• antipsikotik ilaçlara artık inanmıyorum.

    uyku vereni, serotonin reseptörü olup saçma sapan göt-baş oynama yaşatanı, dopamin dengemi bozup kalp ağrısı yaratanı, anksiyeteyi epey indirip toplumda "kaygısız gerizekalı" damgası yedireni... sağa eğdireni-sola saptıranı-yukarı indirip-aşağı çıkaranı..

    ne varsa haşır neşir olmuşluğum var.

    pekiyi, nedir bu antipsikotikleri kullanmanın esbab-ı mucibesi?

    dopaminim mi dengesizdi, serotoninim mi azdı da neydi?

    ben bu ilaçları kullanmadan evvel ne serotonin bilirdim, (serotonin, 90lı yıllarda icq terbiyesizlerinin çokça kullandıkları bir rumuzdu, bildiğim odur-"şu an üzerinde ne var?) dopaminin sözlük anlamını mı tanırdım? yoo..

    ne oldu da oldu; ben bu ilaçların pençesine düştüm? işitsel ve görsel yanılsama mı yaşadım da risperidon yuttum-bir sabah bir akşam yarımşar tablet?

    pekiyi, onu bunu bırak da, "seviyeli bir muhabbete ne derdim?" acaba? denmeyecek bir şey mi dedim de, bunları reva gördü bana psikiyatr nam meslek sahipleri?

    "beni siz delirttiniz, canım psikiyatrlar..."

    meraklısına not: son bir buçuk aydır temizim, öyle de kalmayı düşünüyorum.

    allah izin verirse.

    vermedi.
  • özrü kabahatinden büyük ilaçlar da denilebilir bunlara. yan etkilerinden geçilmez...

    nöroleptik olarak da bilinirler, nörolojik yan etkileri bulunduğundan. evvelce majör trankilizan denmekteymiş. şizofreniden paranoyaya, psikotik çökkünlükten sanrılara kadar çeşitli durumlarda kullanılmaktadır. manik depresyonun manik fazında da şeyedilir.

    amaan sıkıldım, damlam nerde ki...
  • insanın beyin kimyasıyla öyle bir oynar ki ne yapıyorum neredeyim moduna sokar.çok zorunda kalınmadığı sürece leblebi gibi hastalara yazılması insanlara yarardan çok zarar getirir diye düşünüyorum.adam anksiyete şikayetiyle gidiyor doktor antipsikotik yazıyor insaf be kardeşim.
  • "gerard pommier'nin dikkat çektiği gibi, günümüzde ilaç etiketlerinde "anti-psikoz" değil de, "anti-psikotik" yazıyor olması tesadüf müdür acaba- sanki psikotik kişinin kendisi ortadan kaldırılmalıymış gibi" (d. leader- delilik nedir?)
  • içinizdeki hayat ışığını söküp alan ilaçlar.
    (bkz: aripa)
  • antipsikotik ilaçlar genellikle bilinci etkilemeden ve paradoksal eksitasyon yaratmadan sakinleştirir. ancak sadece trankilizan olarak değerlendirilmemelidir. şizofreni gibi durumlarda sakinleştirici etkisi ikincil derecede önemlidir.

    kısa süreli olarak altta yatan psikopatoloji ne olursa olsun, psikolojik bozukluğu olan hastaları sakinleştirmek için kullanılır. şiddetli anksiyeteyi gidermek için kullanılırsa da bu kısa süreli bir önlem olmalıdır. bazı antipsikotik ilaçların antidepresan etkisi de vardır. düşük dozlarda anksiyolitik olarak da kullanılırlar.

    bu ilaçlar, mental hastalıkları tedavi etmeyip, psikoz belirtileri giderir. genellikle apatik, içine kapanık hastalarda daha az etki gösterirlerse de bazen hastanın aktivitesini arttırıcı etki de gösterebilirler.

    bu ilaçlar, uzun süreli tedavi gerektirir. tedavi uygunsuz bir şekilde kesilirse belirtiler tekrar nüks eder.

    dopaminerjik etkinliğin artmasına bağlı şizofrenik psikozların tedavisinde kullanılırlar. dopamin reseptörlerini bloke ederek, beyindeki dopaminerjik iletiyi bozarak etkilerini gösterirler.

    kısa süreli kullanımlarda reaktif psikoz, çocukluk psikozları, bulantı-kusma gibi hastalıklarda etkilidir. uzun süreli ise paranoya, dejeneratif ve idiyopatik nöropsikiyatrik bozukluklarda kullanılırlar.

    bazı hastalarda ekstrapiramidal bozukluklar görülür. distoni, parkinson, tardif diskinezi, akatizi gibi etkileri vardır. bu yan etkiler ilaç bırakıldığı zaman kaybolur.

    duygu durumu değiştirici olduklarından kötüye kullanımları da mevcuttur.
  • abilify risperdal ve stilizan kullandım. sadece ilaç öncesi/sonrası bi genel değerlendirme olarak edindim bu fikirleri. ayrıca bu ilaçların herrrkeste farklı etki ve yan etkiler oluşturduğunu da unutmayalım
    (bkz: stilizan)
    şimdiye kadar kullandığım en az yan etki ile en güçlü sonuç veren ilaç buydu. hayvan gibi uyku yapmaz ama başınızı yastığa koyunca düşünce çukuruna düşmeden rahatça uyursunuz. ilacı kullandığım süreçte başka zaman dağları deleceğim durumlarda kılımı kıpırdatmadım. ne ağız kuruluğu yapar ne bişey. azıcık bi titreme yapar o da bu ilaçların tuzu biberidir zaten. bu ilacı bırakırken sıfır zorlanma oldu yani zaten mükemmel bir ilaç ya.
    (bkz: risperdal)
    çok kötü bi ilaçtı bu tamam kesinlikle bir sakinlik veriyor ama bi sandalye, ağaç hatta bi yastık kadar sakin oluyosunuz sıfır tepki vermeye başlıyosunuz zaman geçtikçe düşünme yetinizi kaybediyosunuz. e öyle bi uyku yapıyor ki sabah yataktan çıkamıyosunuz çıksanız da ruhunuz yatmaya devam ediyor e ağız kuruluğu desen çölde 5 yıl geçirmişçesine bi kuruluk. eller ayaklar esiyor zaten tir tir. ayrıca bırakırken sıkıntı yarattı meret.
    (bkz: abilify)
    abilify bu yolda ilk kullandığım ilaçlardan biriydi bu da etki göstermiyordu hiç sadece uyku yapıyodu ama hayyyyyvan gibi risperdalden daha fazla bile diyebilirim gece çok uyumama rağmen bi 2-3 saat de okulda uyuyordum en az. bırakırken sıkıntı oldu mu hatırlamıyorum açıkçası ama bu da sağlam titretiyodu arada
  • hayattan alınan keyfi sıfırlayan ve insanı cümle bile kuramaz hale getiren, karşılığında daha dengeli bir insan olmanızı sağlayan ilaçlar.
  • güçlü ilaçlar toplulugu. en zalimi norofren. etkisini hissettirir kullanmaya başladiginiz zaman. beyinde elektriklenme, karıncanlanma. bir kalp gibi atişini hissedersiniz beyninizin. zyprexa en efendisi bu toplulugun, kullanırken herşeyi yapabilirsiniz. risperdal ise toplulugun en neşelisi sanirim. biraz cesaretde serpiştirilmiş versiyonu ise seroquel olsa gerek. depresyona iyi gelmez.
hesabın var mı? giriş yap