• 13 ağustos 2020 itibariyle epic games üzerinden 24 saat süreyle ücretsiz olarak sunulacak olan total war serisinin son halkasıdır.
  • an itibarıyla epic'te ücretsiz olarak indirilebilen oyun. tsi 16:00'da musluğu açtılar, ücretsiz indirmek ve kütüphanenize eklemek için 24 saatiniz var. go
  • bugün bedava yarın paralı. dünyada bir ilk.
  • total war serisi ile uzaktan yakından alakası olmayan tipleri topluluğa katmaya çalışan ca'nın ve sega'nın yayınladığı son tw oyunu. ne kadar tw olduğu tartışılsa da beğendim. amazon eklentisi de tuzu biberi olacaktır. historical tw oyunlarına, warhammer serisi evreninden geri dönüldüğünü görmek sevindirici olsa da satış garantili yayınlama tekniği ile epic'e de oyuncu çekmeye çalışmaktalar. her ne kadar eylem biraz yüzsüz olsa da oyuncuların yararına diyebiliriz. belki de tw'nin en güzel özelliklerinden biri linux tabanlı dağıtımlarla ve mac os ile uyumluluğu olabilir. adamların gayesi de herkese hitap eden, herkesin ilgisini çekebilecek oyunlar yapmak oldu son birkaç yılda.

    not: (#62031001) bir tw collector'u
  • ilk bir saatte 1 milyon hesap tarafından indirilmiş. the creative assembly dlc'ler için şimdiden ellerini ovuşturuyordur.
  • hali hazırda bizi bizden çok düşünen (bkz: epic games) tarafında çıktığı gün itibariyle 24 saatliğine ücretsiz verilen oyundur. sevenlerine "ücretsiz kap" butonuna basmaları adına duyurulur.
  • kaç aydır sarıların sülo derler bağa diye bekledik oyunu. hatta epic game store'da geri saydık ''sülo, sülo, sülo'' diye. hatta o kadar kör olmuşuz ki, multiplayer değilmiş, kahır mektubu yazdık. napalım artık, oyun sende kalsın dayı, götüne sokarsın mı diyelim? indirdik, sülo, sülo diye diye oynuyoruz işte.

    sardı, sarıyo.
  • arkadaşlar ben neyi yanlış yapıyorum bu oyunda kafayı yiyeceğim. bilen biri bir tüyo versin.

    durum şu, oyuna kimle başlarsam başlayayım farketmiyor. oyun sizden bir ordu kurarak belli bir kaç noktayı fethetmenizi istiyor. sizde bu doğrultuda 20 ünitelik bir ordu kurup olaya başlıyorsunuz. mesela bir şehir fethettiniz. bir fraksiyonla düşman oldunuz. hadi o fraksiyonu yendiniz. bu kez onun destekçileri ile de düşman oldunuz. oyun bu kez sizden eyaletin tamamını fethetmenizi istiyor. artık nasıl denk geliyorsa eyalete ait şehirler hiç bir zaman tek bir fraksiyona ait olmuyor. bu yüzden en az bir fraksiyonla ve onun destekçileri ile daha savaşa giriyorsunuz. tamam hadi şurda durayım artık bu adam benim dostumun dostuymuş bu eyalette tam olmasın diyorum, orduyu o bölgeden çekiyorum. 4-5 tur sonra adam bana savaş ilan edip pat diye geride bıraktığım şehre çöküyor. asıl ordu başka ufuklara yelken açmış diye dönüyorum yeni bir ordu hazırlamaya başlıyorum. bir kaç tur sonra yiyecek sıkıntısı baş gösteriyor. tamam diyorum abartmayacağım bir kaç tur idare ediyorum ama hiç kimse rahat durmuyor. saldırmazlık anlaşmalarını bozuyorlar, ordu geçişi için anlaşma yapıyorum aramız iyi olsun diye, adam orduyu geçirirken anlaşmayı bozup benim şehre daldı. yine sinirleniyorum yükleniyorum askeri güce, yine kaynak sıkıntısı baş gösteriyor. e düşmanlar arttıkça artıyor ve yaklaşık 60. turlarda tur başına -2000 yiyecek falan görmeye başlıyorum. orduları doyuramıyorum. tüm tarım ve balıkçılıkla ilgili binaları geliştiriyorum, politikaları üretim üzerine seçiyorum, yine de bir türlü ritm tutturamıyorum. bu kadar üretime yönelince bu kez askeri binaları geliştiremiyorum falan resmen kısır döngüye giriyor oyun. mesela örnek vereyim.

    achilles ile ortalığın tozunu dumana katmanızı bekliyor oyun sizden (yoksa benmi yanlış anlıyorum). sağı solu fethettim, 2 orduyu 3 orduya böldüm (20 - 13 - 10 ). şu an ki durum da 3 sınır şehrimin başında 3 farklı fraksiyona ait ordular var. hepsi ayrı diyarda. başkentimin bulunduğu eyalette 3 büyük ordu var, ikisi hector' un ordusu. sözde biz truva' yı işgal edicez ben gidemeden adam tepeme iki tane 20'lik orduyla bindi. ha birde ondan 5 tur önce paris kendisi şahsen ordusuyla geldi, aldım canını. o yüzden biraz sinirlenmiş olabilir hector reyiz. ama ben hector ile oynarken aynı turlarda bırak 3-4 orduyu 2 orduyu zor besliyorum, adam daha kendisi ortaya çıkmadı. benim memleketteki orduların harici bir de kendi ordusu var en az yani. hadi hepsine tamam ama bunlarla baş edebilmek için çabalarken -2000 yiyecek ve -200 tunç ile şu an batmış durumdayım. her oyunda aynı kısır döngüye giriyorum.

    varsa bir çaresini bilen yeşillendirin lütfen.

    edit: total war geçmişim eskiye dayanıyor. 15 sene önce oynadım en son severek bir daha da oynamadım. epic games bedava verince deneyeyim dedim. bayağı sevdim. yeni mekanikler biraz yabancı tabii, zaten eskileri de unutmuşum. ısındım ama bir türlü çözemedim bazı konuları.
hesabın var mı? giriş yap