• ispanya'nın bir çok bölgesinde gerçekten olan olay.
  • ispanya ve portekiz'de varlığı gerçek olan durumdur bu. bizzat denedim ve öyle olduğunu gördüm. (bkz: ben endülüs'teyken)
  • italyada arkadaşımın bacağının kırılmasına sebep olan felsefedir. italyanlar türklere benziyorlar demiyorlar boşuna tabi.
  • bosna hersek'te gerçekleşmediği kırmızı ışık ve yaya geçidi bulamayacağınız durum.bukadar net söylüyorum.60-70 km ile gelen 8-10 araç ve yaya geçidinde bekleyen bir başıma ben kırmızı ışık falan olmadığı halde tüm araçlar durdu.
  • isviçre'de, bu iş böyledir arkadaş. hatta kırmızı ışık yaya için yanıyor bile olsa, yaya adımını yola atar atmaz, araç durmakla yükümlüdür. bu derece de ağırdır. ama böyle bir kanun var diye kırmızı ışıkta geçen yaya var mı dersen ? sıfır.
  • ispanya'da dogrulugu tarafımca denenmis ve onanmış olay. hele de dalgın yuruyorsanız, "bu araba niye duruyor ki?" diye dusunup oylece bekleşebilirsiniz. siz arabayı, o sizi bekliyor olabilir. alışmamışız biz tabii böyle şeylere.
  • londra'da merkezi olmayan yerlerdeki yollarda yaya gecitlerinin cogunda bir trafik isigi yoktur. ve siz ne zaman bu yaya gecidine gelseniz her iki taraftaki araclar siz gecene kadar beklerler. bunun disinda trafigin akici oldugu yerlerde cogu yaya da, yolun ortasindan gecmek yerine yaya gecitlerini kullanmaya ozen gosterirler.
  • almanya'da dikkatsizlik sonucu yayalara kırmızı yanarken yola atladıktan sonra beni ezmekten son anda kurtulan şoförün arabasından inip bizzat benden özür dilemesi ile tanık olduğum olaydır. aslında önerme yanlıştır ve doğrusu galiba şöyle: avrupa'nın çoğu bölgesinde yayalar trafikte kraldır.
  • polonya'dan naklen bildiriyorum, var böyle bir şey burada hakikaten. ama paris bu konuda istanbul veya izmir'den farksız, onu da eklemek lazım.
  • ispanya, belçika ve hollanda'da geçerliliğini korurken, "sözde" avrupa'nın başkenti, aşkın şehri paris'de geçerliliğini kaybeder.

    ama paris'deki olay, gözlemlediğim kadarıyla, oraya göç ile giden yabancılar yüzünden.

    mesela karşıdan karşıya geçerken, pikap bir arabanın yaldır yaldır geldiğini görünce, durdum.

    amcam yaldır yaldır gelip, aynı hızla 90 derece olan köşeyi dönüp, yoluna devam etti.

    o sırada eğer bu olaya güvenip, karşıya geçmeye çalışsaydım, parçalarımı toplarlardı sanırsam.

    ve arabanın kullanıcısı fas'lı biriydi.

    o yüzden, üzerinde bulunulan avrupa toprağının, dışardan göç alıp, almama durumuna da ayrıca dikkat etmek gerekir.
hesabın var mı? giriş yap