• anneanne kişisine iş yerinde yaşanan bir takım sorunlardan bahsetmektir. siz ne anlatırsanız anlatın, cevap kızım sıkı giyin olarak geri döner.

    -geçen hafta beyanneme süresini atlamışız...
    -aman kızım sıkı giyin.
    -patron maaşları geç öder muhtemelen...
    -o da sıkı giyinsin.
  • - anneannecim, geçen gün büyük hadron çarpıştırıcısında yeterli enerjiyle iki nötronu çarpıştıramadık, bütün gün proje liderimiz profesör angström başımızın etini yedi.

    + evladım demek daha böyük bir çarpıştırıcıya ihtiyacınız var, bu yeterince böyük değilmiş, o angüstürön denen pezevengi de kaale almayın, çok küçük adam* ne de olsa, tarhana yaptım gel ye...
  • rehabilitasyonda son noktadır. lakin bir çözüm, işle ilgili bir perspektif beklentisi olmadan anlatırsınız. biraz da ilerde gemileri yakıp istifa ederseniz "oğlanın/kızın üstüne çok gittiler, boyu devrilesiceler" diyebilmesi için yerinizi yaparsınız. aslında istifa edeceğiniz yok da hafif gazınız var durumlarında da birebirdir. "yavrum iyi kötü sskan yatıyor, az sabret. bak zamanında dedenin.." diye devam ederek incitmeden gazınızı alması muhtemeldir. yeryüzünde saf iyilik varsa onun dizinin dibindedir. kıymetini bilin zira zaman kumpasını kurmuştur.hızla yaşlanıyordur çünkü.
  • -işte anneanne adam hedefte göründü. susturucuyu taktım. yanına yaklaştım. bakar mısınız dedi? göz göze geldik. bir kurşun kalbe bir kurşun kafaya işi bitirdim. şimdi paramı verecek patron. o zaman seni balıkçıya götürücem söz.
    +ah be evladım. eldiven takaydın bari. dedenin deri eldivenleri var. verem mi onları sana?
  • gitar çalan yetenekli torun, müthiş bir beste yapmıştır, gramy ödülü alcak kadar iyidir bestemiz ve olaylar şöyle gelişir:

    - anane bak besteme, dinle: layyalllaaalyyyy gıyygıyy aşkımmmmmm dındınınıdııınnnn .....
    - nası annane
    - iyi, pilav goyim yersinnnn?
  • babaanne versiyonu da vardır;

    -babanne, cok uzuluyorum, canıma tak etti artık... mobbing yapıyorlar resmen... hergün ağlıyorum...
    -kim üzeyi benım uşağımi!!! benım gızimi kimsa üzemaz!!!
    -fobınk edeylarsa, sen da onlara et uşacuğum...
  • iş yerinde hatta hayatında olup bitenleri daha yüzüne baktığı an anlayan, 30 yıllık iş ve 70 yıllık yaşayış tecrübesiyle senin rüyanda bile duyamayacağın güzel tavsiyelerin sahibi de olabilir bu kadın. tarifteki anneanne bana ait. yine onun sayesinde uzak durabildim bi genellemeden. darısı benim başıma artık.
  • networkcu: ananne gelen paketleri engelliyoruz, içindeki şeylere göre kontrol edip. bazen bir paket geliyor, bütün herşey patlıyor mesela. işler duruyor ondan sonra.
    ananne: vah yavruuum, paketlere dikkat etmek lazım tabi. hepsini iyice kontrol etmeden almayın sakın. canınıza zeval gelmesin.
    networkcu: taam ananne....
  • you never truely understand something until you can explain it to your grandmother.?

    (bkz: albert einstein)
hesabın var mı? giriş yap