• time dergisinin geri sayım oluşturduğu yıl. bu yıla kadar neler olacak, insanlık olarak neler yaşayacağız ömrümüz varsa hep birlikte göreceğiz. insanlığın düşmanları karşısında dünyanın bütün halkları dayanışma içinde olmalı.
  • artık yıl yıl güncelleyeceğim.
    uçan araba gelsin beklentim o.
    umarım nefes alıyor olurum.
  • genel olarak elektrikli ve hibrit yakıtlı araçların piyasayı domine ettiği, hologram teknolojisinin iyice yaygınlaştığı, yapay zeka tartışmalarının gırla gittiği, zenginlerin atmosfer dışındaki uydu otellerde tatil yaptığı, milyonlarca insanın günlerce ve hatta haftalarca evlerinden çıkmadan sanal dünyada takıldığı, mutluluk verici anti depresanların iyice yaygınlaştığı, insanların güvenle sistem içerisinde kalabilmek için kendi istekleri ile chip taşıdığı belki de taktırmaya başladığı, neredeyse kamusal her alanın drone ve kameralar ile izlendiği, pilotsuz uçaklar, şoförsüz otobüsler, kasiyersiz marketlerle robotların hayatımızın her alanına girdiği, kitap ve gazetelerin artık kağıda basılmadığı, canlı olarak ay ve mars'a insanlı uçuşlar yapılıp muazzam reklam paralarının iç edildiği, soyu tükenmiş kimi hayvanların doku örnekleri kullanılarak hayata döndürüldüğü, internet hızının tb seviyesine ulaştığı, gelişmiş ülkelerde çalışılan gün sayısının düşüp her anlamda özgürlüğün dibine vurulduğu bir dünya olur diye düşünmekteyim.

    türkiye ise bence batı ve güney kıyıları hariç, şimdikinden çok daha muhafazakar olur. nüfusu 100 milyona yaklaşır ve demografik olarak oldukça değişir!
    dolar kaç lira olur bilmiyorum ama dünya ekonomisindeki payımızda şimdikine yakın olur.
  • muhtemelen dünya çapında facebook, google gibi firmalar nasıl tekel oluyorsa ev, araba şirketleri de öyle tekel olma yolunda ilerliyorlar. bireysel mülk sahibi olma durumu dezavantajlı hale geliyor. netflix-ev diyor ki bize kira öder gibi aidat öde dünyanın her yanındaki evlerimizde rezervasyon yapıp kal. sen gelmeden evi senin zevkine uygun döşeyelim. buna karşı mülk sahipleri nasıl rekabet edebilir ki?
  • tahminen insanoğlunun mars’a en erken ayak basacağı yıldır. 2030 ol(a)masa bile 2030’lar civarı olarak tahmin ediliyor.
  • türkiye'de x milyar dolarlık bor var geyiğinin tam gaz devam edeceği sene.
  • herkes 2020'ye hoşgeldin derken ben büyük düşüneyim dedim.. yaşarsam 42'ye giriyor olacağım yıl..
  • ekşi o günde var olursa söyleyelim 2014'te yiz burada bir bok yok gençler
  • wef'in tahminlerine bakiyorum da biraz ucmuslar; bu kadar cok sey 9 senede nasil gerceklesir bilmiyorum. kimsenin bir seye (mala) sahip olmamasi, sadece hizmetlerin alinip satilmasi, mars'a goc edecegimiz filan biraz ucuk olmus (daha anca ayak bastik ne tasinmasi). bunun yaninda katildigim tahminler de var ama zaten bunlar bugunlerde de gerceklesen seyler; ornegin daha az et tuketicek olmamiz, batinin degerlerinin sorgulanmasi (bunlarin ne kadari gercekten bati'nin kendi uretimi tartisilir - bunu batida batililarla egitim almis biri olarak soyluyorum), karbon tuketiminden para alinmasi vs. suriyeli gocmen cocuklarin da yuksek yerlere gelecegine inaniyorum, genelde bu isler boyle olur, fakat 2030 yilinda ceo olmalari biraz dandik bir prediction. efenim ilgilenenler icin:

    2030 yili icin 8 tahmin
hesabın var mı? giriş yap