1244 entry daha
  • yalnız yaşıyorum kirada. tek lüksüm boğazımdan kısmamak, arabanın yakıtı ve günlük bir paket sigara. gece eğlencem yok, karı kız dalgası yok, alkol çok nadir. bu ay kartın asgarisini ödemek zorunda kalacağım. tüketim alışkanlıklarımda ve rutinimde bir fark yok. 2 ay öncesine değin tamamını ödeyebiliyordum. ondan önce ise 3-5 bir şeyler atabiliyordum kenarıya. son iki aydır ise iyice kastırmaya başladı. ilavaten; yemeği evde yapıyorum, öğle yemeğimi sefer tası ile götürüyorum işe.

    ulan boğazımdan da kısacaksam, sigaramı içemeyeceksem, götüboklu arabama yakıt koymayacaksam ne diye çalışıyorum, ne diye yaşıyorum? bu nasıl bir düzen? bu nasıl bir düzmek şekli? güya enflasyonu dizginlemeye uğraşıyorlar. siz uğraşmayın abi. siz uğraşmaya uğraştıkça ben vallahi daha beter oldum.
  • kokoreççide yer olmayınca olmayan kriz. evet.
  • hala şurası dolu, burda yer yok diyenleri gördüğümüz ekonomik durum.
    aynı mantıkla bakarsak mezarlıklarda dolu demek ki herkes ölü diyebiliriz.
  • kriz yok asalakların beslenmesi var. ülke kaçaklar dahil 100 milyon. çalışan nüfus 30 milyon. 30 milyon çalışan 100 milyon kişiyi besliyor.
  • acımasız ev sahiplerinin mazlum kiracılardan aldıkları kirayı geceyarılarında kokoreççilerde ezdikleri kriz.
  • kokorecini yiyen çıksın millet. kasıyor *.
  • ekonomik kriz yok artık sonsuza kadar leş gibi yaşayacağınız ve dağılıp gidecek bir ülke var elinizde, aklı başında herkes yazmış aslında ara ara imkanı yakalayın ve kaçın o bataklıktan.
  • ekonomik krizin dibi yaşanıyor. size birkaç örnekle anlatayım.

    üst katta oturan 2 çocuklu kadıncağıza ev sahibinin oğlu en kısa sürede evi terket diye telefon etmiş. en düşük kira 15 bin civarı ve bu kadının sabit geliri yok.

    yakın arkadaşıma ev sahibi çık demiş, temmuz ayında çıkacak. yine aynı semt kiralar en düşük 15 bin civarı.

    eski iş yerinden 2 arkadaş ev sahiplerinin istedikleri ödenemez artış yüzünden ankaradan memleketleri olan kırıkkaleye göç ettiler.

    krizden ziyade buhran var. ekonomik sıkalaşmaya alt tabaka çok fazla dayanamaz.
  • bir tane arsız trol entry giriyor kokoreç falan diye bile bile, 30 tane kendini akıllı zanneden muhalif de cevap yazıyor. küfür eden, espri yapan, ciddi ciddi açıklama yapan ne ararsan var.

    geri kalmış ülkelerin seçimle değişemeyeceğinin en net kanıtlarından biri olmuş.

    ülkenin zeki geçinen muhaliflerinde bile durum bu.
  • 2025 yılında 1929 büyük buhranı gibi sokakta taş kemiren çöp karıştıran insan sayısında patlama olacağını düşünüyorum.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap