• anensefalik doğmasına rağmen normal fenotipte olup toplum içine karışmış milyonlarca birey de mevcuttur.
  • beynin olmamasi durumu..
    en kötü beyin sakatlığıdır, beynin ve ayrıca kafatasının önemliy bi bölümü eksiktir..
  • 11-14 haftalar arasında yapılan ultrasonografi ile tanısı koyulabilen en ağır nöral tüp defektidir. ultrasonografide tipik yüz görünümü vardır. eşlik eden anomaliler olabileceği için ileri düzeyde inceleme gerektirir. doğumdan sonra yaşama şansı bulunmadığı için 24. gebelik haftasından önce tespit edildiğinde aileye bilgi verilerek gebeliğin sonlandırılması önerilir. bir sonraki gebelikte tekrar etme riski vardır. gebelik öncesi kullanılmaya başlayan folik asit ile oluşma riski azaltılabilir.
  • kürtaj karşıtı fundementoş hrıstiyan sitelerinde normal hayat sürülebildiği iddia edilen hastalık

    http://www.catholicnewsagency.com/…mpletely_normal/

    hadi len ordan beyin nakli mi yaptınız anasını satayım
  • nedeninin tam bilinmediği hastalık. çevresel, genetik veya besinsel faktörler etkili olabilirmiş. hamilelikten 3 ay öncesinden alınmaya başlanan folik asitin %70 oranında hastalıktan korudugu söyleniyor. kanındaki folik asit, çinko, b12 değerleri referans numaraları arasında olan, hamilelikten 6 ay öncesinden folik aside baslamış ve gebeliğin 3. ayına kadar kullanmış sağlıklı anne adaylarında da görülebilen hastalık.
    durum öğrenildikten sonra en kısa zamanda erken doğum ile iş bitirilmelidir. bebeğin anomalisi yüzünden 5 cm'lik bebeği 5 günde doğuranlar bulunmaktadır.
    (bkz: bahtsız bedevi)
  • anensefali en ciddi teratoloji bozukluklarından biridir. bu bozuklukta, bebeğin beyni neredeyse oluşmamıştır, kafatasının beyni kaplayan kısmı yoktur, kafa derisi de çoğu zaman oluşmamıştır. doğan bebeğin var olan tüm beyni lömbür lömbür ortadadır tam tabiriyle.
    +18

    genelde doğumdan sonra ilk saatte ölür bu bebekler. yaşamaları olanaksızdır çünkü.

    yine de, nickolas coke adında bir bebek, bu şekilde 3 sene yaşayıp solunum yetmezliğinden dolayı ölmüştür.
  • boylarının anne karnında normal uzunluğa ulaşması, doğmadan önce tanı koymayı zorlaştırır.
  • böyle bir bebeğin doğumuna şahit olmuştum. milenyuma iki sene kala, bir köy sağlık evinde sancılanan bir gebe vardı. ben de ebe olarak muayene ettim, elime gelen kısım baş gibi sert değildi. eyvah dedim yine mi makat geliş. dah birkaç gün önce yaptırmıştım makat doğum. ne kadar şanslıyım. kafasını ne kadar zor çıkarabildiğimi düşünüp endişelenmiştim. şehre, hastaneye mi götürsem düşüncelerinin eşliğinde doğumun hızlıca ilerlediğini fark ettim. bebek yumuşak bir tarfları ile geliyordu. kıpkırmızı et parçası göründü. bir an ulan bu plesanta mı dedim, ebeyim sonuçta kadın doğum uzmanı değilim ve anensefali ile hiç karşılaşmadığım için aklıma bile gelmiyor. bebeğin kafasıymış meğer o et parçası. tabi bütün bir baş değil. vücudu doğdu, yüzü ve başı hariç normal bir bebek gibiydi aslında. nefes alıyordu. anne de ben de şok üçündeyiz. oradan hastaneye gittik tabi. ama bebek ölmüştü. zaten kafatası ve beyni olmadan yaşaması da mümkün olabilir miydi bilemiyorum.
  • doğumların %0.03'ünde görülen rahatsızlık.

    bu rahatsızlığı olmasına rağmen 3 yıl yaşamasıyla doktorlar tarafından "tıbbi mucize" olarak nitelendirilerek bu alanda bir ilk olan "nickolas coke" ise solunum yetersizliğinden ne yazık ki vefat etmiş.

    http://www.haberturk.com/…350-3-yil-beyinsiz-yasadi
hesabın var mı? giriş yap