hesabın var mı? giriş yap

  • yaşam kalitesi endeksi hesaplanarak oluşturulan listedir.

    yaşam kalitesi endeksi ise; satın alma gücü endeksi (y), kirlilik endeksi (d), konut fiyatının gelire oranı (d), yaşam maliyeti endeksi (d), güvenlik endeksi (y), sağlık endeksi (y), trafikte işe gidip gelme süresi endeksi (d) ve iklim endeksi (y) gibi parametreleri belirli çarpanlarla hesaplayıp oluşturulmuş.

    bu parametreler için new york şehri kıyas olarak kullanılmış ve new york değerleri 100 olarak belirlenmiş. buna göre şehirlere ait veriler hesaplanmış. verilerin tek tek nasıl hesaplandığı bilgilerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

    parametreler için başlangıç noktası olarak alınan new york listede 153. sırada. bursa ise 126. sırada. ilk 10'da avustralya'dan dört şehir bulunuyor. hollanda ilk 10'da iki şehir ile bulunurken, abd, norveç ve kanada birer şehir ile yer alıyor.

    d: düşük daha iyi
    y: yüksel daha iyi

    formülün java dilinde yazılmış hali:

    index.main = math.max(0, 100 + purchasingpowerinclrentindex / 2.5 - (housepricetoincomeratio * 1.0) - costoflivingindex / 10 + safetyindex / 2.0 + healthindex / 2.5 - traffictimeindex / 2.0 - pollutionindex * 2.0 / 3.0 + climateindex / 3.0);

    _
    yaşam maliyeti endeksi - kirlilik endeksi - konut fiyatının gelire oranı - güvenlik endeksi - iklim endeksi - sağlık endeksi - trafik endeksi

  • benim için artık bu program dünya tarihinin en çok seyredilen programıdır. nasıl mı bu kanıya vardım ? şöyle ki;

    senelerin ntv spor ve trt3 seyircisi, hayatı futbol ve fenerbahçeden ibaret olan babam tam 10 dakika önce kapıdan içeri girdi ve yemeği veya hiç bir şeyi sormadan daha montu üzerindeyken şu cümleyi kurdu " n'oldu yıldız alan oldu mu bugün?" tepki dahi veremedim.

    bu baba bir zamanlar şu adamdı; #39106087

  • brezilya (brasil), rusya federsdyonu (russia), hindistan (ındia) ve çin (china) gibi son yıllarda ekonomileri hızla büyüyen ülkelerin baş harflerinden oluşan ve literatüre goldman sachs'ın baş ekonomisti jim o'neil tarafından 2001 yılında 'building better global economic brıcs' başlığıyla kaleme aldığı çalışmayla giren ekonomi terimidir.

  • yolsuzluk yapmadıkları, kul hakkına girmedikleri tek bir olay varsa onu yazın. bunların her yaptığı haksızlığı yazmaya kalksan 17 yıl sürer.

  • bugün bimden aldığım şeyler 99.50 tl tuttu.

    neler mi aldım?
    - bir adet binvezir kaşar peyniri 500g
    - bir adet dost beyaz peynir 1000g
    - 16'lı tuvalet kağıdı (blume)
    - milka çikolata (büyük)
    - 4 ekmek

    bim böyleyse gerisini siz düşünün.

  • japonum demez belki ama eline silah alıp da fuji dağında da tsubakuro dagında da konaklamaz.

    debe editi : soklardayim sayin sozluk. su entrynin debe'ye girmesi beni gercekten sasirtti. yazarken bile ulan ne klise laf ettim falan demistim.
    ne bileyim cok daha tatlisko cok daha bilgi iceren entrylerim vardi. hatta iclerinde ulan ne komik yazmisim dediklerim bile vardi.

    neyse kisfmet bunaymis. ehehe sukela veren elleriniz bal tutsun, bal tutan parmaklarinizi yalayanlariniz da cok olsun ^^

  • trabzon'un iptal edilen golünü fenerbahçe'nin attığını ve hakemin faul verdiğini düşünün.

    ligden çekilme muhabbeti yaparlardı.