hesabın var mı? giriş yap

  • ulan sırf hüloğcuların kulağına "eski" geliyor diye şurası hakkında külliye demiyorlar mı...

    okullara da medrese deyin anasını satayım.

    16. yy. daki osmanlı'yı özlüyorsunuz anladık da, o iş böyle olmaz. millet 21. yy'da, uyanın artık. (uyanamadı)

  • son alti yedi yildir buyuk bir ataga kalkmis olan sinema.

    2017 yapimi prityajeniye - bir uzayli gemisi guney moskova'ya duser. dustugu yer hemen ablukaya alinir ve hukumet yetkilileri bolgede kus ucurtmaz. ancak uzaylilardan biri bu cemberin disinda kalmistir ve birkac vatandasla iletisime gecer.
    not: 2020'de vtorjeniye adli devam filmi cekildi.

    holywood benzeri: district 9, e.t. the extra-terrestrial

    2019 yapimi koma - genc bir mimar gecirdigi trafik kazasindan sonra komaya girer. ruyasinda bambaska fizik kurallarinin oldugu bambaska bir dunyadadir, ama aslinda hersey ruyadan ibaret degildir.

    holywood benzeri: the matrix, 13th floor

    2020 yapimi sputnik - 1983 yilinda bir sovyet uzay gorevi kaza ile sonuclanir, ancak kozmonotlardan biri dunyaya sag salim donmeyi basarir. kaza ile ilgili pek bir sey hatirlamayan ve garip davranislar sergileyen kozmonot ile ilgilenmesi icin bir psikiyatrist gorevlendirilir. genc psikiyatrist kozmonotun uzaydan aslinda yalniz donmedigini kesfeder.

    holywood benzeri: alien, the thing

    2021 yapimi çempion mira - 1975 yilinda genc rus satrancci anatoli karpov, amerikali rakibi bobby fischer kendisi ile karsilasmayi reddedince dunya sampiyonu olur. sampiyonu yenemeden unvani ele gecirmesi kendi devleti tarafindan dahi hafife alinmasina neden olmustur ve kendisini ispatlamasi icin vatandasi ve eski hocasi viktor korchnoi'a karsi cok zorlu bir maca cikacaktir.

    holywood benzeri: la leggenda del pianista sull'oceano

    2023 yapimi poyehavşaya - genc bir moskovali olan anna sehir hayatinin stresi ve iliskilerindeki tutarsizliklar nedeni ile bunalima girer ve huzuru dogada bulacagini dusunur. magadan'daki annesine bir ziyaret yapmaya karar verir ancak bunu bisikleti ile yapacaktir ve onunde katetmesi gereken 10 bin kilometre vardir.

    holywood benzeri: nomadland, wild

    2023 yapimi vyzov - uluslararasi uzay istasyonu kozmonotlarindan oleg bogdanov uzay yuruyusunde yaralanir ve durumu dunyaya donusu kaldiramayacak kadar agirdir. rus yetkililer ameliyatin uzayda yapilmasi gerektigine karar verir, geriye ameliyati yapacak doktoru bulmak kalir.

    holywood benzeri: yok.
    bu film uzayda cekilen ilk film olma ozelligine de sahip, bu acidan da esi benzeri yok. ama listedeki diger filmler gibi ne sinemalarda gosterildi ne de herhangi bir yerde reklamini duydunuz. holywood hegemonyasi cok guclu ve en iyi filmleri de yillardir onlarin cektigini kabul etmek gerek. yine de rus sinemasina uygulanan ambargoyu burada delebildigim kadar delmeye calisacagim cunku bunu hak ediyor.
    izleyin, bana hak vereceksiniz. iyi seyirler...

  • yıllar önce ağzına kadar dolu bir iett otobüsünde arkalardan şoföre bir ses yükselir.

    - zaten akraba olduk, daha fazla alma da miras bölünmesin.

  • lozan'ı yad ederek doğru bir iş yapmıştır. lozan bu ülkenin tapusudur!

    o değilde alo fatih diyenlere kaç kere o fatih'in fatih altaylı olmadığını söylememiz gerekiyor? bu kadar gerizekalı mısınız?

  • markette bir an için dizlerimin tutmamasına ve yere kapaklanayazmama sebep olmuştur.

    https://33.media.tumblr.com/…qguf1s5obp5o1_1280.jpg

    bu ne lan bu ne? bu fındıklarında benim babamın, hemşerilerimin, bütün karadenizin emeği, alın teri var ve kilosunu 10 tl'ye zor sattık geçen yaz. o fındıkları toplarken perişan oluyoruz kendimize en fazla 2 çuval ayırıyoruz satalım da emeğimize bari değsin diye. sonra markette bu manzarayı görüyoruz. ekonomik durumum ne kadar iyi olursa olsun fındık endüstrisinin halini bildiğim için bi kavanoz ezmeye 20 lira vermek resmen koyuyor bana. rezilliğe bak ya, 13,45 tl bile pahalı geliyordu 1 değil 3 değil 6 tl birden zam yapmışlar utanmadan. altın mı rendelediniz içine nedir?

    zaten şu sarelle oldum olası kazığa bayılır. ordu'daki fabrikalarına koliyle gofret almaya gidiyoruz insan fabrika ve toptan fiyat diye indirim yapar ı ıh 1 kuruş bile indirim yok marketten aldığımızla aynı fiyat. bi kere iflas etmişlerdi bi daha etmeyi hakediyorlar. zaten bu aç gözlülükle ve şu anki vatandaşın ekonomik durumuyla fazla yaşamazlar.

  • mahkeme; heykel yasal değil kararı almış. onlarca panzer helikopter yüzlerce asker gitmiş uygulamış.
    mahkeme; aoç'deki başbakanlık binası yasal değil demiş. adam gel taşşaklarıma üfle demiş
    mahkeme; bakırköy'deki gökdelen yasal değil demiş, ağaoğlu ağzına vercem emer misin demiş?
    mahkeme; süzer'e yuh bu kadar da olmaz tümden yasadışı demiş, süzer bokumu ye sen demiş.

    evet türkiye bölünmez ama güzel sömürülür.

    dağılın hipneler.

  • raketli oyunlar arasında en çok hız ve beceri gerektiren, bunların yanı sıra oyuncuların reflekslerine dayanan benzersiz bir spordur. 21 sayı yapan oyuncu seti kazanır. yurdumda uygulandığının tersine 7, 9 veya 11-0 olunca oyun bitmez. kendi tarafınıza değmeyen topa vuramazsınız. vurduğunuz takdirde sayı rakip arkadaşın hanesine yazılır. bununla birlikte "topuna" adı altında kimin başlayacağını tayin etmeye yönelik çaba da saçmadır. öyle olduğu takdirde iyi oynayan hep başlar. genellikle toplam 3 setten oynanan oyunun iki setini alan kazanır. her sette yer değiştirilir. her setin başında bi önceki oyuna başlayan değil, diğer arkadaş oyuna başlar. son seti kazanmak bi dahaki sete başlama hakkını vermez. uluslararası müsabakalarda 5 set üzerinden oynanır. maçın yapıldığı masanın yerden yüksekliği 76 cm, genişliği 152 cm ve uzunluğu 274 cm'dir. ağın yüksekliği 16 cm'dir. oynanan topun çevresi 11.43-12.06 cm'dir ve beyaz (başka bir renk değil sadece beyaz) selülozdan yapılmıştır. oyunun önemli bi diğer kuralı ise oyuncuların çok renkli giymelerinin yasak oluşudur. aksi takdirde beyaz ping pong topunu izlemek zorlaşacaktır.

  • bu ihtiyac ile en son ev tutarken yuzgoz oldum. ihtiyac sahibi arkadas bizim tutacagimiz evin eski kiracisi, evi gormeye gittigimiz esnada da tasiniyordu. destur isteyip evi geziyoruz, soruyoruz memnun muydunuz gibilerinden. bu durdu (artik ne alakaysa) "ben zaten doktorum." dedi. mustakbel ev arkadasimla so what? dercesine birbirimize baktik. ardindan arkadasim "ben de doktorum" diyince adam hic tinlamadi. nerde calisiyosunuz vesair sormadi, yuzumuze bakmadan konusmaya devam ediyor. icimden dedim bu, bu kadar egoyla bashekim filan heralde, sordum acilde pratisyenmis. sonra evi temizlerken bi kosede hangi hastaliga hangi ilaci yazacagina dair kopyasini filan buldum, guldum. havasini atmasini biliyosun, ama iste bu kadar senin doktorlugun arkadas. ev sahibini de kis ortasinda cat diye tasinip magdur etmissin zaten, sifir evin icine etmis olmaniysa hic anlatmiyorum. kimse doktordan temiz diye keklemesin artik kimseyi, adam insaat pislikleriyle cimento lekeleriyle oturmus resmen lan, hipokrat gorse sen yemin etme derdi