hesabın var mı? giriş yap

  • maaşları düşüreceğim, bedavaya çalıştıracağım dediği yeri duyamadığımdan deli zırvası olarak nitelediğim konuşmadır…

    ben de doktorum, rahatsız olacak bir şey duymadım…

  • siz hiç zahmet etmeyin ben yazayım olası entryleri.

    - adı sanı duyulmamış gurme cipsler (yurt dışı görmüşem)
    - bim, a101 tipi zevzek isimli cipsler (aza kanaat ederim ve komiğim)
    - panço, tombi ve bilumum nostaljik cipsler (aa benim de arı mayalı silgim vardı)
    - favori cipsim bozducular
    - üşenmeden uzun uzun liste çıkaranlar
    - eleştirenler (ben)

    you're welcome.

  • katarlı kamal saleh al mana'nın sahibi olduğu boheme ınvestment gmbh tarafından işletlen mc donalds türkiye’nin akıl almaz fiyatlarıdır. amerika birleşik devletlerinin standart kampanyasız cheeseburger fiyatı 1,49$ dan satılırken. mc donalds türkiye aynı ürünü 74 tl veya bugünün kuruyla 2,74$ a satmaktadır. peki hangi kalemden dolayı fiyatlar daha yüksek? kira mı? personel mi? ürün maliyeti mi? hepsinin türkiye’de daha düşük olduğunu biliyoruz. ama fırsatçı katar’lıların bu memleketin adamını söğüşlemesine tabiki kimse birşey demeyecektir.

  • standartlar iyidir, buna karşı çıktığım yok ancak açık peynir satışına yasak getirmek nedir? bırakın kardeşim, iyi olan yenilsin! buna da halk karar versin.

    bu ülkede köylüler tarafından yapılan çok güzel peynirler var. her ne kadar biz 10-15 çeşit peyniri bilip tüketsek de artun ünsal'ın süt uyuyunca kitabına göre ülkemizde 200'den fazla çeşit peynir üretiliyor. kimi bölgelerde 50'ye yakın peynir çeşidi var. ancak köylünün durumu ortada -ne yazık ki- bu insanların sizin getirdiğiniz fabrika standartlarına uyması mümkün değil. bunu da çok iyi bildiklerini biliyorum.

    bu yöresel tatlar bizim ülkemizin zenginliği, önemli bir değeri. yeni getirilen düzenlemelerle bu ülkenin zenginliği, çeşitliliği öldürülüyor ve hatta ormanları gibi bilinçli olarak katlediliyor. renkler, tatlar, desenler tekelleştiriliyor; devlet özelleştiriliyor ve birilerine peşkeş çekiliyor. bunu nereden anlıyoruz? konuyla ilgili 19 yıl ülker'de çalışmış ve şimdilerde ambalaj sanayicileri derneği başkanlığını yapan kişinin açıklama yapmasından anlıyoruz.

    diren köy peyniri! direne direne yenileceksin!

    haber

  • jandarma tarafından gerçekleştirilmiştir ve jandarma %100 haklıdır. jandarma kontrol yapıyor, bu araç geliyor ve bir anda kaçmaya başlıyor. jandarma da haliyle terörist vs. sanacak ve aracı durdurmak adına ateş açacak. yapılacak en doğal şeyi yapmış. keşke kimse ölmese, hele ki çocuklar hiç ölmese ama burada da maalesef bu istenmeyen olay yaşanmış. mermi sekmiş.
    edit: jandarma lastiklere ateş etmiş. eğer aracı tarasaydı şoför ve yanındaki insan kaçakçısı da ölürdü. hatta 16-17 kişiden sadece bir kişi ölmezdi. çocuğun ölmesine çok üzüldüm. jandarmanın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. başka bir ülkeye kaçak yollardan giren insanların da birçok riski göze almış olması gerekir zira işlenen çok büyük bir suç.

  • nevruza başka adlar takmaya çalışanlara kapak olan durumdur.

    faşik de sensin ipne.

  • açıklamasının arkasında olduğunu açıklayan sanatçı.

    helal olsun yan çizmedi, yanlış anlaşıldım filan demedi acıklamamın arkasındayım dedi.

  • ahahahahaha

    ya gençler hepimiz benzer hatalar yaptık, büyürken oluyor böyle. sen çok yaşa bilgiç kız.

  • bir çocuğun, ilerde kimle evleneceğine dair ebeveynleri tarafından başka birilerine söz verilmesinden bahsettiği argümanıyla savunulan insan. evet baya normalmiş adamın söylediği ya, biz kafadan bacaklılar bu kadar modern ve akla yatkın söyleme nasıl tepki göstermişiz allasen

  • nar taneleri preslenerek suyu çıkarılır. elde edilen 10 litre nar suyu için 2 kilo şeker ilave edilir. 250 gram arpa bir kilo suda 70 dereceye kadar ısıtılır. arpalar süzülür. arpa suyu ılık olarak nar suyuna ilave edilir.

    nar suyuna herhangi bir bakterinin bulaşma ihtimali var ise, tümü 70 derecede ısıtılır.

    nar suyu, şeker ve arpa suyu karışımı hava almayacak şekilde temiz bir bidona konulur. bidonda bakteri olmaması sağlanmalıdır. aksi takdirde fermantasyon sırasında bu bakteriler de üreyip şarabı bozar.

    bidonun ucundan bir hortum çıkışı sağlanır. hortumun ucu su dolu kabın içine bırakılır. hortumdan su dolu kaba köpürme şeklinde gaz çıkışı devam eder. fermantasyon sırasında çıkan gazlar bu su dolu kabın içine verilir. bu sayede şıranın da hava almaması sağlanır.

    fermantasyon için ortam ısısı 20 dereceyi geçmemelidir.

    narın şeker oranı az olduğundan fermantasyon süresi de biraz uzundur. hortumun ucundan gaz çıkışı kesildiğinde şekerin sıfırlandığı anlaşılır. bir kaç gün daha beklenir. yaklaşık 40 gün sonunda olmuştur.

  • oldukça tehlikeli ve ısırığı çok can yakan bir böcek türü. birkaç ay önce memlekette gördüğümde "aa ne tatlı atayım dışarı" dedikten sonra avucumdayken ısırmasıyla tanıştık kendisiyle. elektrik çarpması veya sıcak bir şey girmesi gibi bir his olduktan sonra ellerimi hemen yıkadım. yara veya göz çevresine dışkı ile parazit bırakabiliyormuş. sonrasında chagas hastalığına neden olan bir parazit bu. son bir haftadır yine gördüm çevremde iki kez sayıları artmaya başlamış olabilir. türkiyedekilerde hastalık olacağını pek düşünmüyorum ama yine de ısırıldıysanız veya yaşadığınız ortamda bunlarda gördüyseniz risk altında olabilirsiniz.