• hala eski zamanlarda kalan encre kişisi için önemli bir sayıdır 67. çocukluğumun önemli sayılarından, oyuncağa boğulmamış çocukların oyunlarından biriydi plakadan il bulma oyunu.

    ne zaman sokakta bir plaka görsek a aa istanbul'a nereden gelmişler acaba oyunu oynardık. 67... zonguldak. daha ilerisi yok ki derdik. 67 bir dönüm noktası, bir mihenk taşı, bir sayaçtı belki de. 66'i görünce, 67 zonguldak, v,y,z, o zaman 66 yozgat'tır derdik.

    coğrafya dersi bize başka alanları getirdi sonra. 67... kömür.. karadeniz, batı karadeniz...

    gel zaman git zaman diğer ilçeler şehir oldu ama hiç biri 67 kadar önemli olmadı. 68'i görünce (ki 20 yıl geçmiş il olalı) acaba neresi diye merak etmedik. çünkü bilemiyorduk.

    güzeldi a canım 67'li yıllar...
  • öykü kitabıdır, roman değil. roman 50.000-60.000 kelimeden ve ortalama 300 sayfadan başlar, öykü en fazla 20.000-25.000 kelime ve 100-150 sayfa civarında olur.

    tanım: kitabı ben pek sevmedim okumaya da devam etmedim açıkcası, ucundan baktım daha ilk sayfalardan bir sürü noktalama ve yazım yanlışı var. sırf ünlü diye kitap çıkartmış -çünkü neden olmasın-
    okumak isteyenin de elini tutan yok, alıp okuyabilir.
    kötü kitap da okumak lazım ki iyilerin değeri daha çok ortaya çıksın.
  • imla hataları ve anlam bozuklukları dolu kitap. daha ilk sayfadan sonunu tahmin etmenin hiç de zor olmadığı saçma sapan bir kurguya sahip. yazmış olmak için mi yazılmış, bu kadar takipçi varken bir şekilde kaktırır biraz daha para kazanırım diye mi düşünülmüş, yoksa benim on parmağımda on marifet var diye bir ego yüzünden mi yazılmış bilmiyorum ama keşke hiç yazılmasaymış. sanırım ona verdiğim parayla sigaramı alıp oturduğum yerden kendimi zehirleseydim daha hayırlı bir iş yapardım. inşallah geliri yine şehit aileleri gibi bir kuruma bağışlanır da verdiğim paraya üzülmem, hiç olmazsa hayırlı bir işe vesile oldum diyerek kendimi avuturum.
  • son dönemde popüler olan oğuzhan uğur'un daha fazla nasıl para kazanabilirim düşüncesiyle yazdığı, 128 sayfadan oluşan bir kitapcıktır.zaten şu yeni akımı da hiç anlamıyorum.artık youtube da popüler olanlar ya kitap yazıyor ya da film çekiyor, bunların takipçileri de gözü kapalı alıyor.okunması gereken bir sürü güzel eser varken genç kitle sırf popüler diye gidiyor bunları okuyor.
  • türkiye'nin herhangi bir ilinde sol şeritte 30 km/saat hızında ilerleyen ve trafiği tıkayan aracın plakasının başladığı en muhtemel sayıdır. tabii işbu ahvalde, şehrin* hemen tüm yollarının rampa-viraj-rampa olarak özetlenebilecek sandviç modeliyle tasarlanmış olmasının getirdiği düşük vites alışkanlığının rolü büyüktür.
  • zonguldak'ın il trafik kodu
  • yıllarca türkiye'deki il sayısı olarak kalan sayı. ta ki aksaray, bayburt, karaman ve kırıkkale il oluncaya kadar.
  • zonguldak ilinin plakasıdır.
  • ne yazıkki olmamış kitaptır. kısa bir tatilde plaj için çerez olarak aldığım ancak çerez bile olamayandır. neyse. denenmesi bile güzeldir.
  • oğuzhan uğur romanı.

    dili güzel ama sanki sırf satış yapmak için yazılmış gibi.
hesabın var mı? giriş yap