• yıllar önce ankara'daki bir konserde kendini sahneden izleyicilerin üzerine atmıştı da insanlar sağa sola çekilince yere düşüp kolunu kırmıştı.
  • teoman'ın renkli rüyalar oteli adlı albümünün ilk parçası olan dursun dünya'nın bestesinin sahibi.
  • ona buna güzel besteler yaparken kendine böylesi berbat bir albüm yapmış olması büyük bir merak uyandırıyor.
  • kendisine sensei demek istiyorum. genelde özlem tekin ve teoman'a verdiği şarkılarla anarım bu büyüğümü. bazı verdiği şarkıları kendisi de okumuştur albümlerinde, gerek sesi olsun gerek düzenlemeleri, hep geri planda kalmıştır. harbiden, aşırı derecede severim kendisini. burayı okuyorsa eğer, kendisinin çekirgesi olmak istiyorum. özellikle çok sevdiğim şarkısıyla uğurlayayım bu entryimi:
    bahar - özlem tekin
  • özlem tekinin ikinci albümünün en nefis şarkısı baharın ve teomanın ilk çıkış şarkısı ne ekmek ne de suyun da besteci ve söz yazarıdır kendisi..hatta, eğer yamulmuyorsam deniz arcak'a da şarkı vermiştir zamanında..
  • (bkz: küt küt)
  • "ben istedim yar bir bana baksin, ve benim olsun gogsume yatsin, gordugu filmi bana anlatsin, yuregi kut kut bir bana atsin." isimli sanat eserini icra eden ki$i.
  • ankara'nın 80li yıllar tunalı zamanlarında insanlara levni'nin önünde otururken "heeey tatile mi gidiyosunuz moruk, nereye? ben kaşa gidiyorum" dediği anda, veya da başka bir yere - önemli olan bu değil, insanların kaş'a gidecekleri halde ağız birliği etmişcesine "aa biz de marmarise gidiyoruz" diye kaçtıkları, şimdinin ünlü insanı. teyy diye bakılır ve tebessüm edilir. bir yandan da takdir edilir, aferindir
  • rock müziğin, şuan da bu topraklarda bu kadar popüler bir müzik olmasının, sebeplerinden biri. doksanları başlarından, ortalarına kadar hatırlayanlar, rockçılara nasıl garip bakıldığını, müzik kanallarında rock müzik çalmanın ne kadar zor olduğunu ve rock müziğin nasıl alternatif bir alan olduğunu hatırlarlar. şuan ise, muhtemelen bizde dahil en ana akım müziklerden biri.

    yalnız yanlış anlamayın o dönemlerde bana göre bundan çok daha kaliteli parçalar yapılıyordu ülkede ama bu parçalar genele hitap edebilecek şarkılar değildi. özel bir kitleye hitap eden başarılı şarkılar ise, pek tutmuyordu çünkü o dönemde rock müzik dinleyen insanlar, çoğu sığırın şimdi yaptığı gibi, türkiyede yapılan müziği aşağılar ve yasin dream theater falan dinlerdi. barlas gibi sanatçılar ise, müziğin daha büyük kitlelere ulaşmasını sağladı. bir çok pop rock sanatçısının yanında; o dönem alternatif rock yapan teoman, özlem tekin gibi sanatçılarla güzel işler yaptı. bizi yeni sanatçılarla da tanıştırdı. hem genele hitap eden, hem de kemikleşmiş yobaz rock dinleyicisinin de dinleyebileceği kalitelerde şarkılar yaptı. bu sebepten şu anda piyasada zibil gibi olan, sikim sonik rock grupları dahil, çoğu rockçının teşekkür etmesi gereken bir adamdır.

    özlem tekin' in harika yorumladığı aşka dair ve bahar bile barlas' ın yeteneğini, soundunun çeşitliliğini, müziğe kattıklarını göstermek için yeterlidir.
  • insanlara verdiği gayet başarılı beste ve sözlerle albumune sectıgı sarkıların dandikliğini (ayrılık/sonsuzluk trenleri dısında) kıyaslandıgımda bu adamın içinde album yapacagı zaman ortaya cıkan bi ismail yk bi lo lo lo tugba gizlenmiş diye dusunmekten kendimi alamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap