hesabın var mı? giriş yap

  • ford otosan'ın sahibinin, ford otosan üretimi arabaya binmesi.
    babası da ford arabadan başkasına binmezdi.
    milyarder adamın kendi ürettiği arabaya binmesi değil, kamuda mevki makam sahiplerinin audi a8, bmw 7, mercedes s serisine binmesi sorgulanmalı.

    edit: otosan yerine otokoç yazmıştım değiştirild.

  • devletten en kötü 2500 lira maaş alan askerlerdir. en az lise mezunu olmaları gerekmekte ise de bir uzman çavuş eğitim seviyemizin geldiği durumu bana göstermiştir.

    askerdeyken bir konuşma sırasında hitlerle ilgili bir şey söyledim. 'kim?' dedi. hitler dedim alman, nazi... 'hit mi?' adı dedi. ahmetler mehmetler gibi bir şey söylüyorum sandı. yok dedim adı hitler, adolf hitler. hıı dedi. lise mezunu birinin en azından hitleri tanıyacak kadar genel kültür seviyesinin olmasını beklemek benim hatam mı bilemedim...

    mesaj üzerine edit: ilköğretim mezunu olmak yetiyormuş*

  • geçenler de yaşlı bir çift geldi. elektrik süpürgesi ihtiyacı varmış teyzenin eskisi yıpranmış bozulmuş senelerce kullanmaktan. fırsat ürünüydü son bi tane kalmış. aldılar makineyi garantisini falan imzaladık. 100 küsur lira bişiydi işte. tam kapıdan çıkarken teyzenin yüzünde koca bir mutluluk, durdu, kocasına döndü; "bu ay sana çok yük oldum her istediğimi aldın allah senden razı olsun hakkını helal et" dedi.

    adam karısını alnından öptü "helal olsun be ömrüm feda olsun" dedi. len kasada bi duygulandım marketin arka tarafına koşar adımlar yürüyüp gözyaşlarımı sildim. gülümsedim ne güzel bir şeysin sen aşk.

    edit: olm şaka maka bir hayal ürünü olan bu yalanımı fena yediniz lan kdaskljda cezmi kalorifer bile paylaşmış ahahaha.

  • türk hava yolları'nın tc-jdm kuyruk numaralı efsane uçağının takma adı. 22 yıldır uçuyor olmasıyla oldukça ilgimi çeken deli mike hakkında biraz bilgi vermek isterim.

    türk hava yolları, 1990 yılında airbus firmasından 4 adet a340 sipariş ediyor. thy, ilk uçuşunu 25 ekim 1991 tarihinde yapacak olan airbus a340'lar ile amerika ve uzakdoğu seferlerini aktarmasız yapma niyetindeydi.

    airbus'tan ilk a340 uçağını 1993 yılında alan thy, bu yazının konusu olan tc-jdm kuyruk numaralı uçağına ise 1996'da kavuştu. bu dört motorlu uçak, o gün bu gündür thy'ye hizmet vermeye devam ediyor. dile kolay tam 22 yıl...

    tc-jdm, 22 yıldır uçan bir yadigar olmasının yanı sıra diğerlerinden farklı olan karakteriyle de ön plana çıkıyor. hatta bu karakteri sebebiyle thy teknik personeli, kuyruk kodunun son iki harfinin açılımı "delta mike" olsa da kendisine "deli mike" diyor.

    deli mike, lakabını sonuna kadar hak eden bir uçak. thy personeli deli mike için şöyle diyor: "deli mayk isterse dünyanın öbür ucuna sorunsuz uçar. canı istemezse, yerde 1 metre bile gitmez." zaman zaman ışıklarını kendi kendine açıyor, tam müdahale edilecekken kapatıyor. son kararı hep deli mike veriyor. canı ne isterse o!

    22 yıllık bu büyük makinenin yağmurlu havada pistten çıkma, havada istanbul'a geri dönme gibi üç beş olayı dışında büyük bir vukuatı yok. zaten airbus'ın a340 modelinin bu güne kadar ölümlü bir kazası yok. çok başarılı bir uçak ancak artık uzun uçuşlar için orta ölçekli ve daha ekonomik modeller tercih edildiği için üretimi durduruldu.

    thy'nin elinde a340'lardan bir dönem 9 tane vardı. sonrasında bazıları emekli edildi, bazıları bakıma alındı, hatta bir tanesi restoran oldu. şu anda ise deli mike (tc-jdn) ile birlikte tc-jdn ve tc-jıı kaldı. kalan a340'lar genelde sadece cidde ve medine seferleri yapıyor. thy ise bu yadigarları iyi bakımlar sayesinde 2021'e kadar kullanmayı planlıyor.

    edit: thy'nin elinde deli mike ile birlikte iki a340 daha varmış. onlar da eklendi.

  • ulusal kurtuluş mücadelemizin başladığı gün olarak kabul edilir.
    her köşesi emperyalist sömürgeci güçler tarafından işgal edilmiş olan osmanlı imparatorluğu'nun en parlak, en cesur ve yüreği bagımsız bir cumhuriyet özlemiyle yanan en aklı başında subayı olan mustafa kemal atatürk'ün, kendisi gibi düşünen aydın bir grup arkadaşı ile mücadele ateşini yakmak için bandırma vapuruna binip istanbul'dan yola çıkıp birçok engelleme teşebbüsüne rağmen sağ salim samsun'a ayak bastığı gündür.
    milli bayramımızdır.
    atatürk'ün " benim doğum günüm" dediği gündür.

  • evliya çelebi’nin anlattığına göre 1. viyana kuşatması sırasında surlarda açılan bir gedikten şehre dalan osmanlı askeri çerkes dayı, sonrasında içeride tek başına olduğunu fark eder ve şehit olana kadar çarpışır. kral ferdinand bu büyük kahramanı şehit olduğu eve defnettirir. gâvur sokağı’ndaki (strauchgasse) bu evin köşesinde çerkes dayı’nın kılıç sallayan bir heykeli bulunmaktadır: görsel
    görsel

    bu heykel viyana'nın heidenschuss meydanı ile strauchgasse'nin kesiştiği 1 numaralı montenuovo sarayı olarak bilinen binanın birinci katında yer almaktadır.

    ekleme: heykelin bulunduğu yerin google haritalar üzerinden tam konumu: adres

    konum bilgisi için mr scary nickli yazara teşekkür ediyorum.

  • 1- her zaman dolmuş şoförüne söylenmez.
    dolmuştakilerden kapıya doğru ilerlemek için izin isterken de gerekir.
    türkçeyi yeni yeni öğrenen bir yabancı tanıdığımdan, önünde dikilen adama geliyor:
    - bir geçirir misiniz?

    2- bazen dolmuş şoförünün "migors'ta inecek var mı?" gibi sorular sorması sebebiyle sadece "var" denmesi yeterlidir.
    önde duran adam "migorsta inecek var" demiş.
    ben de "migros'ta inecek var mı?" anladığım için "var" diye olan gücümle bağırdım.
    şöyle bir şey oldu:
    - migros'ta inecek var.
    - vaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrr