• sokakta amcalara teyzelere sorsanız hiç bir sıkıntı yok. bu açlığı, gıda pahalılığını kim çekiyor anlamış değilim. bir bana mı koyuyor 250gr kaşar olmayan eritme peynirli kaşar görünümlü kaşara 20tl vermek. 4 tane domatese 6 tl veriyoruz. ne yumurtası belli olmayan yumurtanın tanesi 1 tl olmuş, evde buzdolabına sadece kahvaltılık almaya çalışsanız 100 tl ye alabiliyorsunuz o da en düşük kalite malzemelere. daha kıyma ete bile girilemiyor. köftenin en ucuzu kilo olarak 60 tl olmuş. sucuk kilosu 70 80 yerine göre 90 tl olmuş. ne olacak bu fiyatlar gerçekten şaşırılacak şey. yine zamlar gelecek ve öyle böyle gelmiyor. eskiden 25 30 kuruş gelirdi şimdi 5 tl ila 10 tl arsında bir zaman geliyor bir ürüne. saçmalığın ortasına düştük resmen. hala tüp kuyruğu, emek kuyruğu diyorlar.

    edit:

    bir de şöyle bir şey var. ekmek, tüp kuyruğu diyenlerin çoğu da 40 50 yaş aralığında ki insanlar ve bunlar görmediler. şu an ekmek ve tüp kuyruğu gören nesil 80 90 yaş aralığında amcalar teyzelerdir. 40 60 arası kuyruk bekledik diyenleri çoğu kulaktan dolma ya da babalarından duyduğu lafları söyleyen insanlardır. bunu hakkında videolarda mevcut.

    edit: arkadaşlar efsanevi geri dönüş mesajları alıyorum. dönem ile ilgili bilgilendirici bir çok mesaj geliyor. bu yazılanlar sadece işin gıda tarafı. ev gideri olarak kimine göre lüks olan interneti geçtim elektrik ve doğalgaza girmek istemiyorum. kapalı ortamlar beni baya boğuyor çünkü.
  • ne sıkıntısı arkadaşım. bunlar reisi devirmek isteyen dış guclerin ve onların masalarinin işi, reis indiricez dedi sabırlı olun. reis ne dedi de yapmadı bu güne kadar. sonuna kadar inadına reis.
  • eşimin iş yeri alışveriş çeki verir her ay. iyi sayılacak bir miktardı. önceleri yeterli gelen meblağ, sonra ucu ucuna, şimdi ise tek alışverişte bitecek seviyeye geldi. ki eskiden eti, tavuğu, balığı bol alırdım. şimdi "sadece cocuklara yetecek kadar alsam yeter" diyorum. süt ve süt ürünleri en çok tükettiklerimizdir. artık çok dikkatli alıyorum. yine de yetmiyor.

    bu arada kampanyaları takip ederim, çevremde de ev ekonomisi konusunda profesör gibi anılırım. konu komşu, eş dost indirim, kampanya vs. bana danışır. bu yönümle takdir edilirim. varın gerisini siz düşünün.
  • aldığınız bir ürünü, bir daha asla aynı fiyattan alamıyorsunuz. eskiden markete gidince az çok hesap bilirdik, kasada ne gelecek tahmin ederdik
    şimdi, her ay markete gittiğimde hesap hep şaşıyor. geçen ay 530 vermişim aynı ürünlere, bu ay bir kac eksik olmasına rağmen 565 tl vermişim. kabus gibi.
  • fazla değil birkaç yıl önce giderdin markete hatırı sayılır alışveriş yapıp 200 civarı öderdim. sonra giderdim bir 200 daha vs diye gider arada tabii ekmek yoğurt süt gibi ürünleri tek tekte alırdım.

    şimdi gidiyorum 400 den aşağı çıkamıyorum. kaldı ki aldığım çok mu farklı ? hayır

    şu an düşünüyorum aynı anda gidip 5kg deterjan, şampuan, sucuk, kaşar, tuvalet kağıdı, kağıt havlu alsan. kaç parça bir bakiyim

    6 parçaymış

    kaç tutar diye kabaca tahmin edeyim. 180 civarı tutar. gidipte tuvalet kağıdını en iyi markadan almayın, kağıt havluyu da… deterjanı ayda bitirmezsin demeyin spesifik bir örnek verdim pahalı çünkü amk her şey
  • aynı zamanda gıda fiyatlarının çıldırtması da diyebilir miyiz?
  • bugün bimden aldığım şeyler 99.50 tl tuttu.

    neler mi aldım?
    - bir adet binvezir kaşar peyniri 500g
    - bir adet dost beyaz peynir 1000g
    - 16'lı tuvalet kağıdı (blume)
    - milka çikolata (büyük)
    - 4 ekmek

    bim böyleyse gerisini siz düşünün.
  • üstteki yazar arkadaş bimden almış a101 den de alsa aynı tutacağına eminim. a101 in kendi ürünleri ile bim in kendi ürünleri kuruşu kuruşuna aynı fiyatta

    (bkz: zincir marketlerin whatsapp grubu kurması)
  • aklımı kaciricam amk çalışıyorum çalışıyorum para yetmiyor.yetmiyor değil paranın bir karsiligi yok
  • 30 adet yumurta 30 lira.
    edit: akp döneminde gerçekleşmiştir
hesabın var mı? giriş yap