• engelli rampasına park eden aracı çizmek başlığındaki, zeka yaşı olarak henüz ergenliğe girmemiş bir yazar tarafından girilmiş olduğunu düşündüğüm #65288897 no'lu entrinin debe'nin zirvesinde olması sonucu ortaya çıkan rezalet. bunun, hak, hukuk, adalet, vicdan, özgürlük kavramlarını dilinden düşürmeyen yazarların çoğunlukta olduğu bir platformda meydana gelmesi ise ironik. üzücü.

    edit: ingilii rimpisini pirk idinlir bi bislikti tiplinmişmiş.. ya ne komik adamlarsınız siz ya. he oldu o zaman. yarın ben de otobüse binerken sıramı gasp eden adamı darp edeyim orada. gebersin pislik.
  • göt korkusuyla beraber erişkinliğe geçiş sırasında meydana gelen hormonal tepkimelerle meydana gelen vandalizm ihtiyacının ortaya çıkardığı enteresan aplikasyon.

    hayır anlamadığım şey gerekçesi ne olursa olsun, sonunda kadar haklı olsan dahi bir kahraman edasıyla kamu malı ya da ferdi mal fark etmeksizin zarar verebilmek nasıl bir mantıktır ? bu hareketleri gerçekleştiren yazar kişisi bunlardan bir nebze de olsa zevk almak için yapmıyorsa ben de bir şey bilmiyorum.

    bir de şu anlatışları yok mu, action comic hissiyatı yaratıyor bünyemde !
  • (bkz: engelli rampasına parkedenlerin bu başlıkta toplanması)

    debedit : olm beni niye debe'ye soktunuz.

    bir sonraki başlık için (bkz: 5 ocak 2017 debe rezaleti

    (bkz: minik eymen'e yardım ediyoruz kampanyası)
  • halkın iradesini sorgulamayı bırakın artık. bu insanların oy verdiği adam 15 yıldır ülkenin zirvesinde.
  • "engelli yoluna veya kaldırıma parkedip geçişimi engelleyen" kısmından ne anlamış bazı yazarlar bilmiyorum ama ben arkadaşın engelli olduğunu anlıyorum. engelli bir vatandaşımız kendine ayrılan yerden geçemediği için mağdur olduğunu ve bunun dışa vurumu olarak engelli yoluna park eden araçlara zarar verdiğini söylüyor.

    bilader, bisiklet yolu değil bahsettiği. hızını düşürüp, kenarından yahut başka bi yoldan rahatlıkla geçemiyor bu insanlar. kaldırımdan inmek, arnavut kaldırımında tekerlekli sandalye ile gitmek yahut ana caddeye inip oradan yanda araçlar geçerken gitmek senin, benim gibi sağlıklı insanların yapabildiği kadar kolay değil.

    şayet ben yanlış anlamadıysam ve arkadaş engelliyse cidden o arabayı yaksa haklıdır. hakkını gasp ediyorsunuz lan adamın. mağdur ediyorsunuz. adamın zaten hayatta bi eksiği var bir de sizin yarattığınız mağduriyetlerle mi uğraşacak? yapacağınız empatiyi sikeyim sizin.

    haklı eylemdir, helal olsundur. aynı zamanda ortada olmayan rezalettir.

    edit: yapılması gereken aslında şuydu bence; https://www.youtube.com/watch?v=sizoixhajcy
    bunun yapıldığı ülke litvanya, park edilen yer engelli kaldırımı değil, sadece bisiklet yolu. yok, cidden bizim ülkedeki kafalar sorunlu.
  • olmayan rezalettir.

    siz ülkede her boku yeyip, sonra hiç bir şey olmamış gibi yaşamak istiyorsunuz ama olmayacaktır. ne bu milletin kanında, nede sosyal kültüründe ''can yakma'' iç güdüsü bitmeyecek. hiç değilse bunu yapanın haklı olduğunu bilmek bile benim için başlı başına adalettir.

    yapılan haksızlıklar almış başını gitmişken, kendini bile savunmaya korkarken, hırsızın eşkiyanın her yeri talan etmesine müsaade etmişken birilerinin artık amiyane tabirle çıkartıp masaya vurması gerekiyor. vuran insanları gördüğüm zaman ilk hissettiğim ''ne olur daha da çoğalın, hakkınızı aramaktan korkmayın'' oluyor.
  • rezalet değildir. adam engelli rampasına park eden aracı çizmek demiş ve park eden arabaları çizerim, sikerim anasını demiş almış şukusunu. sen de debe'ye girmek istiyorsan balyozla parçala seni de haftanın enleri sokalım. buradaki amaç street fighter oyunundaki gibi araba parçalayıp ödül almak değil. amaç engelli arkadaşların haklarını gasp eden bu duyarsız vatandaşlara kendi dilleriyle cevap vermektir.

    bir keresinde yeğenimin bacağı kırılmıştı, komşunun tekerlekli sandalyesini alıp yakında bulunan hastaneye gittim. giderken kendimi at üstünde kırbaç sallayan jokey gibi hissettim. 200 metrelik yolda 10 dan fazla engel çıktı karşıma. bir engelli asla tek başına bu engelleri aşamazdı. şimdi soruyorum? ya sen engelli olsan ve karşına böyle arabalar çıksa, sağına soluna dönsen ve geçebilecek bir yer bulamasan? hıh? tepkin ne olur?

    helal olsun be adama süper bariyer kurmuş mu dersin?

    bunlar bir değil, iki değil. her yerde bu duyarsızlar.
    ben cep telefonuyla fotoğraflarını çekip 533 155 0 155 trafik ihlalleri whatsapp hattına şikayet ediyorum. siz de yapın gönüllerin debesinde yer alın. bakın bakalım o zaman bir daha yapabilecekler mi?
  • park etmemesi gereken yerlere park edip arabası zarar görenleri tespit etmemizi sağlayan başlık. durmak yok, up, up....
  • hiç engelli bir tanıdığınızın, arkadaşınızın olmadığı ne kadar da belli.

    engelsiz bendeniz için bile istanbul'da her karşıdan karşıya geçiş sırat köprüsünden geçmek gibiyken, engelli biri için bu şehirde muhit değiştirmenin bile zorluğunu hayal bile edemiyorum. bu gözler neler gördü: engelliden önce koşa koşa asansöre binip kapıyı kapatanlar, sokakta gözleri görmeyen adamı "hızlı yürüsene bee" diye itekleyenler, "yürüyemiyorsan sokağa çıkma bize engel oluyorsun" diyenler. kaldırımlar çukur, şoförler saygısız, insanlar bilinçsiz.

    kurallara uymayan her şoföre gönül ister ki şunu yapsak* ama ülkede sticker kalmaz. bizde sağduyu diye bir şey yok çünkü. hatta adam silahını çekip şakayı yapanları vurabilir bile. ama yine de vandal kardeşe önerim, destek bulabiliyorsa bu post-it olayını yapması. güzel olurdu.

    ayrıca kediyi ezen şoföre yaptığını da oh çekerek okudum.
hesabın var mı? giriş yap