• yaptığım uzun araştırmalar sonucunda bir kedinin sağlığı için en uygun kuru mama olduğu sonucuna ulaştım. içinde tahıl ve şeker yok, tuz oranı çok düşük, sadece et ve meyve sebzeden oluşuyor. nazlı kızımın ileride bir takım hastalıklara yakalanmasını istemediğim için de gidip aldım. oldukça pahalı bir mama ama değer diye düşündüm. gel gör ki hatun mamaya burun kıvırıyor, yemiyor. sürekli mızıklanan bi şeye dönüştü evde.

    buradan sana sesleniyorum misket kedisi! o mamaya çok para verdim aslanım tamam mı? alışsan iyi edersin, yoksa yolarım o bıyıklarını!
  • ülkede ihtilal olsa, bakkaldan ekmek alamasanız, evde var ise oturup kendizinde yiyebileceği bir mamadır.

    şu sıralar 3 yaşına basmak üzere olan, sokakta doğmuş mix ırk kızıma 1 yıldır aldığım mamadır. bizim ilk köpek bakma deneyimimizdi. evimizin yanındaki boş arsada bulduk. dolayısıyla bunlar ne yer ne içer hiç bir fikrimiz yoktu.

    yavruyken, sütlü ekmek, pedigree junior konserve mamalarla besledik. 3-4 aylık olunca oyalansın diye tavuk butunu vermemizle, parçalayıp yemesi bir oldu. ertesi gün eşim kasaptan tavuk çevirmeyi alıp geld,, parçaladı, soğuttu.. maşallah 1 dakikada komple bitirdi kız. yaklaşık 1 sene hergün 1 tavuk yiyerek geçirdi..

    tabi bu ara herkes - ay tavuk verme - vay kemiği gider bağırsağını şöyle yapar böyle yapar, yok tüy döker faln derken sürekli kuru mama vermemiz goygoyunda.. veterinerler dahil.

    1 sene sonunda dedik ki: bi kuru mama alalım bakalım. neymiş kerameti.

    önce goody marka aldık, yedi yemesine, -zaten yemek seçmez- ama o tavuk yediği dönemkdeki tüylerin güzelliğinden eser yok.. hafif dökülmeye başladı.

    pedigree ye geçtik ama bu arada artık hafif bilgi sahibiyiz köpek bakımı konusunda.. zira onunla beraber 4 tane daha bakıyoruz sokakta. öyle bir tüy dökme başladı ki, yürürken üzerinden uçuçuyor tüyler.. -ki kızın tüyleri doğal olarak çok kısadır, doberman tipi gibi düşünün- mevsimsel dedik, geçer dedik. 3 mevsim geçti halen geçmeyince artık adam gibi birşey alalım derken acana ile tanıştık.

    toplam 3 çeşitini denedim. ilki prim dönemine denk geldi kuzulu-elmalı olanı aldım. günde 220 gr veriyordum. kız 35. kg. normalde 375 gr vermem gerekir. tüyler, kaka, enerji,alerji, egzama, kaşınma vs..hiç sıkıntı olmadı.

    sonra pahalı geldi tabi kuzulu, 220 tl olan somon+tavukludan aldım. yine 0 sıkıntı.

    sonra heritage adult large breed e geçtim 0 sıkıntı..

    ne acana virali, ne beleşe reklam.. ormanla beraber yaklaşık 100 köpeğe bakan biri olarak, keşke imkan olsa hepsine bu mamadan yedirebilsem.

    köpeğinizi, oyuncak olarak, kapıda duran bekçi olarak görüyorsanız bu mamalara hiç bakmayın zaten, gidin ucuz mama alın, bari çok alın sokaktakilerede biraz verin. ama canım diyosanız, gidin sadece bundan veya kardeşi (bkz: orijen) den alın. veya evde oturun etini suyunu haşlayın kendiniz hazırlayın.

    he bunları sadece burdan oturup yazmak değil tabi, varsa imkanınız ve merakınız, kanada ya gidin, üretildiği yeri görün. bizzat gördüm. memleketimin otel mutfaklarından, restoranlarından utandım.

    neyse , buralar hep ortadoğu zaten.. çok şeapmamak lazım.

    --- bu arada kuzulu elmalı olan 18 kg ortalama 380 tl fiyatı var bugün itibari ile. 30 kg üzerinde köpeklere günde 375 gr verin diyor. aslında 1 öğün 7,9.- tl ye geliyor. bugün mahallede 1 tavuk çevirme 7 tl. yani ciddi anlamda pahalı bir mamadır. günde 8 tl kendi beslenmesine ayıramayan insanlar var tabiki,

    ama bu durumda kurların etkisi, satınalmak gücü paritesi vs.. hepsinin önemi var. sonuçta abd de bu mama 86.- usd.

    yani standartımız bankacılar olsun mesela. burda junior adam şubede gişeye oturduğu gün +-100 tl ile 2000 tl maaş alır. bu durumda 5,2 paket mama alabilir.

    aynı kapasitede aynı adam bank of amerikada işe başlarsa, +- 100 usd fark ile 1.700 usd maaş alır ve 19,7 paket mama alabilir.

    neyse buralar ortadoğu demiştik zaten.
    selametle..
  • bundan iki kilo aldım ve kedim bunu beğenmedi. ben de kendim yiyebilmek için güzel tarifler arıyorum. bilen varsa yeşillendirsin.
  • kanada menşeli, köpek maması markası. pug cinsi köpeğimiz için somonlusunu, kuzu etlisini, ringa balıklısını filan denedik. domuz etlisi hariç hepsini de öküz gibi yedi kerata. kendisi sanırım dini sebeplerden ötürü domuza karşı. şaka tabii, zira acana buna eşşeğin zikinden mama yapıp yollasa bizim köpek milim tereddüt etmez onu da yer.

    her neyse, üretici firma tanıtımında "isterseniz siz de güvenle tadına bakabilirsiniz" diyecek kadar ürünlerine garanti veriyor; gerçekten de kızımızın genel sağlığını ve muhteşem tüylerini acana'ya borçluyuz. 17 kg'lık kuzu etli-elmalısı 470-500 tl arasında ama alırken son kullanma tarihini mutlaka sorgulayın.
  • kanadalı champıon petfoods firmasının ürünü olan kedi köpek maması. dünyanın en kaliteli mamaları olarak 2. sırada bir marka. 1. sırada ise yine aynı firmanın ürettiği (bkz: orijen) markası yer alır. bunlar son derece kaliteli doğal mamalar olup fiyatları yüksektir. türkiye'ye gelişi 2010 gibi sanırım, daha önce ülkemizde dağıtımı yoktu.
    ben golden retriever cinsi köpeğime yıllarca bunun elmalı kuzu etli olanını yedirdim. şu işte. beğendiğim ayakkabıyı, montu almaktan vazgeçip o parayı bu mamaya gömerdim hep. yeter ki o adam gibi bir mama yesin pek de severdi. zaten diğer mamaları da yediremiyordum, yemiyordu yani. royal canin, eukanuba, proplan vs. hiçbirini yemiyordu. sadece bunu iştahla yiyordu hayret bir şekilde.

    köpeğim öleli 2 yıl kadar oluyor, merak ettim, önceki siparişlerime bir baktım, 2017 son alışverişimde 494 tl'ye almışım. bir önceki yıl 2016'da 394tl ödemişim. (17 kiloluk paket)

    gün itibariyle nisan 2019 juen'de 741 tl bu mama.

    orijen'in sığır etli 11 kiloluk paketi ise 784tl

    köpeğim şu an hayatta olsa artık mamasını alamamaya başlayacaktım yani. ne hale getirdiler ülkeyi vay canına yuh!
  • herkes bu mamanın protein oranının yüksekliğinden bahsediyor. okuma yazmanız da mı yok? %37 protein oranıyla orijen, n&d ye kıyasla daha az protein içeriyor. diğer tahıllı mamaların ortalama protein oranı %35 civarı gezer.

    ayrıca böbrek hastalığına yol açan protein değil minerallerdir.

    hiçbir bilgi sahibi olmadan atıp tutuyorsunuz sonra da insanlar içeriğinde %60 et ve “türevleri” (%10 x eti) yazan mamaları veriyor hayvanlarına.

    önemli bir öneri; adığınız mamanın içeriğini dikkatlice ve atlamadan okuyun.
  • piyasadaki en iyi tahılsız mamalardan birisi. bir kaç senedir tahılsız beslenmeye başladıktan sonra kedilerim için de tahılsız mama araştırdım. orijen'in fiyatı gerçekten yüksek. acana daha erişilebilir olduğu için bunda karar kıldım.

    beslenme çok önemli. kediniz hasta olursa inanılmaz faturalar çıkıyor. veteriner faturalarını minimize etmek için iyi beslenme şart diyorum.

    acana gibi tahılsız mamalarla ilgili önemli bir hususu belirtmek istiyorum. kediler tahılsız mamaları normal mamalarla karşılaştırıldığına miktar olarak daha az yiyorlar. normal mamalardan günde bir kap yiyorlarsa acana'dan aynı büyüklükteki bir kabı iki günde bitiriyorlar.

    bu durumu tahılsız ya da düşük karbonhidratlı beslenenler bilir. tahıllı, karbonhidratlı besinler insanı doyurmaz, insanın yedikçe yiyesi gelir ve insan bu besinleri yedikten kısa bir süre sonra tekrar acıkır. oysa protein ve yağlı düşük karbonhidratlı bir beslenmede az miktarda yemekle daha uzun süre tok kalırsınız. örneğin tepeleme dolu bir tabak makarnayı bitirir, sonra tekrar başka bir şeyler yemek isteyebilirsiniz. ayrıca kısa süre sonra yine mideniz kazınmaya başlayacaktır. ancak aynı şekilde et ya da bol tereyağlı yumurta dolu bir tabağı bitirmeniz zordur. o tabağı yeseniz bile uzun süre tok kalırsınız.

    işte bu şekilde kediler bu mamalardan az miktarda yiyor. bu demek oluyor ki mamaların kilosu daha pahalı olsa bile daha uzun süre dayanıyor. yani aslında daha karlı.

    bir de şunu ekleyeyim benim bütçem elvermez bunlar pahalı demeyin. mama alacağınız zaman fiyatları karşılaştırın. sıklıkla indirimler oluyor. ilk önce akakce.com gibi fiyat karşılaştırması yapan sitelere bakın. geçen gün ben bu mamadan alıyorum, öbürleri pahalı diyen bir öğrenci arkadaşa ben de akakçe.com'dan arama yaptım ve gördük ki acana daha hesaplıydı.

    ben her zaman akakce.com kullanıyorum. tek tek sitelere bakıp karşılaştırma yapmak zor olduğu gibi sizin normalde hiç bakmayacağınız sitelere de baktıkları için ilginç indirimler yakalayabiliyorsunuz. örneğin geçen ay en ucuz mama trendyol sitesinde vardı. oradan aldım. trendyol'un kedi maması sattığını bilmiyordum bile.

    ek: ne kadar bir ucuzluktan bahsediyorsun derseniz mamanın kilosu pet shoplarda 65-70 liraya satılıyor ve ben 46 liraya aldım. bu sefer güzel bir indirim yakaladım. genelde 50-52 liraya alıyorum.
  • iştah açıcılar kullanmayan mama. bu sayede kediniz eğlence olsun diye yemek yemez, sadece karnı acıktığında yer ve şişmanlamaz. bizimkinin tabağında yemek eksik olmadığı ve kendisi kısır olduğu halde şişman değil mesela.

    tek kedi besliyorsanız ve son kullanma tarihinden endişe ediyorsanız 1.8kg olan paketlerden alın. sizi 1 ay götürür. balık ağırlıklı olanın (pacifica) kokusu insanı rahatsız edebilir. bizimkisi kümes kuşu ağırlıklı olan wild prairie modelinden tüketiyor 3 yıldır. pamuk gibi kendisi.
  • 1.5 ay sonunda 8 yaşındaki kedimde ilk kez ishal ve idrarında kan görmeme yol açan mama. malesef herkesin kedisinde aynı pozitif etkileri yapmayabiliyor. veterinerimden neden değiştiriyorsun mamayı sağlıklı kedide diye azar işittiğime mi yanayım, çocuğun veterinere gitgelden psikolojisinin bozulmasına mı yoksa zaten pahalı bir mamaya geçmişken üzerine çıkan veteriner masrafına mı bilemedim. özetle: kediniz sağlıklıysa oynamayın :)
  • her çeşidini aldım köpeğim için bir seneyi aşkındır ve güvenerek kullanıyorum. kanada'da kendi çiftliklerinde insanların bile yiyebileceği şekilde üretim yapıyorlar.

    tecrübesizlikten veterinerin tavsiye ettiği advance marka mamadan kullandım 3-4 paket aldım ilk zamanlarda, ama malesef pahalı olmasına rağmen çok kötü içerikli bir mamaymış. veterinerin kendisi advance mamayı sattığı için öneriyormuş.

    belki kediniz, köpeğiniz sevmeyebilir acana'yı. içeriği temiz mamalar almayı tercih edin. pahalı her mamanın iyi olduğu yanılgısına düşmeyin. zaten firmalar içeriği yazmak zorundalar. ucuz mamalarda etin hangi et olduğu söylemez büyük ihtimalle de hayvanların tüyleri ve yenmeyecek yerlerini atıyorlardır. acana'da yüzdeleri verilerek en ince ayrıntısına kadar yazılır.

    15 kilosu 50-100 tl lik mamalar almayın içeriği ileriki dönemde çok büyük problemler çıkartır dostunuza. içeriği temiz mamaya da bütçeniz yetmiyorsa kendi yediğiniz yemekten küçük bir kap da dostunuza ayırın bayıla bayıla yiyorlar zaten bizim yediklerimizi.
hesabın var mı? giriş yap