• filistinlilerde* astarte, sumerlerde inanna, babil'de ishtar, asur ve akkadlarda ashtar - ashtoreth - asherah - astoreth, misirlilarda isis - ashet - aset, fenikelilerde tanit-ashtart - ashtaroth ve samilerde anat olarak bilinen tanrica. ningal ve nanna kizlari, beelzebub'un* da torunu olarak bilinir. yaratili$tan beridir varoldugu inanci, cogu eski uygarlikta farkli adlarla anilmasina neden olmu$tur. ayrica sumerlerin kendisine verdigi cennetin kralicesi adi daha sonradan hiristiyanlar tarafindan meryem ana icin de kullanilmi$tir ve yine hiristiyan bayrami olan paskalya (orijinal ismiyle easter) adi da yine ashtar'dan alinmadir.
  • eski ve orta çağ avrupa inanışına göre cehennem krallığının hakimi, diğer adıyla satan, şeytan veya lucifer.

    genelde elinde bir yılan tutan, dragon benzeri kanatlara sahip kurt veya köpek* üzerine binmiş çıplak bir adam olarak gösterilir.

    astarot adı, pagan tanrıça astarte *'dan gelir.

    hristiyanların kendilerinden önce gelen her tür pagan inanışı, şeytani ve kötü gösterme çabalarıyla * paralel olarak isim zaman içinde form değiştirmiş, tanrıça isminden şeytanın diğer adına dönüştürülüvermiştir.

    düzen şöyle işler:
    - astarte isminin bir tanrıçaya ait olduğunu anlayamayacak kadar şartlanmış * bir şahıs tarafından özel isim olduğuna dikkat edilmeksizin bazı yerlerde önce çoğul formu olan astaroth haline getirilir.

    - görevi devralan ikinci bir şahıs ise yazılı metinlerde ismi geçen bu tanrı benzeri şahıs(lar)* ın bildik tanrıyı * işaret etmemesinden yola çıkarak bu kelimenin olsa olsa şeytanı işaret ettiğine karar verir. *

    - zincirin üçüncü ve son halkası olan aynı özelliklere sahip pek çok diğer şahıs ** tüm yazılı belgelerde şeytan adı yerine uydurulmuş astaroth kelimesini kullanırlar.

    (bkz: hayatımızdaki pagan unsurlar)
    (bkz: semavi dinlerin paganlara bok atması)
  • kathar inancında büyük gerçeği aramaya giden, hristiyan inancında ise -bilirsiniz ki hristiyanlar katharları pek bir sever- şeytanla özdeşleştirilmiş karakter. aslen astarti'nin çoğuludur. kökeni babile dayanan bu tanrının tekil hali astarti aşk tanrıçası olarak anılırdı. gnostik inancında da önemli bir semboldü ve gnostiklerin yokedilmesinden sonra diğer pagan inançlarına ait olan tanrı figürleri gibi astaroth'a da şeytani bir kimlik verildi, tıpkı pan'a yapıldığı gibi.

    astaroth kral süleymanın bile saygı gösterdiği bir kişilik olarak anılır. aynı zamanda başka bir israil kralı olan yoşiya da kendisine bir tapınak yaptırır. yani yahudi metinlerine bakacak olursanız saygı duyulması gereken bir semboldür. ancak hristiyanlar bu aşk tanrıçasını da cehennemin efendilerinden biri ilan ederler ve astaroth dogmatikler tarafından lanetlenir.

    astaroth'un beş köşeli bir yıldız ve yıldızı iki yandan kesen birer sütunla altında da bir ters haçla sembolize edilmiş bir mührü vardır. bu mührü tool'un aenima albümünün cd kapağı üzerinde görebilirsiniz. yani dogmatik olarak hristiyanlarca kötülenmiş olan ancak insanlığı belirsizliğe mahkum etmiş demiurge'un peşinden gerçeği aramaya gitmiş bir kahramandır astaroth. tool da gerçeği size gösterendir zaten. o nedenle bu mühür, bu güzelim albümün cd kapağına çok yakışır.
  • 1980'lerin ankara yüksel caddesinden bir black/ death metal grubu. bir kaç konser, cızırtılı bir kaç kayıt, alkol, uyuşturucu, dağıldılar gittiler.
  • demiurge kayiplara karistiktan sonra pesine düsmüs olan kisi.

    (bkz: kult)

    kult sistemi incelendiginde anlasilacaktir ki astaroth bizim bildigimiz seytana denk gelmektedir.
  • su siralar bagimliligim olan sevgili dizim house u izlemeye devam edebilmem icin bana yol göstermis olan pek yardimsever suser. burdan kendisine tesekkürlerimi sunuyorum
  • her gördüğümde "ulan bu da kim?" sorusunu bir kez soruyorum. imaj çılgını. yakıştırıyor da.
  • isminin etimolojik olarak babil tanrıçası astarte'den geldiği konusunda mutabakat vardır olmasına ama astaroth ismiyle bilinen varlığın kendisi sapına kadar eril bir varlıktır ve tanrıça astarte ile uzaktan yakından alakası yoktur. astaroth isimli eril iblis ilk olarak 15. yy'da büyücü abramelin'in kitabından zikredilmiş, müteakip yüzyıllarda grimoire kitaplarında yeralmış. demonolojide iblis ordularuna hükmeden en büyük iblislerden, kabbala literatüründe qliphoth'un baş iblislerinden biridir.
  • dokuzuncu nesil yazardır. kendisi tek mesajda tüm torrent alemini dize getirme yeteğine sahiptir. tek mesajla tüm torrentlarda neye güveneceğinizi anlayarak mesaj kutunuzdan çıkarsınız.
hesabın var mı? giriş yap