlar mı acaba? kendi yakınlarının sağlığı söz konusu olsa idi, yine böyle duyarsız davranırlar mıydı acaba?

    kampanya başlığının bir an önce yukarıya sabitlenmesini talep ediyoruz, altını kalın kalemle çizerek belirtelim.

    "acil şifalar sevgili alm est "diyerek de virgülü koyalım şimdilik.
  • benim soylemesi ayip sag kaburgamin alti ayakkabi filan bagladigimda ciddi agriyor bicak saplanir gibi. tipik turk hastaligi tabi siklememek. gecen ay check up icin hastaneye gittik. doktor sorunca anlattim boyle boyle bi durumda var belki kilo almisimdir filan. ultrasona aldilar saga yatin sola yatin. bakiyo doktor hanim. akcigerime kaburgama bakiyo sola bakti 2 kez, sonra saga bakti 8-9 kez daha bakti. sola yatar misiniz beyefendi dedi. allahim surekli cigerin altina bakiyo kadin. tamam dedim buraya kadar. o sahne 15 dakika ama yemin ediyorum bitmedi. birazdan buradan cikaracaklar mr patoloji filan derken kurdum kafamda. ben akciger kanserinden ne kiymetli buyuklerimi kaybetmisim, cemal babam yasasa cigerimin biri veririm. ama gidisat belli yani. once kendime kizdim dikkat etmiyorsun artibir, bok gibi yasadin. sonra cevreme kizdim, sigara icmedim hayatim boyunca, hep sizin yuzunuzden ibneler. siz sapasaglam icerken ben niye oluyorum amk. sonra kizim geldi aklima. daha 6 yasinda lan. birlikte neler yapacaktik. ılk sevgisini benimle tanistiracakti. kim lan bu taylan diye dovecektim cocugu. ana okulundan mezuniyet torenine gitmistim de cok gulmustum. para tuzagi, ana okulundan mezun mu olunur, kep mi dusurulur. yaa iste iyi ki gittin artibir, en fazla 1 yil yasatirlar onun da 6 ayi keske olsem dersin. kizinin hic olmazsa ana okulundan mezun olusunu izledin.

    eeeeh!

    dayanamadim en son, doktor hanim bir sey mi gordunuz yoksa rutin bi muayene sekli mi dedim. doktor normal normal bir sey yok gorunurde, yine de bakiyoruz erken teshis onemli bir cok hastalikta dedi.

    lan ben ihtimalini dinlerken oldum dirildim orda. ciddi soyluyorum arkadaslar, yasamadan bilemezsiniz. kolunuz kopacak deseler alirsirim olmedim ya dersiniz ama kanser dediklerinde ebeniz sikilir.

    patoloji sonucunu okuyunca dunyasi yikilan kardesim, yalniz degilsin. yaninda oldugumu, maddi manevi ne gerekiyorsa yapacagimi bilmeni istiyorum. hurafelere inanma. herkes bi laf soyler sadece doktorunu dinle. sacma sapan sular otlar sakin. ha canin sikilirsa cekinme bi mesaj at ne bileyim numarani gonder arayayim konusalim. bazen konusacak hatta sadece bidi bidi yapmadan seni dinleyecek birisi lazim olur ya, iste burada bi tomar arkadas bulacaksin. ınsallah iyilestim mesajini okumak ta nasib olur bizlere. allah yardimcin olsun.

    tanim: hesap numarasi bekledigim kampanya.
  • (bkz: #53434529)

    en olmadı sözlüğün kumbarasını kırar onunla yollarız tedavi merkezine, yeter ki arkadaşımız iyileşsin. maddi manevi her türlü destekle yanındayız alm est.
hesabın var mı? giriş yap