• içinde atatürk ve cumhuriyet bayramı geçmeyen hutbe.

    aynı diyanet cumhuriyetin faydalarindan sonuna kadar yararlanmakta, faiz yemekte, dine güncelleme getirmekte, lüks içinde yaşamakta beis görmez fakat atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti anmaktan imtina eder.

    fetullah gülen hoca efendiyken hutbede onu öven, fetullah gülen fetö olunca hutbede onu yerden yere vuran diyanet, ülkesinin kurucusunun adını bile anmıyor. bu gibi iki yüzlüler değil diyanet işleri başkanlığı yapmak, herhangi bir seviyede din görevlisi bile olamazlar. zira kendileri ben ve benim gibi nice insanı dinden ve cuma namazından soğutmuştur.

    son olarak hakkım size haram olsun, haram olsun, haram olsun.

    kaynak

    edit : atatürk'ü anmak zorunda değillermiş. ulan vatan haini köpekler, biz yıllarca cumada sizin terörist hoca efendinizi dinlemek zorunda mıydık? onun için para dilenirken gıkınız çıkmıyordu da ülkenin kurucusunu anmaktan mı imtina ediyorsunuz? madem cumhuriyete karşısınız. çıkın cuma hutbesinde biz cumhuriyete karşıyız deyin. cumhuriyeti sevmeyen gitsin arap kabilelerinde yaşasın.
  • atatürk lafzı hutbe metninde bulunmuyor diye dinden soğuyorsanız, problem sizde demektir. atatürk lafzının, hutbe metninde geçip geçmemesi önemli değildir. önemli olan hutbe temasının milli değerlere aykırı olmamasıdır.

    29 ekim haftası zamanına denk gelen cuma hutbesi okunurken, isteyen atatürk'ü içinden anar, isteyen o an aklına gelmez orada anmaz. nasıl ki 10 kasım münasebetiyle anıtkabir ziyareti sırasında, orada bir makam tarafından toplu olarak atatürk'ün ruhu için dua merasimi tertip edilmiyorsa, isteyen içinden dua edip, isteyen dua etmeyip sadece ulusal minnettarlığını gösteriyorsa; aynısını cuma hutbesi için de yapın ve insanların ne yapıp yapmayacakları hakkında insanları serbest bırakın.

    edit: 15 temmuz ile alakalı dm alıyorum, "15 temmuzu hutbeden anmayı ihmal etmiyorlar ama" minvalinde.

    görüşüm şu dur ki; 15 temmuz münasebetiyle her sene törenler yapılmasını pek uygun bulmuyorum. netice olarak, siyasal bir yanlışlığın sonucu olarak ortaya çıkmıştır 15 temmuz.. bu yanlış, takribi zamanda verilen uğraşı ile bertaraf edilebilmiştir.

    devletin, bir yanlışı bertaraf etmesi zaten yapması gereken görevdir. bu görevi abartıp, her yıl 15 temmuz'u törenlerle kutlamak pek uygun bir şey değildir. bu bağlamda, 15 temmuzun her sene cuma hutbesinde anılmasını da pek anlamlı bulmuyorum.

    ama bunu yaptılar diye linç de etmiyorum. nasıl ki cuma hutbesinde atatürk lafzının geçmediği için, diyanetin linç edilmemesi gerektiğini düşündüğüm gibi..
  • daha önceki 15 yılda olduğu gibi siyasete bulaşmış bir hutbedir
  • isteyen anar isteyen anmaz diyerek işin içinden çıkılamayacak hutbedir.

    çünkü sonu "ne okurlarsa haklarıdır" düşüncesine varır.

    üstteki yazar "insanları ne yapıp yapmayacakları hakkında serbest bırakın" demiş bir de; sıyır deseler razı mı olmalıyız yani?

    biz cuma'ya allah'ın dini için mi, yoksa akp'nin siyaseti için mi gidiyoruz?

    çok değil, biraz dürüst olsanız yeter.
  • sorun bizdeymiş..

    15 temmuz haftası cuma hutbesinde 15 temmuz geçmesin sonra kıyamet nasıl kopuyor görürsün.
  • adamlar her fırsatta hem din düşmanlığı yapıyor hemde 29 ekimin neden hutbede yok diyor ve olmaması zoruna gidiyor siz ne değişik adamlarsınız anlamadım aq.
  • atatürk anılmasa bile milli değerlere uygun oldukça sorun teşkil etmeyeceğini savunan zevatları bize göstermiş hutbedir.
    bile isteye unutturulmaya çalışılan, ebedi kurucumuzun hatırasından bile korkanlar için şaşırtıcı olmayan hareketerdir.
    bu iktidar zamanında gördük milli bayramların yasaklanmasını,atatürk düşmanı sözde tarihçi fesli soytarılar gibi kişilerin payelendiğini.
    bu yetmez ama evetçiler, liboşlar, ikinci cumhuriyetçiler, açılımcılar ve bedevi sevdalıları için sorun değilse bile milli-manevi değerlerine içtenlikle bağlı türkler için mide bulandırıcı bir olaydır.
  • paralel bir evrende şöyle olan hutbe:

    ey cemaat!!
    çoğunuz evde eşinizin, iş yerinde çalışanlarınızın, trafikte başkalarının hakkını yiyorsunuz. saygı kavramından bihabersiniz, inandığınız dinden haberiniz yok. haftada bir camiye gelip yediğiniz nanelerin affedilmesini umuyorsunuz. namaz bitince kaçar gibi çıkışınızdan belli zaten. allah israf edenleri sevmez, mesela bizim diyaneti hiç sevmez, bütçeden o kadar pay alıp hala cemaatten para topluyoruz, nereye gidiyor bu paralar?

    bizi yönetenlerin hz. ömer'den haberi yok, canı ne isterse onu yapıyor. peygamberin liyakat hakkındaki hadisinden haberi yok. allah, ilk ayetinde "oku" emrini vermiş ama çoğunuz okumak yerine şeyhlere, hocalara inanır olmuşsunuz. komşunuz açken son model arabalara biniyorsunuz, kadınlar başlarını örtüp kıçlarına yapışan elbiseler giyiyor. allah'ı bile kandırdığınızı sanıyorsunuz. namaz bitince yardım kutusuna para atmayı unutmayın.
  • hutbeyi yazan müthiş insanların takvimleri acaba maya takvimi mi?
    insan bir açar bakar, ayın kaçı? ne olmuş? ne olacak?

    genel bir duyarsızlıkları var malum kişilerin, sadece demem o ki azıcık işlerini hakkı ile yapsınlar.

    t: cuma namazında farzdan önce okunan hutbedir.
hesabın var mı? giriş yap