hesabın var mı? giriş yap

  • baba : oğlum kuşun (muhabbet kuşu) suyu bitmiş niye bakmıyorsunuz bağırıp duruyor hayvan ?
    anne : "beşiktaş" "beşiktaş" demeyi öğreteceğine "su" "su" demeyi öğretseydin sen de.

  • belirli bir seviyeyi aşan insanların içe dönük olduğuna inanıyorum ben. fakat onların çoğu iç dünyalarını başkalarından tecrit etmek isterler bu dünyalarını adeta başkalarından kıskanırlar, bu sebeple dışa dönük bir elbise giyerler. oğuz ataybir bilim adamının romanı

  • babamı izleyin, sonra ne yapıyorsa tam tersini yapın. çocuk yetiştiriyorum diye acur yetiştirmiş adam yanlışlıkla, halime bak amk.

  • altındaki şu yorum koparttı:

    -adam ayağa kalkıp çocukları dışarı çıkartmıyor çünkü muhtemelen altında donla oturuyor

  • her boku bilmediklerini/bilemeyeceklerini ogrenemiyor bizim millet. aklima cok net 2 ornek geliyor bu konuda. birincisi oss zamanlarindan kalma. universiteyi kazandigim 1999 senesinde evimizin karsisindaki surekli alisveris yaptigimiz esnaf amcayla girdigim diyalog. yaklasik olarak su sekilde gerceklesmisti, hala aklimda.

    esnaf: geldi mi tercih sonucu? nereyi kazandin?
    ben: x universitesi y bolumunu kazandim.
    e: x universitesinde y bolumu yok. z bolumudur o.
    b: var yahu, z bolumu de var y bolumu de var. ben z'yi tercih etmedim y'yi tercih ettim.
    e: yok yok yanlisin var senin. z bolumudur o.
    b: neyse hadi hayirli isler.

    adam benle iddia ediyor. 3 yillik lise hayatim boyunca hangi universitede hangi bolum var yalamis yutmusum, hadi onu gectim ustune osym'den sinav sonucu gelmis. adam hala benle iddialasiyor.

    ikinci olay da daha guncel. yukaridaki ornek ulke universitelerini icerek capta bir ornekti. ikincisi dunya capinda bir ornek. bir internet forumunda bilgi universitesindeki son icki yasagini tartisiyorduk. ben kisaca elestirel bir mesaj attim, benim de bulundugum yabanci universitede ogrenci kantininde icki satildigini ve bunun hic sorun olmadigini falan anlattim. adamin verdigi cevap su: "dunya'nin hicbir universitesinde kantinde icki satildigini gormedim, yok oyle sey." sinirden kendimi sikicektim. hadi bana yalanci demesini falan gectim artik, adam dunyadaki butun universiteleri iceren bir iddia ortaya atiyor amina koyim. bu nasi bir cahil cesaretidir yaa.

  • facebook'ta dolaşan muharrem ince'nin sorduğu soru. eğer gerçekten bunları söylediyse helal olsun. cevapları da şöyleymiş;
    1)çocuğunu öldürürsünüz.
    2)cenazesine saldırırsınız.
    3)katilini serbest bırakırsınız.

    edit: bunda eksileyecek ne var?

  • yaşlanma belirtilerinin azaltılması, deformitelerin düzeltilmesi, daha estetik görünüm oluşturulabilmesi amacıyla yapılan yüz yogası; doğal yöntemlerle, kendi kendinize yüz egzersizleri yaparak, yüzünüzü genç ve güzel hale getirebileceğiniz bir yöntemdir.

    yaş ilerledikçe özellikle 25 yaşından sonra vücuttaki kolajen seviyelerinde başlayan düşüş ilerleyen yaşlarda cildin hızla yaşlanmasına ve daha çabuk deforme olmasına neden olmaktadır. cildi içten ve dıştan beslemek bundan dolayı çok önemlidir.

    yüz yogasında en önemli noktalardan bir tanesi yüz kaslarınızı bilmek ve yapacağınız yüz egzersizlerinde sadece belli grup kasları çalıştırmak. örneğin gözünüzün etrafındaki kırışıklıkları azaltmak veya kırışıklıkların olmamasını sağlamak için, göz kaslarınıza odaklanıp, yüzünüzdeki diğer alanlardaki kasları kırıştırmadan esnetme ve gevşetme egzersizleri yapmalısınız.

    yüzümüzdeki kaslar:

    - kaşları kaldıran kaslar (frontalis kası)
    kaşların yukarı kaldırılmasını sağlar, yatay alın çizgilerinden sorumludur.

    -kaşları indiren/çatan kaslar (korrugatör ve proserus kasları)
    kaş ortasındaki dik çizgiden ve burun kökündeki yatay çizgiden sorumludur.

    -gözü kapatan kas (orbikülaris okuli kası)
    kaz ayağı çizgilerine neden olan kastır.

    -burun üzerindeki kas (nazalis kası)
    burun üzerinde tavşan çizgilerine neden olur.

    -dudak kası (orbikülaris oris kası)
    dudakları büzer, konuşmada, ıslık çalmada ve ağız hareketlerinde çok fonksiyonel bir kastır. yaş ilerledikçe barkod çizgilerine neden olur.

    yüzümüzde çizgilerin ve kırışıklıkların oluşmasını beklemeden müdahale etmek en iyisidir. yüz yogasını beden sağlığımız için yaptığımız bir spordan farksız görebilirsiniz. haftalık spor rutininize ilave olarak her gece uyumadan önce sadece 10-15 dakikanızı ayırarak pozları uygulamanız gözle görülür farklar yaratacaktır.

    uygulama öncesi cildinizi iyice temizleyin. sonrasında kuru ise cildiniz nemlendirici krem uygulayın ve pozları uygulamaya başlayın. eğer nemlendirici kullanmaz iseniz kuru cilt esnekliğini kaybettiğinden dolayı uyguladığınız pozlar cildinizi kırıştıracaktır. buradaki en önemli husus pozları gerçekten doğru uyguluyor olmanız. eğer pozları uygularken kendinizi görmüyorsanız çalıştırdığınız kas grubu belki başka bir bölgede kırışıklık oluşturacak durumlar yarabilir. bu yüzden pozları ayna karşısında yapmanız kesinlikle çok iyi olacaktır. pozları uygularken eğer başka bir bölgede kırışıklık oluştuğunu fark ediyorsanız o poz sizin uygulamanız için doğru değildir. o pozu hemen bırakmalısınız. aksi takdirde bir bölgede kırışıklığı engellerken, diğer bölgelerin deforme olmasına neden olabilirsiniz.

  • aslında bilmeseniz çok da şey kaybetmeyeceğinizdir çünkü galaksimizin adı galaksidir.

    galaksi eski yunanca'da sütlü demek (galakt, glakt gibi kelimelerle laktoz, laktik asit gibi terimlerin nereden geldiğini görebiliriz)

    romalılar galaxias kyklos (süt çemberi) şeklinde almıştır. latincesi de via lactea yani süt yoludur. aynı sebepten ingilizce'de de milky way (sütlü yol) denir.

    peki türkler neden samanyolu demiştir? çünkü farsçada 'kahkaşan' saman kubbesi demek olduğu için. çoğu asya ve afrika ülkesi saman çemberi, saman yolu der. en eski kaynak bir ermeni miti olan saman hırsızının samanları çalarken gökyüzüne saçtığı inancıdır.

    kuzey ülkelerinin bazılarında 'kış yolu' denir. uzak asya'da 'gümüş dere' denir vs.

    dolayısıyla 'bizim' türklerin galaksi adıyla norveç galaksisinin adı aynı değildir. galaksimiz derkenki 'biz' insanlık olarak galaksimizin adı anlamında sorulmadığı için doğru soru: "bizde galaksiye ne isim verilmiştir?" olmalıdır. diğer türlü computer'ımızın adı nedir gibi bir soruya bilgisayar cevabı vermek gibi oluyor.

    neyse, bana niye denk gelmiyor bu sokak röportajları ağzının payını vermek istiyorum herkesin.

  • arkadaş keçiören'de oturuyor

    --- spoiler ---

    geçen yıl bizim mahallede bir aile vardı adamın karısı, oğlu, kızı, damadı, kardeşi, bacanağı, kayınçosu hepsi hırsızdı neyse başka bir semte taşındılar da kurtulduk.
    --- spoiler ---