• lightwave 3d'den daha iyi olmadığı halde, daha çok reklamı yapılarak, daha çok yaygınlaştırılan bir "piyasa" 3d programı.
    3 button eklenerek yeni versiyonun çıkan programlardan.
  • en favori görselleştirme programı. mimarlar ve iç mimarlar bir bu, bir de vrayi pek severler render için. endüstri ürünleri tasarımı bölümlerinde de bir aralar çok popülerdi mınakodumun eziyeti; senelerce meslek hayatımda kullandım; neyse ki sonra akıllanıp üretime uygun modelleme programları olan rhinoceros,alias,solidworks falan öğrendik. hem çiziyorum, hem 3d print ediyorum-cnc'den basıyorum, hem de istersem vray; istersem keyshot ile trink render alıyorum. dünya varmış amk nokta çekiştire çekiştire bilgisayar kastırarak modellemekten anam ağladıydı 3ds max ile. mınakodumun maxi.

    kullanımı için şunu diyebilirim ki 3ds max kullananların saçları hızla dökülürken rhino kullananların saçları ahenkle halay çekiyor, sultans of the dance gibi turneye çıkıyor, rakı eşliğinde zeybek oynayıp keyfine bakıyor. öyle bir eziyettir kendisi. hem psikolojinize, hem hardware'inize.
  • yeni sürümde kaydedilmiş bir dosyayı misal 2013, eski sürümde açamıyorsak halen, misal 2009'da, şu an sayesinde ölmek istediğim program. ben güneşli bir pazar günü evde iş yapmayı göze almışım, sen neyin tribindesin bu dosyayı açamıyorum ben diyerek? biraz autocad den feyz al namıssızz!
  • türkiye'de kullanıcı kitlesinin çoğunun çalışma sistemi (sanatlı kullananları hariç tutuyorum) şu şekildedir ;

    max aç
    mekanı import et
    evermotion modellerini import et
    hazır vray ışıklarını import et
    hazır vray render presetlerini import et
    f9'a bas sığır gibi 8 saat bekle.
    photoshop'a dosyayı al
    arkaya ya**ak gibi bir gökyüzü arkaplanı koy.
    mail at.
    atm'ye gidip 50 lirayı çek.
  • kendisi tam bir trajedir. cubic tragedy
  • autodesk ibnesinin in yavaş yavaş softimage gibi rafa kaldırmaya hazırlandığı program. sen durup dururken potaya sok vraydir rayfire dır fume fx dir efennime söyliyim phoenix fd dir falan derken program highend olsun 25 sene sonra şimdi de arge yi maya ya doğru kaydır. ben bunun kadar iğrenç bir şirket daha görmedim yemin ediyorum. sana harcadığım paralar haram olsun inşallah batarsın.
  • ilginc bir sekilde cinema4d ve maya ile karsilastiriliyor, hatta sacma sapan basic rendering programlari ile.

    ustelik, cahil graphic designerlar tarafindan yabanci forumlarda bile "is 3ds max running out?" sonuna gelindigi asparagaslari dolastiriliyor.

    3ds max nedir, sektorde nerede kullanilir, fonksiyonlari ve amaci nedir sorularinin cevabini veren birisi icin 3ds max in autodeskin en onemli programlarindan biri oldugu ortadadir.

    3ds max, evrende var olmus ve olabilecek butun cisimlerin modellerini cikartabilecek bir cizim programidir.

    entegre modelleme iceren animasyon programi degildir! (maya gibi)

    3ds max da cizer-modellersin, mayada anime edersin. iki program birbirinden iki kutup kadar uzaktir.

    3ds maxin bitirilip mayayi guclendirmek ise bok sicmigidir, cunku, eger boyle birsey olacaksa, maya bitirilip 3ds max guclendirilir. cunku 3ds max biterse, autodeskin modelleme programi kalmaz.

    3ds max, 3 boyutlu modellemenin alabilecegi en son haldir, modelleme dili olarak, hatta eger birgun ai evreni ele gecirmeye calisirsa bunu ilk olarak 3ds max i kullanmayi ogrenerek ve 3d printerda yazabilerek gercekletirecek.
  • 3ds max, cizdigin shape'i eszamanli uzayda tanimladigi icin, (same-time virtualizations of elements) 3d ye gecildiginde sana cokca soru sormaz,

    arkadaslar hala, solidworks, inventor ve hatta catia ile karsilastiriyor programi,

    gorunen o ki herkes kendi meslegi ve alaninda kullanmayi bildigi - ya da izledigi programin savunuculugunu yapiyor.

    evet, 3ds max primitive bir software, cunku modelleme dili universal, herseye musait, bahsettiginiz diger programlar 3d modellemenin baska aspectlerini guclendirerek ortaya cikmis programlar,

    mesela ufak bir analoji yapacak olursak, autodesk advance steel, autocad civil plug-in'idir, ancak baska bir program gibi calisir, yani autocad civil de mevcut olan steel design (structural engineering icin) tool'lari, guclendirilerek ve moduler hale getirilerek advance steel ortaya cikartilmis, sadece steel tasarimi icin, cunku structrual engineer, mep tool larini kullanmiyor gunun sonunda.

    diyorum ki, evet, amaca uygunluk konusunda 3ds max is icin daha az uygun olabilir, mesela, inventor daha cad based bir program iken, 3ds max daha cok rendering programidir, modeller ve renderlarsin,

    mesela, inventor, solid works vs. programlarin, rendering parametrelerini 3ds max la kiyaslamak, salakliktir, 3ds max ile, aerial bir fotografin uzerine, binanin bitmis halini koyarsiniz, oyle bir exposure, colour ayari yaparsiniz ki, projeyi gercekten ayirmak imkansizdir,

    vray, iray ve hatta mental ray capabilities anlaminda 3ds max'i diger dusuk fiyatli yavru programlarla kiyaslamak non-sensedir, taoculuktur.

    ha, kullanmasi zordur dersin ayri, ama basit arayuz ile fonksiyonaliteyi ayirman gerekir, ne olursan ol, grafik tasarimci, makinaci vs.
  • yeni mezun bir mimar / iç mimarın diploması yerine geçen tek program.

    ne kadar yetenekli olursanız olun ne kadar yaratıcı ya da üretken olursanız hatta; bu program olmadan bir hiçsiniz canlarım. kaliteli bir sunum için en önemli programlardan birisi olmakla birlikte render kalitesi konusunda rakiplerini zorlar. ne kadar harika bir projeye sahip olursanız olun sunumunuz iyi değilse bir hiçsiniz.

    kişisel çabaya ve çalışmak için ayrılan zamana bakar. öyle 2 kere 3 kere ders alsanız da olmaz.
    öğrendiğinizde ise iyi şirketlerde iş imkanı ya da iyi okullarda eğitim devamı için bir çok kapıyı açan anahtar niteliğindedir.
  • uvw editörü hala kullanışsız ve yetersiz,
    solidrocks gibi kolaylayıcılar olmadan render ayarları genel olarak bir çile,
    vray olmasa hala renderde iyi ve yeterli değil.

    multiscatter, dimensions,create camera or vray camera from current view, loopregulizer gibi bana göre olmazsa olmaz eklentileri hala default haline eklemeyen fakat;

    eğer sabredip adım adım öğrenirseniz istediğiniz herşeyi rahat rahat tüm parçalarını çekiştirip, büzüp, vertex ekleyip bölüp vs. modelleyip zevkten 4 köşe olabileceğiniz bir programdır.

    diğer benim gördüğüm kadarıyla; eğer mimar, iç mimar, grafiker (güzel sanatlar fakültesi mezunu), sunumda çalışacak bir makine mühendisi değilseniz iş hayatında para kazandırması açısından bu programı öğrenmeyin.

    öğrenmek için verdiğiniz emeğe değmez.
hesabın var mı? giriş yap