hesabın var mı? giriş yap

  • türkiye şartlarında saçmalıktır. biri daha çok güzel noktaya değinmiş; "türkiye'de kibarlık, korkaklık olarak görüüyor". sonuna kadar katıldığım cümle.

    bakın haftasonu bir yerden yemek siparişi verdim. baya güzel pahalı bir yer ve yemek. saat 7.30 gibi gelsin dedim. tabi dediler. adresi verdim. süper. ödemeyi de yaptım. harika.

    saat 7.30 oldu, gelen giden yok. 35-40-45 oldu eeh dedim 2 saat önceden bu saat için siparişi verdim 15 dakika da geç kalınmaz ki.

    aradım mekanı, dedim 7.30 siparişim henüz gelmedi, nerededir?

    "bakıyoruuuum, 7.30'a sipariş yok." oldukça kaba bir tonlama ile.

    bir yanlışınız olmalı, 7.30 için x x x x siparişi verdim ve ödemesini de yaptım.

    ben kibarca bunları söyledikle cevap şu;

    "beyfendi, yog işte yani gözükmediğine göre yog. veriyorsan alayım yeni sipariş. en erken 9 gibi glir yalnız."

    işte o an tekrar türkiye moduna girip, tüm o kibarlığı bırakıp; akşam akşam beni oraya getirtip rezillik çıkarttırma, ben saat 7.30 için ödememi yaptım, fişim de elimde. verdiğim sipariş yarım saat içinde ya gelir ya da ben gelirim oraya. başka da bir çözüm kabul etmiyorum demem üstüne.

    "tamam beyefendi ne demek, benzer bir sipariş vardı zaten şu anda yola çıkmak üzere, hemen onu size yönlendiriyorum. en geç 10 dakika sonra sizde."

    türkiye'de kabalık her şeydir. kabadayılık inanılmaz güzeldir.

  • herkes neyin peşinde düpedüz çirkin ya bu kadın.yok şöyle yok böyle vay memleketi filan ne diyosunuz ya siz.net şekilde çirkin fotojenik olmayan bir insan.guccinin anlaşma imzalaması bu gerçeği asla değiştirmez.

  • bu tip kampanyalarda çok ses getirebilen biri değilim ancak bu kampanyayı başarabilirsek bu ülkede yıllardır unutturulmaya çalışılan kurucumuz, atamız mustafa kemal atatürk'ün anısını yaşatabileceğiz. tabi eğer halkın sesini dinlemeye cesaretleri olursa.

    olay şu. ulaştırma bakanlığı bir kampanya başlatmış ve avrasya tünelinin adını halk koysun demiş. biz de halk olarak oraya "atatürk" yazacağız. sitede şu an problem var. oy vermeye çalıştığımızda sıkıntı çıkarıyor. site linkini yine bırakıyorum. aktif olduğu anda herkes elinden geldiğince oy versin.

    site linki.

    ekleme: direk linkte problem var. lütfen bakanlık sitesi üzerinde sağ alttaki sekmeden oy vermeye çalışalım.
    ekleme: link güncelledi.

  • tecavüz yaralamadan hırsızlıktan hatta cinayetten daha farklıdır. bak herkes yeri gelir nefs i müdaafadan katil olabilir; hayat bu, sen de ben de.

    ama herkes tecavüz etmez.

    tecavüz diğer tüm suçlardan farklı bir konudur.

    tecavüz dünyanın en alçakça suçudur.
    anana, bacına ya da eşine yapılmadıkça bilemezsin. bilmeyince de böyle yorumlarsın. allah o acıyı yaşatmasın da bilme insallah.

    sevgi neydi? sevgi haddini bilmekti

  • adeta bir korku filmi.

    burnunu karıştırdın ve seni rahatsız eden kuru sümük parçasını tırnağının ucu ile dışarı çıkardın. fakat sümük aniden kayboldu. nereye gitti? burnun kenarında mı kaldı? gömleğine mi düştü? çenene mi yapıştı? nereye gitti lan!

  • 2002 dünya kupasından kısa bir süre sonra... marmara üniversitesi iletişim fakültesi'nde düzenlenen medya okur yazarlığı konferansına katıldı şenol güneş. üstelik davetli falan da değildi. davetlilerden biriyle telefonda konuşurken "aaa çok yakınlardayım, ben de geleyim" deyip gelmiş. konuklar arasında gazanfer bilge'den tutun da mehmet demirkol'a, yok yok. programda olmamasına karşın koskoca şenol güneş gelmiş diye ona da söz verdiler. salon inliyor. boru mu; adam türkiye'yi dünya üçüncüsü yapmış. kürsüye çıktı ve konuşmasına şöyle başladı:
    "bir konuşma hazırlayamadım kusura bakmayın. buraya gelmem tamamen tesadüf. gerçi burada bulunan spor basınının değerli temsilcilerine göre benim her yaptığım tesadüf..."

  • gerizekalı gibi videonun tamamını izlemeden gelip yorum yapmayın. kadın kürtçe konuşan kadını stüdyodaki kızlara kürtçe hakaret ediyor diye yayından aldı. lafın sonunu başıyla birleştirip algı kasmaya çalışmayın.

  • allah kimseyi "gezi eylemleri" sırasında doları 1,88 den 1,92 ye çıktı diye "ekonomiyi batırdınız" diyecek kadar alçak, 1,92'den 6,42'ye çıktığı halde sessiz kalacak kadar haysiyetsiz ve şerefsiz yapmasın...

  • aralik 2003, brezilya:

    arkadas - sizde hirsizlarin elini kesiyorlar mi?
    ben - yok, kanunlar ayni buradaki gibi. hapis filan.
    arkadas - aslinda kesmek lazim.
    ben - ...

  • magnezyum vücudumuzda en çok bulunan dördüncü mineraldir. adenozin trifosfat (atp) metabolizması için çok önemli ve 300'den fazla enzimatik reaksiyon için bir kofaktör olarak görev yapmaktadır. magnezyum, dna ve rna sentezi, üreme ve protein sentezi için gereklidir. ayrıca magnezyum, kas kasılması, kan basıncı, insülin metabolizması, kalp uyarılabilirliği, sinir iletimi ve nöromüsküler iletimin düzenlenmesi için gereklidir.

    magnezyumun %50 ila %60 arası kemiklerde ve geri kalanın çoğu yumuşak dokularda bulunmaktadır. toplam magnezyumun %1'den azı kan serumunda bulunmaktadır.

    magnezyum değerlerimize kan tahlillerimizde bakarken aslında bu sonuçların çok doğru olduğunu düşünmeden şüphe ile yaklaşmak gerekmektedir.magnezyum durumunu değerlendirmek zordur çünkü çoğu magnezyum hücre içinde veya kemikte bulunmaktadır. magnezyum durumunu değerlendirmek için serum seviyelerinin toplam vücut magnezyum seviyeleri veya belirli dokulardaki konsantrasyonlar ile serum magnezyum konsantrasyonunun ölçülmesi gerekmektedir. magnezyum durumunu değerlendirmek için diğer yöntemler arasında eritrositler, tükürük ve idrardaki magnezyum konsantrasyonlarının ölçülmesi; kan, plazma veya serumdaki iyonize magnezyum konsantrasyonlarının ölçülmesi; ve bir magnezyum yükleme testi yapılmalıdır. hiçbir tek yöntem tatmin edici olarak kabul edilmemektedir.

    magnezyum eksikliği yaratan faktörler:
    -asitli içecek tüketimi: tüketilen asitli içeceklerin (özellikle kola) içerisindeki fosfat magnezyumu bağlamaktadır. bu durum yemeğin içerisindeki değerli magnezyumun emilmeden atılmasına sebep olmaktadır. makale

    -aşırı şeker tüketimi: işlenmiş ve şekerli besinler böbreklerden magnezyum atılımını hızlandırmaktadır. bu durum toplumun büyük kısmının magnezyum eksikliği yaşamasının ana sebebi olarak görülmektedir.

    -kalsiyum supplementi kullanmak: kemiklerimizi korumak için kalsiyum içerikli bir supplement kullanırken daha dikkatli olmalıyız. eğer kalsiyum supplementini magnezyum olmadan alırsak ciddi bir magnezyum eksikliği oluşumuna neden olabiliriz. makale

    -ilaç kullanımı: bazı ilaçlar magnezyum atılımını, emilimini ve kullanımını azaltabilmektedir. özellikle;
    antibiyotikler (tetrasiklin grubundakiler).
    kortikosteroid.
    diüretik.
    antiasid ve ppi. (özellikle mide ilaçlarının kullanımı ciddi magnezyum eksikliği yaratmaktadır. çünkü besinler yeterince sindirilmemekte ve emilememektedir. )

    -ileri yaş: magnezyum eksikliğinin kontrol edemeyeceğimiz tek mekanizması yaş ilerlemesidir maalesef. çünkü yaşlanan beden yeniden yapım ve reaksiyonların devamı için daha fazla magnezyuma ihtiyaç duymaktadır ancak bu karşılanamadığı durumlarda eksiklik ortaya çıkmaktadır.

    magnezyum eksikliğinin ortaya çıkardığı hastalıklar ve tedavi şekli:
    -kalp damar hastalıkları: magnezyum damar içerisindeki düz kasların rahatlamasına ve tansiyonun düşmesine yardımcı olmaktadır. bu durum kalp damar hastalığı riskinin azalmasını sağlamaktadır.

    -baş ağrıları: magnezyum özellikle kronik baş ağrılarında çok etkili bir çözümdür.

    -kemik erimesi: magnezyum d vitamini ve kalsiyum gibi kemik yapılımını aktive eden önemli aktörlerin işlevlerini yerine getirmesine yardımcı olmaktadır. dolayısıyla magnezyum kemik sağlığını geliştirmek için oldukça önemli bir yer özelliğe sahiptir.

    -fibromiyalji: kronik kas ağrılarına çok benzeyen ve henüz net bir tedavisi olmayan fibromiyalji hastalığında magnezyum takviyesi ağrıların rahatılmasına büyük ölçüde destek sağlamaktadır.

    günlük beslenmemize magnezyum açısından zengin besinleri dahil ederek takviye alımından büyük ölçüde kurtulabiliriz. magnezyum için tavsiye edilen günlük alım (rda) 200-400 mg arasındadır. (bu miktar cinsiyete, yaşa ve diğer faktörlere göre değişmektedir. görsel

    en çok magnezyum içeren kaynaklar, ıspanak. badem, kabak çekirdeği, kemik suyu, avokadodur.

    magnezyum emilim problemi yaşıyor ve doğru beslenemiyor isek takviye alımına ihtiyacımız olacaktır. birçok farklı formda magnezyum takviyesi vardır. bunları uzman bir doktora danışmadan almamaya lütfen özen gösterelim. her ne kadar eksiklik bir problem olsa da magnezyum fazlalığı çok daha büyük sorunlar yaratabilmektedir.

    -magnezyum glisinat: en popüler magnezyum takviyesidir. kapsül olarak alındığında beden tarafından hızlı bir şekilde, yüksek miktarlarda emilebilmektedir. genel magnezyum seviyelerinin yükselmesini sağlarken bağlı olduğu glisin aminoasidi, bedeni ve zihni rahatlatmaktadır. araştırmalara göre, daha iyi bir uyku uyunmasını kolaylaştırırken, uykusuzluk hastalığı tedavisinde kullanılabilmektedir. bu konu üzerinde yapılan diğer araştırmalar ise magnezyum glisinatın gün içerisinde yaşanılan yorgunluğu hafiflettiğini ve hafızayı güçlendirdiğini göstermektedir. araştırma

    -magnezyum klorür: bu takviye optimal mineral seviyelerini tutmakta zorlanan veya beslenmesinden yeterince magnezyum almayan kişiler için önerilmektedir. sprey veya damla formatında satılan, yağımsı hissiyata sahip magnezyum klorür ise cilt üzerine uygulanarak kullanılmaktadır. topikal cilt problemleri; akne, egzema, dermatitin tedavisinde yardımcı olmaktadır.

    -magnezyum l-treonat: bazı maddelerin kandan beyin ve omurilik sıvısına geçişini önleyen kan beyin bariyerini doğal olarak aşabilen magnezyum l-treonat, beden tarafından kolayca emilmekte ve hızlı etki göstermektedir. yapılan sınırlı sayıdaki araştırmalar bu takviyenin, hafızayı güçlendirdiğini, yaşlanmaya bağlı zihinsel gerilemeyi yavaşlattığını ve öğrenmeyi kolaylaştırdığını göstermektedir. araştırma

    -magnezyum laktat : doktor gözetiminde kullanılması önem taşıyan bu takviye, genel seviyeleri çok düşük kişilerde tedavi amaçlı olarak, yüksek dozlarda kullanılmakradır. aynı zamanda bir tür gıda takviyesi olarak kullanılan magnezyum laktat, mide asidine bağlı problemleri hafifletmektedir.

    -magnezyum malat: magnezyumun hücrelerin enerji üretimini destekleyen malik asite bağlı formda satıldığı bir takviye çeşididir. gün içinde enerji seviyelerin yükselmesine yardımcı olmaktadır. beden tarafından daha kolay sindirilebilen ve uzun süre korunabilen takviye aynı zamanda fibromiyalji ve kas problemlerine de yardımcı olduğu gözlenmiştir. araştırma

    -magnezyum oksit: kalın bağırsak hareketini destekleyen magnezyum oksit bu konuda özel olarak rahatsızlığı bulunan kişiler için önerilmektedir.. kullanım dozunu doğru ve az miktarlarda ayarlamanın önem taşıdığı bu takviyenin büyük bir kısmı beden tarafından atıldığı için genel magnezyum seviyelerini yükseltmemektedir.

    -magnezyum orotat: atletik performansı arttırdığı için kullanılan magnezyum orotatın bu etkileri bilimsel olarak desteklenebilmiş değil. bu nedenle yüksek fiyatına rağmen diğer formlarına oranla çok fayda sağlamadığı için takviye olarak birçok kişiye önerilmemektedir. ancak kalp ve kan damarı dokularındaki enerji üretimini artırarak kalp sağlığını artırdığı yapılan araştırmada ortaya çıkmıştır.

    -magnezyum sitrat: sakinleştirici, kasları gevşetici ve bağırsak hareketlerini hızlandırıcı etkilere sahip magnezyum sitrat birçok narenciye meyvesinin içinde doğal olarak bulunmaktadır. genel magnezyum seviyeleri çok düşük olan kişilerin tedavisinde kullanılan bu takviye aynı zamanda gece yatmadan önce alındığında daha iyi bir uykuya destek vermektedir.

    -magnezyum sülfat: en sık kullanılan magnezyum formu olan magnezyum sülfat takviye olarak satıldığı gibi yüzde 100 saf kaynağı olduğu epsom tuzu biçiminde de bulunabilmektedir. kasları rahatlatmak, gözeneklerden toksinlerin atılmasını kolaylaştırmak için kullanılabilmktedir. magnezyum yeterince emilmese de rahatlatıcı etkilerinden faydalanılabilmektedir.

    -magnezyum taurat: magnezyum taurat bağlı olduğu taurin aminoasidi sayesinde tek başına magnezyum alınmasından daha etkili bir şekilde kan şekerini ve tansiyonu düzenlemektedir. yapılan küçük çaplı araştırmalarda takviyenin, diyabet hastalarının h1c seviyelerini düzenlediğini ve insülin direnci tedavisinde yardımcı olduğu ortaya koyulmaktadır. araştırma

  • evet türkiye'de gerçekleşmiştir...

    "niğde'nin ulukışla ilçesi'nde kimliği belirsiz kişiler, kime ait olduğu belli olmayan eşeği iple demiryoluna bağlayıp ölüme terk etti. bir yük treni, eşeğe 3 metre kala güçlükle durabildi."

    çok net birşey söylemek istiyorum; iğrenç bir ülke lan burası... böyle bir olayı düşünebilen adam her şeyi yapar. iyice manyak ruh hastası bireylerle dolu bir toplum olduk.