hesabın var mı? giriş yap

  • --- spoiler ---

    1-fletcher'ın* elamanı rushing or dragging diye diye dövdüğü sahneyi ve elamanın finalde fletcher'ı mat edip, mest ettiği kısmı şu ana değin 14 kez izledim.

    2-filmden aldığım ilhamla, oğlanın ağzına helvacıoğlu blok flütü dayayıp, süt içtim dilim yandı adlı eseri kusursuz biçimde çalması istedim. bu amaçla çocuğu tokat manyağı yaptım ama nafile bizim oğlanı benzin döküp yaksan çalamaz amk. anca flütün deliklerinden tükrük sıçratmayı biliyor.

    3-fletcher'in orkestrayı yönetirkenki el hareketlerine de hasta oldum. hele o ortamdaki müziği bir an havadan avucuyla toplar gibi yapıp, enstrümanları susturduğu hareket yok mu, işte onu da hanımın çok sesli çenesi üzerinde deniyorum. bir an susup, öyle baka kalıyor yüzüme.

    --- spoiler ---

  • ortadoğu’da sıradan bir gün haberi aslında.
    bir hemşire ve teknisyen şakalaşıyor ve teknisyen kalemini alan arkadaşının geri getirmesini sağlamak için yoğun bakım hastalarının oksijen vanasını kapatacağını söylüyor.
    yaparsın yapamazsın derken adam kapatıyor ve bu sırada bir entübe hasta ölüyor. ben böyle sıır görmedim
    ekleme: hemşireyle şakalaşırken oksijeni kapatan tekniker olarak değiştirilirse başlık daha iyi olacak
    ekleme 2: sayın hemşire arkadaşlar insanlar ben başlığı hatalı açtığım için sizden nefret etmiyorlar, zaten nefret ediyorlar.
    öğretmenden, askerden, polisten, taksiciden, esnaftan hatta doktorlardan da yaşam tecrübelerine göre değişen oranlarda nefret ediyorlar.
    siz yanlış başlık açandan, ekşi okuyan okumayandan, ekşi okumayan okuyandan nefret ediyor.
    içiniz rahat olsun hiçbirimiz sevilmiyoruz.

  • --- spoiler ---

    kaldırımda yürüyorsan üzerine motosiklet geliyor. bazen kurye, bazen motor alıp trafikten kurtulduğunu düşünen bir öküz.

    motosiklet zaten tam bir terör olmuş.

    trafik akışı onları ilgilendirmiyor. ters düz her yolu kullanmak en doğal hakları gibi davranıyorlar. sonra sorsan motosikletliye saygı istiyor terbiyesizler.
    --- spoiler ---

    adam %100 haklı.

  • aptal tahminlerinizi yazarken bunlar benim aptal tahminlerimdir yazarsanız kimler ödül almış diye sözlüğü okuyan insanlara yanlış bilgi vermemiş olursunuz.

    ödül alanlar sıralı tam liste:

    en iyi film - parasite - *
    en iyi yönetmen - bong joon-ho * *
    en iyi özgün senaryo - parasite (ee yeter amk)
    en iyi erkek oyuncu - joaquin phoenix*
    en iyi yardımcı erkek - brad pitt*
    en iyi kadın - rene zellweger
    en iyi yardımcı kadın - laura dern
    en iyi film müziği - joker
    en iyi animasyon - toy story 4
    en iyi yabancı dilde film - parasite (ulan en iyi filmi aldı ya zaten aq 2 ödül birden nası alıyor mal mısınız gerizekalı mısınız rage attırıyorusunuz bana burda)
    en iyi belgesel - american factory
    en iyi uyarlama senaryo - jojo rabbit
    en iyi sinematografi - 1917
    en iyi ses miksajı - 1917
    en iyi görsel efekt - 1917
    en iyi set dizaynı - once upon a time in hollywood
    en iyi kurgu - ford v ferrari
    en iyi makyaj - bombshell
    en iyi ses kurgusu - ford v ferrrai
    en iyi kostüm - little women
    en iyi şarkı - (ı'm gonna) love me again

  • yılın en iyi filmlerinden biri. bu tip filmler bir yerinde insanı sıkabiliyor genelde ama sorkin kusursuz bir senaryo yazmış. hiçbir anında kopamıyorsun filmden. oyuncular çok iyi seçilmiş .
    bazı kıt zekalı arkadaşlar netflix filmi sonuçta, ondan ne beklenirse o kadar demişler ama filmin yapımcısı netflix değil.
    paromount yapımı ve oscar da iddialı olmasını bekledikleri bir yapımdı. korona sonrası gişelere gidip para kaybetmektense dağıtım hakkını netflixe sattılar.

    84/100